Follow us

Πόσo diversity χωράει η ελληνική τηλεόραση;

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την "εμμονή" της Σοφίας Χατζηπαντελή στο φετινό "GNTM"

Σοφία Χατζηπαντελή

Θέλετε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Η Σοφία Χατζηπαντελή μπήκε στο GNTM γιατί οι άνθρωποι που την επέλεξαν γνώριζαν εκ των προτέρων πως ό,τι εκείνη εκπροσωπεί και όσα θα ακούγονταν στον τηλεοπτικό αέρα είναι πιασάρικα και εθιστικά στο κοινό του show.

Οι καλές προθέσεις μιας ακριβοπληρωμένης influencer διεθνούς φήμης να αλλάξει τη Μόδα δίνοντας βήμα σε κάθε είδους διαφορετική γυναίκα, με εμμονή σε αυτό το "μοντέλο” ομορφιάς και πολλές φορές προσπερνώντας το αντικειμενικά όμορφο ως παλιό ή τετριμμένο, είναι ωραίες στη θεωρία, αλλά πόσο πρακτικά εφαρμόσιμες είναι στην πράξη;

Λόγου χάρη, οι κριτές του GNTM πέρασαν από τις auditions κάθε "διαφορετική” υποψήφια ώστε να ανοίξουν μια μεγάλη βεντάλια εκπροσώπησης της γυναίκας στο bootcamp, ωστόσο όσες προχώρησαν μέσα στο σπίτι δεν θα έλεγε κανείς πως έρχονται αντίθετες σε όσα γνωρίζαμε για τον χώρο της Μόδας ως σήμερα. Καταλαβαίνω πως υπάρχει η διαφορά της ηλικίας ή του βάρους, ή η "ανοχή” στα τατουάζ”, που τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ήταν "κόκκινη γραμμή” αλλά η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που περιμέναμε.

Η Σοφία Χατζηπαντελή, από την πρώτη κιόλας μέρα της απουσίας της, θα λέγαμε πως γύρισε ενάντια στις επιλογές των πρώην συναδέλφων της. Το "hahahahahahaha” που έγραψε κάτω από την ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του GNTM όπου ανακοίνωνε τη Mary Vitinaros δεν θα με πείσει κανείς πως αφορούσε τη φωτογράφιση και όχι το πρόσωπο. Και αυτό κάτι σημαίνει. Όχι για τις σχέσεις της με τους κριτές -αυτές μπορεί να είναι καλές ή κακές, so what?- αλλά για την οπτική της απέναντι στη δομή του show από την αποχώρησή της και έπειτα.

Ναι, αν με ρωτάτε, θεωρώ πως θα επιστρέψει. Ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμα, είναι. Αν το ξανασκέφτεται δεν είναι επειδή έχει κακές σχέσεις με την Καγιά, τον Σοφρωνίου ή τον Καράβα, αλλά επειδή η παρουσία της εκεί ήταν και συμφωνημένη εξαρχής και "χαρτογραφημένη” για το πώς θα πουλήσει στο κοινό. Το κοινό αυτό που πάντα θα την κοιτά με αμφιβολία γιατί κι αυτό είναι πεπεισμένο πως μοντέλο είναι η Καγιά και όχι η Σοφία.

Και η Σοφία είναι αυτό ακριβώς που δεν έχουμε μάθει, ακόμα.

Για την ώρα νομίζω ότι για να πουλήσει κάτι στο πολύ συντηρητικό ακόμα φιλοθεάμον κοινό της χώρας μας δεν πρέπει να έχει υπερβολικό diversity. Καλώς ή κακώς οι αλλαγές σε κάθε κοινό γίνονται με αργά και σταθερά βήματα ώστε ο θεατής να μη σοκαριστεί και απορρίψει το αποτέλεσμα μονομιάς. Και αυτό μάλλον γίνεται με πολύ αργό ρυθμό για τα δεδομένα της Σοφίας. Γι' αυτό και από κάποια στιγμή και μετά γουστάρει είτε να ειρωνεύεται είτε να απαξιώνει αυτό που έκανε και την ίδια "διάσημη και ακριβοπληρωμένη” και στη χώρα μας.

Όμως για μια στιγμή; Γίνεται αυτό; Επιτρέπεται; Αν απαξιώσεις φανερά τη "βάση" σου, μπορεί εκείνη να μην βρίσκεται στη θέση της λίγο αργότερα. Και δεν μιλώ για το STAR αλλά για τους θεατές που την αγάπησαν μέσα από το GNTM. Γι' αυτό καλό θα ήταν η μπάλα να παίζεται λίγο χαμηλότερα, όταν η κατά τα άλλα διάσημη Σοφία χρωστά στο GNTM τη "διασημότητα" της εντός συνόρων.

Διαφορετικά εγώ διακρίνω μια "αναίδεια" προς το πρόγραμμα, στο όνομα της διαφορετικής εκκεντρικότητας. Καλή φάση για να δικαιολογήσεις τα πάντα.

Υ.Γ. Αν μου πείτε πως γνωρίζατε ποια είναι η Σοφία Χατζηπαντελή -ως ευρύ κοινό- πριν το GNTM, θα σας απαντούσα πως έχετε χιούμορ και ευρεία γκάμα γνώσεων.

Πόσo diversity χωράει η ελληνική τηλεόραση;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα