Follow us

Aide-Mémoire | Η άλλη όψη της τηλεοπτικής βασιλείας & το... πριγκιπάτο των Παξών

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Μαεστρο Καβογιάννη

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών και κοινωνίας της πληροφορίας και...

...δεν πολυψήθηκα με το πρώτο επεισόδιο του β' κύκλου "Maestro”, τη στιγμή που το περίμενα πώς και τι. Όμως στο δεύτερο το πράγμα έγινε τόσο καλό που... wow. Ομολογώ πως η Κλέλια Ανδριολάτου στη σκηνή στο λιμάνι των Παξών μού θύμισε κάτι από την καυτή φρεσκάδα μιας άλλης 25χρονης Βάνας Μπάρμπα, στις αρχές του 90, αλλά μέχρι εκεί. Η Μαρία Καβογιάννη βέβαια καταλαβαίνουμε όλοι, μα όλοι, πως σχεδόν κάνει χάρη στον θεατή που του χαρίζει απλόχερα και μαζικά τέτοιο όγκο ταλέντου παίζοντας με τη ματιά της.

Διαβάστε Επίσης

...όχι δεν θα λυπηθώ την τηλεοπτική Σοφία που έκαψε το απόθεμα της οικογένειάς της και βγήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του Αντίνοου Αλμπάνη. Σαν να κάνεις φόνο και σου λένε, ωραία σου δίνουμε και ένα διαρκείας για Κολομβία να κάνεις ζωάρα. Δεν έκαιγα τα λεφτά του Φάνη, που να τα χε βγάλει από Πυραμίδα του Φαραώ και δεν γεννάνε πλούσιες μεγαλοαστές ουρλιάζοντας μπροστά στο Green Park οδηγώντας Range Rover καταμεσής της Χέυδεν. Ας κατέβαινε η Μιμή Ντενίση να της δώσει μια βοήθεια, δίπλα μένει. Μέσα σε όλο αυτό, πιο spooky εύρημα από τον Χαράλαμπο ως "τύψεις" δεν υπήρχε. Δεν ξέρω αν κριντζάρω ή αν θέλω να δω παρακάτω. Ή και τα δύο.

Διαβάστε Επίσης

...με 16,7% στο σύνολο και 20,1% στο δυναμικό κοινό μάλλον η αποδοχή της πρεμιέρας του νέου κύκλου "Maestro” στο MEGA ήταν συγκρατημένη. Πρωτιά ναι, δεν αντιλέγω αλλά το περιμέναμε για χείμαρρο και μας βγήκε ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι. Σε αυτό βέβαια συντελεί πως αυτή τη φορά και τα 6 επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα στο Netflix, οπότε σιγά μην σκάσει ο θεατής να το δει στην ελεύθερη συχνότητα. Αλλάζει ο κόσμος, καρδούλα μου.

...παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας σήμερα. Αφορμή να σκεφτούμε πόσο παιδεία χρειάζεται και από τις δύο πλευρές -και όσων φοβούνται και όσων φοβίζουν δηλαδή- πόσου μεγέθους μετακίνηση του μέσου όρου καλλιέργειας του ανθρώπου απαιτείται ώστε κάποια πλάσματα στο φάσμα του ουρανίου τόξου να ζουν με χαρά και ασφάλεια στον κόσμο αυτό.

...παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας σήμερα. Αφορμή να σκεφτούμε αν ο Λάκης Γαβαλάς δεν μπορούσε να ανεχτεί τα σχόλια των μοναχών που συνάντησε και τον ειρωνεύτηκαν, σκέψου πόση πίεση δέχεται ένα ανήλικο όταν δέχεται λεκτική ή σωματική βία από μία στρατιά συνομιλήκων του μέσα σε μια τάξη που τη βλέπει σαν τη φυλακή του.

...είναι μια καλή αφορμή να σκεφτούμε πόσο τι επιλέγουμε να φοβηθούμε στην εικόνα των άλλων, όταν δεν θέλουμε να δούμε πραγματικά τον καθρέφτη μας. Εκεί να δεις τι φόβος θα φανεί...

...ακούγοντας κάτι φήμες της τελευταίας στιγμής νιώθω πως ορισμένοι τηλεοπτικό ρεπορτάζ κάνουν βάζοντας φωτιά στον κήπο τους, τραγουδώντας κάτω απ' την πανσέληνο "και στη φουφού του καστανά, στάχτη να γίνεις σατανά".

...βλέποντας πως η Μαρία Αναστασοπούλου διαρρέεται ότι επισημοποιεί την αποχώρησή της από το "Καλημέρα Ελλάδα" δεν θα πρέπει να προβληματιστούμε για το δικό της τηλεοπτικό μέλλον, που τι διάολο κάπου θα υπάρχει, αλλά εκείνος. Που δεν αντέχει στο πλευρό του πια ούτε θηλυκή γάτα μπροστά στην κάμερα. Βασιλεία στην τηλεόραση υπάρχει το δέχομαι, ξέρετε πόσο τη στηρίζω, αλλά οι μονάρχες θα πρέπει να είναι αποδεκτοί κι από τον λαό τους.

...έχω βαρεθεί στο twitter να διαβάζω ακάουντ που κατηγορούν την Barking Well και τον Κοκλώνη λες και έχει τσακωθεί με τη γιαγιά τους για τα κληρονομικά. Αν θέλετε να πιστεύουμε πως δεν είστε κατευθυνόμενα τρολ, βρείτε μου ΕΝΑΝ άνθρωπο που τον καίει πραγματικά αν ο Κοκλώνης δίνει γραμμή στην εταιρία του να στηρίξει ή όχι πρόσωπα και καταστάσεις. Πού τα πουλάτε αυτά μωρέ;

...δεν αντέχω όταν η Άννα Βίσση κατεβάζει ρολά και δισκογραφεί ό,τι τρέλα κατέβει στο κεφάλι του Νίκου Καρβέλα. Είσαι η κορυφαία τραγουδίστρια της χώρας, είσαι το μεγαλύτερο brand της πίστας, έβγαλες τον "Λεκέ” και μας τρέλανες, μη μου το χαλάς πάλι με τα κουλά "Χρυσόψαρα".

Διαβάστε Επίσης

...η Νάνσυ Αντωνίου δεν έκανε κίνηση για δημοσιότητα σχολιάζοντας την "αποκάλυψη" του Λιάγκα για τον Σταρόβα. Για την ακρίβεια η Νάνσυ Αντωνίου (η οποία τα ακούει με φόντο τον Αρναούτογλου, τύπου χτυπάω το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος) έχει προσωπική σχέση με τον Σταρόβα, προφανώς τον πονάει σε αυτή του τη δύσκολη στιγμή και το τελευταίο -φαντάζομαι- που θα ήθελε ο ίδιος -και οι άνθρωποι του- είναι να τον βγάλουμε στα μανταλάκια για τα προσωπικά του. Τώρα τα βαρύγδουπα περί "αθλιότητας” μακριά από μένα, αρχίζω και βαριέμαι.

Διαβάστε Επίσης

...συνεχίζω να πιστεύω πως όλο αυτό γύρω από τη Μαρίνα Σάττι είναι ένα λαμπρό promo plan που εφαρμόζεται με προσοχή και χειρουργική ακρίβεια για να μη ρίξει το πλοίο στα βράχια. Κι άσε τους άλλους να ζηλεύουν, είναι επόμενο.

...μαθαίνω πως η Μαρίνα Σάττι είναι η βασίλισσα των ρεκόρ και των trends! Συγκεκριμένα, έγινε η μοναδική Ελληνίδα καλλιτέχνιδα με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify (αύξηση 200% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), η πρώτη ever γυναίκα καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα με 3 τραγούδια στα 3 πρώτα του Spotify Greece Top200 (#1 "ZARI”, #2 "MIXTAPE”, "#3 "LALALALA”), ενώ το τραγούδι "MIXTAPE” είναι το τραγούδι διάρκειας άνω των 10 λεπτών με την υψηλότερη θέση ever στο συγκεκριμένο chart. Παράλληλα, η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται στο εξώφυλλο της editorial λίστας "New Music Friday” με αφορμή την κυκλοφορία του "P.O.P.” – του οποίου τα τραγούδια σαρώνουν και στο TikTok, ενώ το όνομά της καθώς και οι τίτλοι των τραγουδιών της τρεντάρουν στο Twitter (X) και στο Facebook. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το "ZARI” βρίσκεται στο Νο17 του Global Viral Chart, κατακτώντας θέσεις σε charts χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λιθουανία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Αυστρία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Λετονία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Σερβία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Δανία, η Τσεχία και η Πολωνία. Πρόκειται μάλιστα για την μοναδική ελληνική κυκλοφορία με ελληνικό στίχο που βρίσκεται στα συγκεκριμένα charts, ανάμεσα σε διεθνή hits. Στο YouTube, για πρώτη φορά συναντάμε έναν καλλιτέχνη σε πολλαπλές θέσεις στα Trending Videos: στις γενικές τάσεις, το βίντεο κλιπ του "LALALALA” βρίσκεται στο Νο1, με την εμφάνιση της Μαρίνας στον ημιτελικό της Eurovision να βρίσκεται στο Νο2, στο Νο10 συναντάμε το YouTube short με απόσπασμα του "LALALALA”, ενώ στο Νο14 βλέπουμε "ZARI” από τον τελικό του διαγωνισμού το περασμένο Σάββατο. Στις μουσικές τάσεις, το "LALALALA” βρίσκεται στο Νο1 με περισσότερες από 800.000 προβολές, το "MIXTAPE” με τους VLOSPA, OGE, Rack, Λευτέρη Πανταζή & Έφη Θώδη βρίσκεται στο Νο3, ενώ στο Νο7 βρίσκεται η μπαλάντα "Αχ Θάλασσα". (Πηγή: ΕΜΙ Universal)

...μέσα σε όλο αυτό τα επίπεδα τοξικότητας και επιθέσεων απέναντι σε όλους όσοι διαφώνησαν με κάτι που έκανε ή είπε η Μαρίνα Σάττι αποτελούν ντροπιαστικό παρακλάδι της αγάπης και της στήριξης που δέχεται αυτή η γυναίκα από το εγχώριο κοινό. Εγώ της το δίνω, πέτυχε πολλά, αλλά κάπου ώπα κι εσείς. Δεν σας έβρισαν τη μάνα, αν δεν συμφωνούν μαζί της.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα