Follow us

7 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Κοπεγχάγη

Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι κάτι παραπάνω από γοητευτικός προορισμός.

Esquire
ΓΡΑΦΕΙ: ESQUIRE
7 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Κοπεγχάγη

Δεν θα κρυφτώ καθόλου: Αυτή η πόλη, η Κοπεγχάγη μου έκλεψε την καρδιά. Όταν το καλοκαίρι συζητούσα γι' αυτό το ταξίδι, δεν περίμενα ότι αυτή η δανέζικη πρωτεύουσα θα με μαγέψει και θα με βάλει σε ένα αλλιώτικο, σύγχρονο ταξιδιωτικό παραμύθι. Πριν αρχίσω να μονολογώ και -πιθανότατα- σε κάνω να πειστείς να κλείσεις τα εισιτήρια (κάτι που θα έπρεπε να κάνεις χθες), ας δούμε τα βασικά.

Από την Μανταλένα Κουβάτση*

Η Κοπεγχαγη λοιπον

Είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας, με αστικό πληθυσμό περίπου 1.400.000 κατοίκου. Αρχικά ήταν απλά ένα ψαροχώρι των Βίκινγκ αλλά πλέον θεωρείται ως ένα από τα κύρια οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης και μία γαστρονομική μητρόπολη. Σε αυτή μεταξύ άλλων ζουν πάνω από 100.000 φοιτητές απ' όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ενώ έχει και πάνω από 500.000 μετανάστες από ανατολικές χώρες.

#1 - Κοπεγχαγη για σωστους τουρίστες

Από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να δεις από κοντά είναι η 'Μικρή Γοργόνα', η γνωστή ηρωίδα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Εδώ θα κάνω μια φιλική παρατήρηση, την οποία σχολιάζουν και πολύ έντονα οι Δανοί.

Είναι όντως πολύ μικρή. Το ύψος του αγάλματος είναι μόλις 1,25 μ. Ωστόσο, αξίζει μια selfie μαζί της, αλλά και για να επισκεφθείς το γειτονικό Kastellet, το φρούριο του 17ου αιώνα σε αστεροειδές σχήμα, που έχει μάλιστα και ελεύθερη είσοδο.

Διάβασε περισσότερα στο Esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα