Follow us

Η Ελένη Μενεγάκη & το βάρος του στέμματος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την ατάκα της Ελένης Μενεγάκη

Ελένη Μενεγάκη Rnew

Η Ελένη Μενεγάκη είπε, διόλου κατά τύχη, αυτό που μάλλον δεν σκέφτεται κανείς άλλος στην ελληνική τηλεόραση, παρά μόνο εκείνη. "Το θέμα είναι ο καθένας μας μέσα στην τηλεόραση πώς θέλει να είναι ο ίδιος για τον εαυτό του και πώς θέλει να τον θυμούνται όταν θα φύγει" είπε η παρουσιάστρια της μεσημεριανής ζώνης του MEGA. Είπε και πέρασε σε επόμενο θέμα, κάνοντας το πιο σκληρό μα εύστοχο σχόλιο για τον κόσμο της τηλεόρασης.

Ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι πάρα πολύ μού είπε κάτι ακόμα, περιγράφοντας τον τρόπο που σκέφτεται η Ελένη Μενεγάκη. "Όσο εμείς, Κωνσταντίνε μου, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει σε λίγους μήνες, εκείνη έχει αποφασίσει πού θα βρίσκεται σε κάποια χρόνια" με συμβούλεψε αυτός ο άνθρωπος και κατάλαβα πως για να αντιληφθείς τις κινήσεις της πρέπει για λίγο να γίνεις μέντιουμ και να εικάσεις τι έχει στο δικό της business plan με πανίσχυρο προϊόν την εικόνα της.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελένης Μενεγάκη είναι πως χτίζοντας το μέλλον του επαγγελματικού της δρόμου μάλλον βίωσε πρώτη τις συνέπειες της απαξίωσης της ελεύθερης τηλεόρασης. Διόλου τυχαίο και αυτό. Η "Ελένη" έγινε πρώτη στόχος για τη νέα "τάξη" στα ποσοστά τηλεθέασης, που αποχαιρετούσαν τα μεγάλα ποσοστά στις day time ζώνες, επειδή πάσχιζαν επί χρόνια οι αντίπαλοι να τη "χτυπήσουν" βάζοντας απέναντί της κάθε πιθανό και απίθανο αντίπαλο. Κάποτε κέρδισαν, κάποτε έχασαν. Το σίγουρο είναι πως η Ελένη Μενεγάκη κατάλαβε την τάση και προσαρμόστηκε (μάλλον) σε αυτή. Ναι, το 10% είναι ένα καλό ποσοστό εδώ και χρόνια για την Ελένη Μενεγάκη μιας και η ζώνη της είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτη πια που δεν άφηνε κανένα άλλο περιθώριο. Αν φας πρώτος το χτύπημα από το κύμα που έρχεται και σταθείς όρθιος, μπορεί να σε θεωρούν χτυπημένο, αλλά πιθανότερο είναι να πνιγούν οι άλλοι από τα απόνερα της επιβίωσης σου.Πού οδήγησε η νέα αυτή "τάξη" πραγμάτων στην τηλεθέαση; Στα μικρά ποσοστά της "ελεύθερης" τηλεόρασης σε κάθε ζώνη (μια σειρά με 10% λέει συχνά πως "πάει καλά") και στην εκτίναξη των others. Η "Ελένη", όταν έσκασε το κύμα στους άλλους, ήταν ήδη βρεγμένη και προσπαθούσε να σταθεί στη ζυγαριά της ισορροπίας.

Και ήταν ακριβώς αυτό, το βάρος του στέμματος, που δεν της δίνει -επικοινωνιακά μόνο- τη δυνατότητα να χαρεί με το 10%. Η ίδια μπορεί να μην ενδιαφέρεται τόσο όσο τα σάιτ που αναλύουν τη δυναμική της, η οποία (η δυναμική στην τηλεθέαση δηλαδή) καμία σχέση δεν έχει με την απήχησή της στην εμπορική αγορά. Περισσότερη σημασία μπορεί να έχει η κοινωνική της θέση, η ηλικία της και το οικογενειακό της προφίλ για να επηρεαστεί η εμπορική δυναμική της, παρά η δυναμική της εκπομπής της στους πίνακες τηλεθέασης.

Το κεφάλαιο της ανανέωσης του συμβολαίου της με το MEGA μπορεί ήδη να έχει κανονιστεί, στο μυαλό της, στις διαθέσεις της και στην επικοινωνία της με τη διοίκηση (και την ιδιοκτησία) του σταθμού. Λίγη σημασία έχει πότε θα το μάθουμε εμείς – όποτε το αποφασίσει η ίδια. Ωστόσο, αυτό πιστέψτε με δεν έχει καμία σχέση με τα ποσοστά τηλεθέασης και τον "προβληματισμό" της όποιας πλευράς.

Το να έχεις στο δυναμικό σου την Ελένη Μενεγάκη είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Κανείς δεν έχει τέτοιο όπλο στη διαφημιστική αγορά. Και στα δύσκολα, στα "κεντρικά" απευθύνεσαι. Το στέμμα είναι βαρύ για την επικοινωνιακή πολιτική της ίδιας, αλλά είναι και το στέμμα που σε κάνει βασίλισσα. Εσύ διαλέγεις από ποια πλευρά θα το σηκώσεις. Και η Ελένη Μενεγάκη δεν θα αποκαλύψει ποτέ ποια πλευρά του σηκώνει με περισσότερη άνεση.

Η Ελένη Μενεγάκη & το βάρος του στέμματος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα