Follow us

Είδαμε Πρώτοι τις "Ψυχοκόρες" στο ΑΝΤ1+

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει τις πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σειρά του ΑΝΤ1+ "Ψυχοκόρες"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Ψυχοκόρες

Οι "Ψυχοκόρες" δεν είναι μια τυχαία σειρά κι ας προμοτάρεται περίεργα και παράλληλα, δεδομένου πως δεν ανήκει στο κεντρικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 προς ώρας αλλά στο ΑΝΤ1+. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που αμέτρητοι φτασμένοι πρωταγωνιστές συμπράττουν σε μία παραγωγή μυθοπλασίας πολυπρόσωπη και απαιτητική, χωρίς να απαιτούν να είναι μόνο ένα δύο πρόσωπα σε πρώτο πλάνο.

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία είναι προφανής. Τέσσερα κορίτσια της επαρχίας, χωρίς κάποιο τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης αρχικά, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές ατυχίες και η ζωή στον τόπο τους γίνεται αβίωτη. Έτσι με την παρέμβαση μιας οικογενειακής τους γνωστής αποφασίζουν να φύγουν για την Αθήνα με σκοπό να γίνουν μαζί και οι τέσσερις δηλαδή ψυχοκόρες μίας εύπορης οικογένειας. Ωστόσο, στην πορεία καταλαβαίνουν πως έχουν πέσει θύματα αυτής της ενδιάμεσης γυναίκας που τις έχει "τάξει" σε διαφορετικά σπίτια και είχε ορίσει μια διαφορετική μοίρα, θα έλεγε κανείς, για την κάθε μία τους.

Διαβάστε Επίσης

Οι "Ψυχοκόρες" είναι μια εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά. Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στην εικόνα, στα κοστούμια, στο φως, στα αντικείμενα, στα αυτοκίνητα. Τα σπίτια που βλέπουμε στην αστή κοινωνία της Αθήνας του '60 αλλά και το σπίτι του μεγαλογαιοκτήμονα της Τρίπολης είναι υποδειγματικά διακοσμημένα και επιλεγμένα. Η αίσθηση "εποχής" είναι στο 100%, βάζοντας τα γυαλιά σε οτιδήποτε αντίστοιχο είδαμε ως σήμερα.

Είδαμε Πρώτοι τις "Ψυχοκόρες" στο ΑΝΤ1+ - εικόνα 4

Εύκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τη Δήμητρα Ματσούκα, που κάνει τον πιο ηχηρό και αβανταδόρικο ρόλο της σειράς. Σαγηνευτική όπως πάντα, ένας ρόλος που ήταν σαν από πάντα να την περιμένει. Η Γιούλικα Σκαφιδά, βοηθούμενη από τη σκηνοθεσία και το λουκ της, είναι υποδειγματική στον ρόλο της χειραφετημένης φεμινίστριας, ενώ η -αγαπημένη μου- Μαρίνα Ασλάνογλου γίνεται μια αυθεντική γυναίκα επαρχίας της εποχής, που όταν θίγεται η τακτοποιημένη της συμφωνία, αλλάζει πρόσωπο σε ένα μόνο δευτερόλεπτο. Ερμηνείες ολοκληρωμένες, αληθινές και θα έλεγε κανείς βγαλμένες από καλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Έτσι ήταν οι άνθρωποι τότε, άλλωστε. Από το ανδρικό καστ, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πιστεύω απλά συστήθηκε στα πρώτα επεισόδια, σε αντίθεση με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο που κάνει έναν βαθιά αντιπαθή τύπο και στο περνά από την πρώτη στιγμή. Πάντα καλός και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στον ρόλο του σκιώδους πολιτικού.

Είδαμε Πρώτοι τις "Ψυχοκόρες" στο ΑΝΤ1+ - εικόνα 7

Η εξέλιξη στη σειρά είναι περίπου γρήγορη. Δεν θα σε κάνει βαρεθείς, παρόλο που το πρώτο επεισόδιο είναι απλώς εισαγωγικό για να καταλάβεις πώς και γιατί βρέθηκαν τέσσερα κορίτσια να είναι "Ψυχοκόρες". Σίγουρα η Μαριάννα Κιμούλη είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, ίσως γιατί ο ρόλος της είναι αυτός. Όπως ακριβώς ήταν και η Μαρία Κίτσου στις "Άγριες Μέλισσες". Εκ των υπολοίπων τριών, θα ξεχωρίσω τη Μαργαρίτα Αλεξιάδη που και πάλι τη βοηθά το σενάριο να φανεί περισσότερο. Ιδιαίτερη η περίπτωση της Άννας Λουιζίδη που από όσο καταλαβαίνω θα έχει και την πιο βίαιη συνέχεια στη σειρά, ενώ η Μένια Βουλιώτη θα περιμένω να δω πού θα την πάει ο ρόλος της γιατί και εκεί υπάρχει ενδιαφέρον. Τέσσερα νέα κορίτσια που πραγματικά θα μας απασχολήσουν στο μέλλον – ή τουλάχιστον αξίζει να μας απασχολήσουν.

Είδαμε Πρώτοι τις "Ψυχοκόρες" στο ΑΝΤ1+ - εικόνα 10

Παρόλο που οι "Ψυχοκόρες" διαφημίζονται ως νέα σειρά του ΑΝΤ1 τη φετινή σεζόν, για την παρούσα χρονιά θα είναι διαθέσιμες μόνο μέσω του ΑΝΤ1+. Σύμφωνα με τον παρόντα προγραμματισμό, οι "Ψυχοκόρες" θα μεταδοθούν από την ελεύθερη τηλεόραση του ΑΝΤ1 τον Σεπτέμβριο του 2024. Το ευτυχές εδώ είναι η σειρά δεν διαμελίστηκε σε πολλές δεκάδες επεισόδια και ως προϊόν πλατφόρμας η πρώτη σεζόν θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες μέσα σε έναν λογικό αριθμό επεισοδίων, που οριακά ξεπερνούν τα 20. Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και δεύτερη, αναμείνατε!

Αν σου άρεσαν οι "Άγριες Μέλισσες", με τις οποίες θα βρεις αρκετά κοινά στοιχεία ως διάθεση και υποθέσεις ως ένα σημείο, θα αγαπήσεις πολύ τις "Ψυχοκόρες". Η κοινή αυτή ας πούμε θεματική των δύο σειρών θα έλεγε κανείς πως βοηθά το κοινό του ΑΝΤ1 να παρακολουθήσει μια σειρά με μια κοινωνική υπόθεση που σίγουρα και τον αφορά και έχει χτίσει "αναφορές" σε τέτοια ηθογραφικά στοιχεία.

*Οι "Ψυχοκόρες", η νέα δραματική σειρά εποχής, έρχονται από την 1η Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο www.antennaplus.gr με διπλό επεισόδιο και στη συνέχεια δύο νέα επεισόδια κάθε Παρασκευή. Βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, οι "Ψυχοκόρες" είναι μια κορυφαία παραγωγή εποχής για μια συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Σε σενάριο Πέννυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη και μουσική Σταμάτη Σταματάκη, σε μια παραγωγή της Feelgood.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα