Follow us

"Akis’ Food Tour": Στα άδυτα της καριόκας αυτο το Σάββατο

H τέχνη για τα κεντητά μελομακάρονα και mpougatsa tasting στην Ξάνθη

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

To γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα λαχταριστό επεισόδιο "Akis’ Food Tour" στην Ξάνθη, το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο πέμπτο επεισόδιο του α΄κύκλου της σειράς. Παρακολουθούμε τον αγαπημένο σεφ να κάνει μαραθώνιο στα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Ο Άκης συναντά έναν συμφοιτητή του από τη σχολή Λογιστικής ο οποίος τον παροτρύνει να κάνουν mpougatsa tasting σε όλα τα μπουγατσατζίδικα της πόλης. Αφού δοκιμάσουν όλες τις γεύσεις, χωρίς όμως να αποκαλύψουν το βραβείο, συνεχίζουν για ένα μαγαζί με δεκάδες διαφορετικά είδη χαλβά, ζητώντας από το κατάστημα να τους βάλει μια απ’ όλα. Περνάνε από το γλυκό στο αλμυρό, δοκιμάζοντας τον αέρινο, φρεσκότατο παστουρμά της Ξάνθης και συνεχίζουν στη δημοτική αγορά τρώγοντας γλώσσα καπνιστή και θρακιώτικο καβουρμά.

Κι ενώ ο φίλος του Άκη τον εγκαταλείπει εξουθενωμένος, ο μάγειρας της καρδιά μας συνεχίζει ακάθεκτος. Στην πλατεία Ωρολογίου, επισκέπτεται ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 100 χρόνων και κάνει σεμινάριο στα γλυκά ταψιού και τις ανατολίτικες κρέμες. Παραμιλάει με το καζάν ντιπί που δοκιμάζει, ενθουσιάζει με το εκμέκ κανταΐφι, περνάει σε άλλη διάσταση τρώγοντας το αφράτο ραβανί και εκεί που παραδίδεται είναι όταν δοκιμάζει το σιροπιαστό σεκέρ παρέ!

Ο μαραθώνιος τελειώνει με μια γλυκιά επίσκεψη στα άδυτα της καριόκας Ξάνθης, εκεί όπου παράγονται δεκάδες χιλιάδες καριόκες την ημέρα. Οι ζαχαροπλάστες μαθαίνουν στον Άκη και τους τηλεθεατές ποια είναι τα μυστικά για την πιο νόστιμη καριόκα και για έξτρα δώρο τον κερνάνε ένα ταψί με λαχταριστά ζεστά ισλί, τα κεντητά χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα.

Την επόμενη μέρα, το οδοιπορικό του "Akis’ Food Tour" συνεχίζεται στο χωριό της Γενισέας. Ο Άκης Πετρετζίκης θέλει να κάνει ένα διάλλειμα από τα σιροπιαστά και να δοκιμάσει κάτι ακόμα πιο γλυκό. Εκεί, συναντά τις γυναίκες του ντόπιου συλλόγου, οι οποίες έχουν αναβιώσει την καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου στον κάμπο της Ξάνθης και παράγουν το πιο γλυκό super food, το "πετιμέζι Γενισέας", ένα προϊόν που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

Πίσω στην Ξάνθη, ο Άκης ξεχνιέται κάνοντας βόλτα στα πανεμόμορφα στενάκια της Παλιάς Πόλης. Σε ένα από τα πιο κλασσικά εστιατόρια της παραδοσιακής γειτονιάς χάνει τα λόγια του με ένα νόστιμο χουνκιάρ μπεγιεντί, μελωμένο μοσχαράκι με κατάλευκο πουρέ μελιτζάνας. Και μιας και βρίσκεται στην Θράκη, την πατρίδα του Διονύσου, μαθαίνει την ιστορία των αρχαίων κρασιών και δοκιμάζει σπάνια φυσικά κρασιά από τοπικές ποικιλίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα