Follow us

Ήρθε το τέλος της πρωινής ζώνης όπως τη ξέραμε;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις φημολογούμενες μεταγραφές και τις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζουν οι σταθμοί για την πρωινή ζώνη

Ήρθε το τέλος της πρωινής ζώνης όπως τη ξέραμε;

Μεγάλες αλλαγές, σου λέει, θα κάνουν τα κανάλια στην πρωινή τους ζώνη ενόψει νέας τηλεοπτικής σεζόν. Τα επικρατέστερα σενάρια στον ΑΝΤ1, αφενός, είναι να "σπάσει” το "Πρωινό” σε δύο εκπομπές με τον Γιώργο Λιάγκα να αναλαμβάνει το σχολιαστικό κομμάτι με έντονη δόση επικαιρότητας ως ξεχωριστή εκπομπή και να ακολουθεί -πιθανότατα- με μειωμένη διάρκεια η Φαίη Σκορδά με το "Πρωινό” με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Αφετέρου, στον ΣΚΑΪ λέει, σχεδιάζουν να μετακινήσουν στις 5 το πρωί το "Σήμερα” με τον Δημήτρη Οικονόμου που θα ολοκληρώνεται κάπου στις 9 και να έπεται η Μαρία Αναστασοπούλου με infotainment (!) εκπομπή, μιας και η Τσιμτσιλή δεν δέχθηκε να φέρει όλο το "Happy Day” από τον Alpha στο Φάληρο. Όσο για τους "Αταίριαστους” θα πάνε στις 12 και την Ιωάννα Μαλέσκου θα την αποχαιρετήσουμε τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη ζώνη.

Τώρα εσάς αυτό σας φαίνεται ωραίο;

Εμένα, για κάποιο λόγο, το 10-1 μου φαίνεται βολικό για να παρακολουθήσω μια εκπομπή με αρχή μέση και τέλος. Αν αυτοσκοπός του κάθε καναλιού είναι να παρουσιάζει εκπομπές μικρότερης διάρκειας με μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, όπως είδαμε να συμβαίνει φέτος με το "Πάμε Δανάη”, ΟΚ να το δεχθώ. Αλλά σε εκπομπές... ενότητες, ούτε ποιος θα διαφημιστεί ξέρω, ούτε πώς θα κερδίσουν τουλάχιστον φανατικά έναν τηλεθεατή και όχι έναν ελεύθερο σκοπευτή του ζάπινγκ.

Απορίας άξιο βέβαια είναι γιατί ο ΣΚΑΪ πρότεινε να πάρει την Σταματίνα Τσιμτσιλή ενώ (φαίνεται να) θέλει μια infotainment εκπομπή για να γεμίσει την πρωινή του ζώνη. Θα μου πεις αν δεν μπορώ να έχω την καλύτερη lifestyle εκπομπή της πρωινής ζώνης, γιατί να δημιουργήσω μια κόπια της αφού δύο χρόνια δεν μπορώ να στήσω τη Μαλέσκου σωστά... Το ακούω, αν και εγώ πιστεύω πως infotainment η Μαρία Αναστασοπούλου δεν μπορεί να κάνει. Συγγνώμη αλλά αδυνατώ να υποβιβάσω τη γυναίκα που σήμερα συνομιλεί με τον Μανώλη Κωστίδη για την αντιπολίτευση του Ερντογάν και παίρνει συνέντευξη από τη Ντόρα Μπακογιάννη για θέματα εξωτερικής πολιτικής στον ρόλο μιας παρουσιάστριας που στις 9:15 θα μιλά για γυναικοκτονίες και στις 10:20 θα έχει στη σκαλέτα της τον αποχωρήσαντα από το "Survivor” - γιατί αυτό σημαίνει infotainment στην ελληνική τηλεόραση, να βάλεις έντονα κομμάτια ψυχαγωγίας και "γυναικείων” θεμάτων ώστε να σου έρθουν πελάτες που δεν πλαισιώνουν την Ενημέρωση.

Από την άλλη, για να επιστρέψω στα ΑΝΤ1 λημέρια, είναι προφανές πως το πιο επιτυχημένο του ζωντανό project φέτος είναι το "Πρωινό”. Μεσούσης της σεζόν και αφού του αλλάξανε μέχρι και τις βίδες του κινητήρα του από θεματολογία, πιάνει σταθερές πρωτιές με σημαντικά ποσοστά. Τώρα που το βρήκανε, θα το χαλάσουν; Θα μου πεις, κάποιος θα σκέφτηκε πως τώρα είναι η ευκαιρία που ο τηλεθεατής ξαναβρήκε τον ΑΝΤ1 στην πρωινή του συνήθεια. Είστε σίγουροι όμως πως θέλει να βλέπει του χρόνου μόνο του τον Λιάγκα ή μόνη της τη Φαίη; Εγώ, που είμαι ένας φανατικός τηλεθεατής του ζευγαριού, αδυνατώ να πω "ναι σίγουρα θα τους δω”.

Σε κάθε περίπτωση το βλέπετε πως το πράγμα αλλάζει. Τον δρόμο τον έδειξε το MEGA και ο Alpha, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν τα στελέχη θα αντέχουν να παραδεχθούν μια επιτυχία του χρόνου, όταν τα 12άρια θα αρχίσουν πάλι να μοιράζονται σαν λευκές χαρτοπετσέτες μαζικής παραγωγής.

Αλήθεια, τι πραγματικά θέλετε να κάνετε; Να έχετε μίζερα ποσοστά τηλεθέασης που δεν θα βγάζουν κανένα νικητή; Γιατί έτσι, όσο και αν δεν πολυβαστάω αισθητικά την πολιτική Μάλλη, ένα εύρημα να βρεθεί τύπου Μάρα Μεϊμαρίδη στη "Super Κατερίνα” και το 10-1 θα το κοιτάτε και θα τρίβετε τα μάτια σας... Μη ξεχνάτε πως με μεγάλη διάρκεια όλο και κάτι παραπάνω μπορείτε να τσιμπήσετε. Με τέσσερα- πέντε τέταρτα μέτρησης, όλα κι όλα αυτά θα είναι...

Γι' αυτό θαυμάζω εγώ τη Μενεγάκη. Όταν πέσει ο κουρνιαχτός, θα ξέρεις τι θα δεις. Ενώ τώρα ούτε οι ίδιες οι παρουσιάστριες δεν θα ξέρουν τι έχουν να παρουσιάσουν...

Ήρθε το τέλος της πρωινής ζώνης όπως τη ξέραμε;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα