Follow us

5 πράγματα πριν ξεκινήσεις την Paleo Diet : Τα πλεονεκτήματα της «δίαιτας των σπηλαίων» που είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της διατροφής

Πριν 10 χιλιάδες χρόνια περίπου, οι αγαπητοί Ευρωπαίοι πρόγονοί μας το ζούσαν στα στενά των Παγετώνων, οι οποίοι είχαν αρχίσει να λιώνουν. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Paleo Diet - askmen

Κυνηγούσαν, μάζευαν καρπούς, έκλεβαν κάνα αυγό από καμιά φωλιά και, γενικά, την περνούσαν ζάχαρη. Ζάχαρη είπα; Γράψε λάθος...

Διότι τότε δεν είχαν καθόλου μα καθόλου επεξεργασμένες τροφές, δεν τις είχαν ανακαλύψει καν. Μετά ξεκίνησαν αυτά. Κι έτσι καθώς περνούσαν οι αιώνες, ήρθε μια ωραία χρονική στιγμή τα τελευταία χρόνια και η δίαιτα των παλαιολιθικών ανθρώπων (paleo diet) ήρθε ξανά στη μόδα.

Ο λόγος; Βασικά επειδή είναι τρομεργά υγιεινή -αφού δεν περιέχει επεξεργασμένες τροφές όπως ζάχαρη, αλκοόλ, επεξεργασμένους υδατάνθρακες- και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης καθώς και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης. Για πάμε να δούμε όμως μερικά πράγματα που καλό είναι να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την Paleo Diet.

Δες περισσότερα στο Askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα