Ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και σημαντικά κοινωνικά ζητήματα φέρνει στο προσκήνιο η εκπομπή "365 Στιγμές", που μεταδίδεται την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 23:00 από το ΕΡΤnews.
Η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου ερευνά το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, ενός εγκλήματος που, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, αφορά ένα στα πέντε παιδιά παγκοσμίως και δεν κάνει διακρίσεις ως προς την καταγωγή, το φύλο ή την κοινωνική τάξη.

Στο επίκεντρο της εκπομπής βρίσκεται η συνάντησή της με τον ηθοποιό Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί. Μέσα από μια ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση, περιγράφει πώς το τραυματικό βίωμα παρέμεινε απωθημένο για χρόνια, τις ψυχοσωματικές συνέπειες που είχε στην ενήλικη ζωή του, αλλά και την απόφασή του να σπάσει τη σιωπή, δημιουργώντας την οργάνωση "Θάρρος", με στόχο την πρόληψη και την υποστήριξη παιδιών που έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με αντίστοιχες εμπειρίες.
Παράλληλα, ειδικοί από τον χώρο της παιδικής προστασίας και της δικαιοσύνης φωτίζουν κρίσιμες πτυχές του φαινομένου. Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Σολδάτου από το Νοσοκομείο Παίδων, η δικηγόρος Μαρία Λαθούρη και η νομικός Ηλέκτρα Κουτσούκου από το σωματείο ΕΛΙΖΑ εξηγούν πώς δρουν οι θύτες, ποια είναι τα σημάδια που μπορεί να προδώσουν μια κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους στη διαδικασία της αποκάλυψης και της δικαστικής διεκδίκησης.

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, οι "365 Στιγμές" επιχειρούν να ανοίξουν έναν αναγκαίο δημόσιο διάλογο γύρω από την πρόληψη, την προστασία των παιδιών και τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr