Follow us

Τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την "Τούρτα της Μαμάς"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη σειρά που πραγματικά άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο

Η Τούρτα της Μαμάς

Ξέρετε είναι πανεύκολο να φανταστείς μια ιστορία, να βάλεις ένα ερωτικό δράμα στο κέντρο και να πεις πως λόγω της εξαιρετικής εμπορικής απήχησης που είχε σειρά ότι άλλαξε την ελληνική τηλεόραση. Όμως πολλές φορές οι αφανείς νικητές είναι αυτοί που έχουν πιο επιδραστικό ρόλο και ακόμα ισχυρότερο αποτύπωμα.

Έβλεπα τις προάλλες το τελευταίο επεισόδιο της "Τούρτας της Μαμάς” της ΕΡΤ, των Ρήγα- Αποστόλου, με τους εξαιρετικούς αυτούς συντελεστές. Και τι δεν είπε αυτή η σειράρα, με τρόπο γλυκό και όμορφο, καθόλου προσβλητικό, βαθιά σεβαστικό, αφουγκραζόμενη πού πάει η ελληνική κοινωνία και τελικά τι έχει ανάγκη να ακούσει ο θεατής σήμερα για όσα βιώνει.

Η "Τούρτα” ξεκίνησε ως μια αλτέρνατιβ παραγωγή, που το πολύ να διαρκούσε μια σεζόν, μια καλλιτεχνική εξτραβαγκάνζα της νεόκοπης ΕΡΤ που ήθελε να φανεί κουλ. Ποιος το περίμενε πως αυτή η παραδόξως οικογενειακή σειρά θα μπορούσε να είναι ο πιο σωστός opinion leader των δύο τελευταίων ετών;

Κάθε της επεισόδιο γεμάτο μηνύματα, αλληγορίες, απαντήσεις, κοινωνικά σχόλια, αυτοσαρκασμό, αγάπη και αληθινή Ελλάδα. Ναι, όλα αυτά που είδαμε στην "Τούρτα” αφορούν την Ελλάδα του σήμερα. Τους μοντέρνους και τους κλασικούς γονείς, τους άστατους νεαρούς που γίνονται μπαμπάδες, τους άπιστους συζύγους και τις ασταμάτητες μαμάδες που προσπαθούν παραμείνουν γκόμενες, τους αποτυχημένους επαγγελματίες και τους επιτυχημένους ανεπάγγελτους, τους άντρες γκέι και τους θηλυπρεπείς στρέιτ, τους υστερικούς γονείς με εκπληκτικά παιδιά και φυσικά τις νέες γιαγιάδες που παραμένουν άνθρωποι, γυναίκες, μανάδες και σύζυγοι. Την αγάπη των ανθρώπων άνευ όρων, περιορισμών και διακρίσεων.

Για εμένα καμία σειρά, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν μου είπε όσα μου είπε η "Τούρτα της Μαμάς”. Αν μπορούμε να πούμε πως μια σειρά άλλαξε την ελληνική αγορά, τι μπορούμε να πούμε για μια σειρά που εξευγένισε την ελληνική τηλεόραση;

Στην τηλεόραση πρέπει να έχεις άποψη, ταυτότητα, αποτύπωμα και λόγο. Τα ερωτικά δράματα θα υπάρχουν πάντα, οι στιγμές δημιουργίας όμως γίνονται μια στο τόσο. Και αυτό ήταν η "Τούρτα”, η καλύτερη σειρά των δύο τελευταίων ετών. Τίποτα λιγότερο.

Υ.Γ. Αφήστε τους θριάμβους για όσους έπαιξαν με τα στερεότυπα και τελικά τα υπηρέτησαν όπως έπρεπε. Σαν σαπουνόπερες του 2005.

Τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την "Τούρτα της Μαμάς"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα