Follow us

Το δικό μου resolution για τη νέα χρονιά είναι ένα και μοναδικό

Ένα self-care resolution που είναι από τα βασικά, όμως, πολλές φορές, δε βάζουμε σε προτεραιότητα.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
καθαρισμός

Αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες, στα προγράμματα προπόνησής μας, περισσότερος χρόνος για εμάς, και άλλα πολλά είναι από τα δημοφιλή resolutions που ακούμε συνεχώς από τους γύρω μας, κάθε χρόνο, λίγο πριν καλωσορίσουμε το νέο έτος. Φαίνεται πως πλέον έχει περάσει στο DNA μας η συνήθεια αυτή και λίγο πριν ο χρόνος φύγει νιώθουμε πιο έτοιμοι από ποτέ να κάνουμε ένα δυναμικό restart και να αλλάξουμε συνήθειες που μέχρι τώρα δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς μας.

Έτσι κι εγώ, δε θα μπορούσα να αποτελώ την εξαίρεση στον κανόνα. Λίγο πριν αποχαιρετήσω το 2021, προσπάθησα να θέσω τους νέους μου στόχους για τη χρονιά που έρχεται. Δε θέλω να γίνω μία άλλη, όμως επιθυμώ διακαώς να δω μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου φέτος. Χωρίς πολύ κόπο ωστόσο. Σκεπτόμενη βαθιά, αποφάσισα το δικό μου self care resolution για φέτος, που δεν είναι άλλο από την απόλυτη καθαριότητα στο σπίτι. Γιατί ναι, ένα καθαρό σπίτι δεν είναι αγγαρεία, δεν είναι κάτι προαιρετικό. Είναι μία βασική μορφή αυτοφροντίδας, που όταν συμβαίνει, σαν ντόμινο επηρεάζει τη ζωή μας και σε πολλά άλλα επίπεδα.

Οι χώροι όπου ζούμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ενεργειακές προεκτάσεις του εαυτού μας. Όταν ο εξωτερικός μας κόσμος είναι σε τάξη, ο εσωτερικός μας κόσμος νιώθει καλά, νιώθει οργανωμένος και φροντισμένος. Αντίθετα, όταν τα σπίτια μας είναι βρώμικα, ανοργάνωτα ή σε αταξία, ενδεχομένως να νιώθουμε ντροπή, άγχος και στρες αλλά και απουσία οργάνωσης - καταστάσεις που μας δημιουργούν αντίστοιχα αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη, κούραση, στρες και απογοήτευση. Ο καθαρισμός του σπιτιού λοιπόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχω αψεγάδιαστο, εκτός από τον real, και τον νοητικό μου χώρο. Μία κατάσταση που είναι απαραίτητη για να ξεκουράζομαι, να ανασυγκροτώ τις δυνάμεις μου και να συντονίζομαι.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα