Follow us

Aide-mémoire | Το ξέσπασμα Πορτοσάλτε, το MEGA deal της Μαλέσκου & η off road Καινούργιου

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Πόσο ταυτίστηκα με τον Άρη Πορτοσάλτε το πρωί -που καλό πράγμα για 7 το πρωί δεν το λες- δεν φαντάζεστε! Μεταξύ των πολιτίκ που είπε, ανέφερε και κάτι τόσο απλό και προφανές που εμένα με έκανε και ξεκίνησα τη μέρα μου σκεπτόμενος πολλά: "Η γνώμη μου είναι ότι στο Προεδρικό Μέγαρο, είτε έχουμε δουλειά, είτε δεν έχουμε δουλειά δε μπαίνουμε με σαγιονάρα και βερμούδα. Θα με κρεμάσετε για τη γνώμη μου;". Φτάσαμε σε ένα σημείο να θέλουμε πράγματι να κρεμάσουμε τον άλλον για τη γνώμη του και ας μη μας επηρεάζει σε τίποτα μα τίποτα στη ζωή μας. Και δεν σου μιλάω για τα τόσο σοβαρά πράγματα, η σαγιονάρα και η βερμούδα στον κήπο του Προεδρικού δεν καθορίζει φαντάζομαι το βιοτικό επίπεδο της ζωής κανενός άλλου πέρα από αυτού που τη φοράει. Αλλά κάπου έλεος με τους απανταχού κριτές των πάντων. Και ξέρεις είναι αυτοί οι τόσο πολιτικά όρθοι και αξιοσέβαστοι τύποι που μπροστά σου σε κάνουν μπρασελέ από του Ζολώτα και πίσω σου σε πατάνε σε πανάκι που το χεις για να καθαρίσεις το bbq.

- Γράφεις πχ πως δεν σου αρέσει μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της σεζόν και λυσσάνε οι άμεσα εμπλεκόμενοι να σε κάψουν στο Σύνταγμα. Σιγά ρε παιδιά, εγώ το λέω, όχι το αφεντικό σας. Εκτός αν έχω φτάσει σε σημείο να επηρεάζω τη γνώμη του αφεντικού σας – χα! Από εκεί και πέρα, γούστο μας και καπέλο μας να βλέπουμε και να υποστηρίζουμε αυτά που μας αρέσουν, να σχολιάζουμε θετικά αυτά που μας κάνουν να θέλουμε να δούμε μια εκπομπή, να κριτικάρουμε αυστηρά -και κυρίως με σεβασμό- αυτά που δεν μας αρέσουν ούτε στο άκουσμα.

- Χαίρομαι τελικά που καταπιάνομαι σπανίως με ρεπορτάζ και τελικά βγαίνουν. Σας έγραψα πως η Αναστασοπούλου θα πήγαινε στον ΑΝΤ1, πήγε. Σας έγραψα να μην το δένετε κόμπο πως έχει κλείσει η Κορομηλά στην ΕΡΤ, ακόμα το παλεύει. Σας έγραψα πως ο Βλάχος θα είναι σε σειρά του ΑΝΤ1, έκλεισε. Τώρα που η αναπαραγωγή είναι ελεύθερη και ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του, τουλάχιστον να λέμε πέντε πράγματα σοβαρά και να μπορούμε να έχουμε και ένα δείγμα γραφής.

- Προσοχή στο κενό μεταξύ του "γράφω τι ΘΑ ήθελα να γίνει" και του γράφω "τι πρόκειται να γίνει". Εγώ μπορεί να ονειρεύομαι η Χριστίνα Σούζη να παρουσιάσει το "Fame Story" και να ισχυρίζομαι πως θα είναι και καλή, αυτό δεν σημαίνει πως υποδύομαι τον ρεπόρτερ και έχω κάποιο ρεπορτάζ επ' αυτού. Προτάσεις ρίχνω στο τραπέζι.

- Είχαμε σήμερα και την είδηση του TVNea πως η Ιωάννα Μαλέσκου φλερτάρει με τη ζώνη της Κατερίνας Καραβάτου στο MEGA. Εγώ αυτό το αποκαλώ επιβίωση, κάτι σαν τη σανίδα που κάθισε επάνω η Rose στον Τιτανικό και η ίδια σώθηκε, ενώ ο Di Caprio έκανε μπουρμπουλήθρες στον Ατλαντικό. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό που λέγεται πια ευθαρσώς σε μιντιακούς κύκλους πως έχει επιλεγεί ήδη διάδοχη κατάσταση για τη σεζόν 23-24 και αυτή η χρονιά θα οδηγήσει σε σκάντζα βάρδια. Πάντως οι καλά γνωρίζοντες κοιτούν ψηλά τον ουρανό, σφυρίζοντας αδιάφορα.

- Και δεν είναι λάθος να κοιτάς τον ουρανό στη Συγγρού. Πέρα από ότι τα νότια της Αθήνας είναι ηλιόλουστα και μπορείς να μαυρίσεις τέτοιες μέρες, έχεις κι άλλα ατού στη φαρέτρα σου. Όταν έχεις στο δυναμικό σου την Ελένη Μενεγάκη, το εμπορικό μεγαθήριο της ελληνικής τηλεόρασης, το πώς θα κουμπώσεις μια ζώνη για μια σεζόν είναι και κάπως δευτερευούσης σημασίας. Όπως και δευτερευούσης σημασίας είναι, εδώ που τα λέμε, και κάποια πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση. Έχεις τους leaders, τα αστέρια, έχεις και τους ουραγούς. Ειδικά αν πρωτύτερα κάποιοι έχουν χαρακτηριστεί ως κόπιες. Δεν μιλάω απαραίτητα για τη Μαλέσκου, μιλάω και για ένα ασκέρι ολόκληρο που επιβιώνει αναμασώντας περασμένα μεγαλεία. Θα έχει ενδιαφέρον όμως το μεσημέρι που η Μαλέσκου, αν κλείσει με το MEGA, πιθανώς να κάτσει στον καναπέ της "Ελένης". Ξέρετε τι φιλόξενος που είναι; Been there done that και σας το λέω εν τιμή.

- Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του χώρου που πραγματικά εξελίσσονται χρόνο με τον χρόνο μιας και το δείγμα γραφής τους είναι δυνατότερο από ό,τι άλλο γράφεται, λέγεται, τουητάρεται ή κουτσομπολεύεται. Για παράδειγμα, η Μάρτζυ Λαζάρου συνεχίζει στον ΣΚΑΪ ως project manager στις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού, ενώ η καλή δημοσιογράφος Πένυ Καβέτσου ξεχώρισε φέτος στο "Open Weekend” και μαθαίνω πως ανήκει ήδη στο δυναμικό του "Πρωινού” του ΑΝΤ1. Τηλεόραση με θετικό πρόσημο και όλα μπορούν να κυλήσουν όμορφα.

- Έβλεπα και τις αναρτήσεις της Κατερίνας Καινούργιου στο Instagram αυτές τις μέρες. Εντυπωσιακή και αλαβάστρινη, ώρες ώρες την πιάνει μια διάθεση no makeup και μετά πάλι υπερπαραγωγή. Όταν λέω πως μια παρουσιάστρια πρέπει να πιστεύει στον εαυτό της και τη δυναμική που έχει σε ένα συγκεκριμένο κοινό, εννοώ αυτό ακριβώς. Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια που η KatKen δέχεται άπειρες βολές για τις εκπομπές, τις τηλεφωνικές, το στιλ της τηλεόρασης του Μάλλη που υπηρετεί με επιτυχία, το στιλ της καθημερινότητας που ακολουθεί, ακόμα και την προσωπική της ζωή. Όμως εκείνη, φρεγάτα! Το να είσαι σταθερός στον άξονά σου, σημαίνει πως χτίζεις την αξία της μετοχής σου. Κοινώς, σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μη χαμπαριάζεις και η Κατερίνα Καινούργιου είμαι σίγουρος πια πως δεν ακούει τις σειρήνες που της λένε τόσα χρόνια να αλλοιώσει αυτό που πραγματικά είναι. Ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι και αποδεικνύει στην πράξη πως από Εθνική Ελπίδων έχει ανέλθει στις κορυφαίες θέσεις των βασικών της εντεκάδας της ενήλικης Εθνικής. Δεν έχει να κάνει πια με το αν τη γουστάρω σαν άνθρωπο, έχει να κάνει με τη θέση της στο χρηματιστήριο της τηλεόρασης. Απλά πράγματα.

- Είπα αναρτήσεις και θυμήθηκα όσα έγραψε χθες η Ευλαμπία Ρέβη για τις φήμες που τη θέλουν να χαλάστηκε με την επιλογή του συμπαρουσιαστή με τον οποίο δείχνει να την κουμπώνει το OPEN στο ενημερωτικό πρωινό του Σαββατοκύριακου. Ας μου εξηγήσει ένας καλός άνθρωπος τι νόημα έχει να γράψεις -και μάλιστα ονομαστικά- πριν ξεκινήσει μια εκπομπή αν τα πάνε καλά οι συντελεστές της ή όχι. Τώρα η αγαπητή Ευλαμπία, την οποία δεν γνωρίζω και αμαρτίαν ουκ έχω για αυτά που γράφω, έγραψε πως έχει το ίδιο κινητό από το γυμνάσιο και θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της προς επιβεβαίωση ή διάψευση των φημών. Ελάτε τώρα, σιγά που θα λέγατε κάτι, αγαπητή μου. Και ποιος θα ρωτούσε άλλωστε αν δεν σας γεμίζει το μάτι ο παρτενέρ... Που τι φταίει και ο άνθρωπος πριν καλά καλά μπει στο OPEN να συζητιέται το όνομά του για τελείως λάθος λόγους. Και δεν το αναφέρω επειδή ακριβώς σέβομαι και το όνομά του, αλλά κυρίως επειδή θέλω να καυτηριάσω την πρακτική της διαρροής των φημών αυτών και όχι τα πρόσωπα.

Ες αύριον τα σπουδαία.

Aide-mémoire | Το ξέσπασμα Πορτοσάλτε, το MEGA deal της Μαλέσκου & η off road Καινούργιου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα