Follow us

Είσαι φίλος με την πρώην σου; : Πρόσεχε το! Η ψυχοπάθεια καραδοκεί...

«Καλύτερα να χωρίσουμε, αλλά θα ήθελα να μείνουμε φίλοι». Πρόταση που είτε έχει ακουστεί από τα χείλη σου, είτε από τα χείλη κάποιας πρώην αγαπημένης σου.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ζευγάρι

Ναι, αυτής που αν και χωρίσατε πριν από μερικά χρόνια, έχετε κρατήσει φιλικές σχέσεις και πού και πού βγαίνετε και για κανένα καφέ/ποτό, εν γνώσει ή εν αγνοία -ειλικρίνεια πάνω απ' όλα- της νυν.

Έλα όμως, που η απόφαση να μείνεις φίλος με το πρώην κορίτσι σου είναι λάθος και όχι από ηθική πλευρά, όπως θα σου έλεγε η κοπέλα που κοιμάται πλέον στο κρεβάτι σου, λόγω ζήλιας. Πρόσφατη επιστημονική μελέτη σου εξηγεί «το λάθος» και σε βάζει σε σκέψεις.

Η έρευνα που προβληματίζει


Ερευνητές του πανεπιστημίου Όκλαντ κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν και η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο Personality and Individual Differences: το να μένετε φίλοι με την πρώην δεν είναι σημάδι ωριμότητας, όπως πιθανόν να πιστεύετε και οι δύο, αλλά πιθανή ένδειξη κάτι πιο σκοτεινού, ψυχοπάθειας.

Οι ερευνητές Justin Mogilski και Lisa Welling ζήτησαν από 860 συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες, να απαριθμήσουν τα κίνητρά τους για να παραμείνουν σε φιλική σχέση με τους πρώην, ενώ τους πέρασαν από μία σειρά τεστ προκειμένου να καθορίσουν ποιος είχε χαρακτηριστικά σκοτεινής προσωπικότητας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι κρίθηκαν πως πληρούσαν τα «κριτήρια μιας σκοτεινής προσωπικότητας» ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με τους πρώην. Οι λόγοι; Εγωιστικοί, οικονομικοί και σεξουαλικοί. Για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρήματα, πληροφορίες και σεξ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα