Follow us

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs: Plus: «Με τη Μαρία Μενούνος στο πλατό της εκπομπής της στο Ε!»

Hello guys από το L.A.!

Γιώργος Σατσίδης

Ο καιρός είναι γύρω στους 23 C ενώ το βράδυ πέφτει γύρω στους δέκα με δώδεκα, κάτι που θεωρείται κρύο για τα δεδομένα του Los Angeles και αποδίδεται στο φαινόμενο El Nino. Αυτά με τον καιρό.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs

Στο Hollywood την θερμοκρασία ανεβάζει ένα μόνο όνομα και αυτό ειναι του Leonardo DiCaprio διότι θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα του απονεμηθεί φέτος Όσκαρ Α΄Ανδρικού ρόλου για το Revenant - όχι γιατί ήταν η καλύτερη ερμηνεία της ζωής του αλλά γιατί πραγματικά εξουθενώθηκε στα γυρίσματα που διήρκησαν 11 ολόκληρους μήνες κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs - εικόνα 2

Θα πούμε περισσότερα όμως για αυτή την ταινία που βγαίνει στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα μαζί με το πολυαναμενόμενο Steve Jobs με τους Michael Fassbender και την Kate Winslet.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs - εικόνα 3

Στο Hollywood και στα στούντιο του Ε! Εntertainment συγκεκριμένα στο Ε! News συνάντησα και τη δική μας Μαρία Μενούνος. Η Μαρία μας υποδέχτηκε μόλις τελείωσε το καθημερινό γυρισμά της και είχαμε στο πλατό του Ε! μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα την απολαύσετε στην εκπομπή μου Buzz στον ΟΤΕ TV πολύ άμεσα.

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs - εικόνα 4

Με τη Μαρία Μενούνος στα στούντιο του Ε! Entertainment του κορυφαίου ψυχαγωγικού καναλιού του πλανήτη που μεταδίδεται μόνο από τον ΟΤΕ TV στην Ελλάδα

Η Μαρία μίλησε για τη συναρπαστική καριέρα της στην τηλεόραση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και τα σχέδιά της για την προσωπική της ζωή και την επαγγελματική. Φυσικά παραμένει πάντα όμορφη, φωτογενής και πολύ Ελληνίδα τρώγοντας γεμιστά που της έφτιαξε η μητέρα της στο break των γυρισμάτων!

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs - εικόνα 5

Μετά την συνέντευξή μας γυρίσαμε και ένα fun video που ανέβασα στο instagram.

Μετά την συνέντευξη το ίδιο βράδυ βρέθηκα στο Soho House West Hollywood όπου έπεσα πάνω στον Gerard Butler αφού καθόταν ακριβώς στο διπλανό τραπέζι. Εάν ποτέ βρεθείτε ποτέ στο LA thats the place to be αφού όλοι οι σταρ κάνουν ένα πέρασμα από εκεί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα και έχουμε δύο πολύ, πολύ δυνατές Revenant & Steve Jobs!

Revenant

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Hugh Glass, o Leonardo DiCaprio, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Glass αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: τον John Fitzgerald, δηλαδή τον Tom Hardy.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Επιστροφή» είναι μια απόλυτα καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την περιπέτεια επιβίωσης ενός άντρα και την ασυνήθιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και ενστίκτου. Παρόλο που η ιστορία εμπλουτίστηκε με στοιχεία μυθοπλασίας, ο Ινιαρίτου ζήτησε από όλα τα τμήματα της παραγωγής να μείνουν προσηλωμένοι στη γνησιότητα της εποχής, κάτι που σήμαινε μήνες εξαντλητικές έρευνας για την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και το επάγγελμα των εμπόρων γούνας, αλλά και ιδιαίτερες συνθήκες στα γυρίσματα που γίνονταν σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και πάντα σε φυσικό φως.

Εδώ και δύο αιώνες, η ιστορία του Hugh Glass παραμένει μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες επιβίωσης πέρα από τα όρια του σώματος, του μυαλού και της ψυχής.

Το 1823 πήρε μέρος σε μια αποστολή για την εξερεύνηση του ποταμού Μιζούρι. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο Γκλας δέχθηκε την επίθεση αρκούδας και εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του, οι οποίοι υπέθεσαν, λανθασμένα, ότι θα πέθαινε. Όταν εμφανίστηκε ζωντανός, ο Τύπος της εποχής διέδωσε την ιστορία του σε όλη τη χώρα, η οποία έκτοτε έχει εμπνεύσει βιογραφίες και βιβλία.

Η συγκλονιστική ταινία έχει 12 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ με το Ντι Κάπριο φυσικά υποψήφιο να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Για τις ανάγκες του ρόλου έφαγε ωμό το συκώτι ενός βύσσωνα ενώ σε μια από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας κρύφτηκε γυμνός μεσα στο αληθινό κουφάρι ενός αλόγου. Πέρα από τον Leonardo όμως και ο Tom Hardy σε ρόλο του κακού δεν παίζεται. Μετά το Birdman είναι και πάλι η χρονιά του Alejandro González Iñárritu. Ακόμα κάθεστε; Είναι η ταινία της χρονιάς!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Steve Jobs


Η νέα, «αλλιώτικη», κινηματογραφική βιογραφία του Steve Jobs ανήκει στον βραβευμένο με Όσκαρ για την ταινία The Social Network Aaron Sorkin που την εμπνεύστηκε, βασισμένος στο πολλά αμφιλεγόμενο, μπεστ σέλερ βιβλίο του Walter Isaacson αναφορικά με τον ιδρυτή της Apple.

O υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου στην ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος -12 Years a Slave Michael Fassbender αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους.

Ο μοναδικός Danny Boyle αποδίδει στη μεγάλη οθόνη τα τρία επιτεύγματα – σταθμούς στην καριέρα του Jobs: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

Το σενάριο ανήκει επίσης στον βραβευμένο με Όσκαρ Άαρον Σόρκιν που βασίζεται στη βιογραφία του Steve Jobs που έγραψε ο Walter Isaacson (πρώην διευθυντής του CNN και πρώην αρχισυντάκτης του ΤΙΜΕ) κι ο επίσης βραβευμένος Michael Fassbender πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο. Το 182 σελίδων σενάριο δε συνιστά αντικειμενική καταγραφή στιγμών, αλλά υποκειμενική ανάγνωση ενός ιδιαιτέρως περίπλοκου ανθρώπου με πολύ μεγάλη δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, ιδίως με τους πέντε ανθρώπους που επέλεξε να συμπεριλάβει στο δικό του σενάριο ο Sorkin.

Ο σκηνοθέτης άφησε πλήρη ελευθερία στους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των προβών ιδίως όσον αφορά στον τρόπο που κινούνται στο χώρο, δεδομένου πως ο Jobs δεν ήταν ποτέ κάπου στατικός, αλλά πάντα περπατούσε, ενώ μιλούσε και σκεφτόταν. Σταδιακά, φτάνοντας στην ημέρα των γυρισμάτων, ο χώρος των σκηνών συγκεκριμενοποιήθηκε και τα γυρίσματα έγιναν με Steadicam που προσδίδει μια αίσθηση κίνησης κι ελευθερίας.

Τα γυρίσματα έγιναν στο San Francisco, τη Βηθλεέμ της Ψηφιακής εποχής, εκεί που έλαβε χώρα η Δεύτερη Βιομηχανική Επανάσταση. Συγκεκριμένα το πρώτο μέρος –πρώτο λανσάρισμα γυρίστηκε στο Film Auditorium (όπου κι είχε γίνει στην πραγματικότητα το λανσάρισμα του Macintosh το 1984) με κάμερα 16mm για να παραπέμπει σε εκείνες τις εποχές.

Ο Steve Jobs δεν ήταν ούτε προγραμματιστής ούτε μηχανικός. Ήταν ο μαέστρος που συντόνιζε όλους τους υπαλλήλους του, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Danny Boyle. Ο Michael Fassbender αμέσως μπήκε στο πετσί του ρόλου. Βρήκε πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του στον Jobs και μπόρεσε γρήγορα να βρει το χαρακτήρα και να φωτίσει τον τρόμο, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση που χρησιμοποιούσε ο Jobs προκειμένου να πετύχει το στόχο του και να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Στόχος άλλωστε της ταινίας είναι να μπορέσει το κοινό να δει πόσα κατάφερε αυτός ο ευφυής άνθρωπος με την παράλογη αφοσίωση, το πάθος, το ανεξέλεγκτο ένστικτό του, την ίδια στιγμή που ζημιωνόταν σε προσωπικό επίπεδο.

Στο ρόλο της επικεφαλής του τμήματος marketing της Apple, Johanna Hoffman, βρίσκουμε την εξαιρετική στο ρόλο της Cate Winslet, ιδανική συμπρωταγωνίστρια του Fassbender. Αν και στο αυτοβιογραφικό βιβλίο η Hoffman καταλαμβάνει μόλις λίγες σελίδες, στην ταινία παρακολουθούμε παράλληλα τη δική της ιστορία. Πρόκειται για τον μόνο άνθρωπο που μπορούσε, κάπως, να τον επηρεάσει και να ξυπνήσει την ανθρωπιά του. Ο χαρακτήρας της Hoffman στην ταινία εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες του γραφείου οι οποίες κλήθηκαν να συνεργαστούν με τον Steve Jobs.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Stay tuned @ yupiii.gr!

ΣΙΝΕΜΑ: Ο Γιώργος Σατσίδης Κάνει Crash Test στο Revenant & στο Steve Jobs - εικόνα 6

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα