Follow us

Κορονοϊός: Το βασικό σύμπτωμα της μετάλλαξης "Κένταυρος" - Σαρώνουν την Ελλάδα οι Ομικρον 4 και 5

Αν και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν υπό έλεγχο, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε πάνω από 300.000.

The TOC
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
Κορονοϊός

Οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, 4 και 5, έχουν επικρατήσει στα κρούσματα του κορονοϊού και αυτό θα αποτυπωθεί και στην εβδομαδιαία- πλέον- επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που αναμένεται σήμερα.

Αν και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραμένουν υπό έλεγχο, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε πάνω από 300.000 (νούμερο που εικάζεται πως είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς υπάρχουν ασυμπτωματικοί ή θετικοί μόνο με self test που δεν έχουν δηλωθεί στο ΕΟΔΥ).

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την εμφάνιση της υπομετάλλαξης "Κένταυρος". Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν πως η μεταδοτικότητά της είναι ακόμη μεγαλύτερη και είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι το στέλεχος που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες. Οι εκτιμήσεις λένε πως θα έρθει και στην Ελλάδα και οι ειδικοί συνιστούν να υπάρχει εγρήγορση για τα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα