Follow us

Γιώργος Κρικοριάν: "Εγώ δεν ήμουν στεναχωρημένος στο φινάλε των ΚούΚου"

Ο Γιώργος Κρικοριάν μιλά στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο για το νέο ξεκίνημα στο MEGA, στο πλευρό της Δανάης Μπάρκα, αλλά και για το πολυσυζητημένο τέλος της συνεργασίας του με το STAR.

Γιώργος Κρικοριάν

Φωτογενής, λαλίστατος και ασταμάτητα εργατικός. Ο Γιώργος Κρικοριάν είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όποιο νέο παιδί θέλει να μπει στον "μαγικό” κόσμο της τηλεόρασης και διερωτάται τον τρόπο. Με συστηματική και πολλή δουλειά, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τους "ΚούΚου" του STAR ενώ η φετινή σεζόν τον βρήκε στον φιλόξενο καναπέ του "Πάμε Δανάη" του MEGA που τον οδήγησε και στην κορυφή της τηλεθέασης. Πώς βιώνει εκείνος το πιο πετυχημένο ξεκίνημα της φετινής σεζόν εντός Μεγάλου Καναλιού;

Είστε στον αέρα περίπου ενάμιση μήνα, πες μου λίγο τις εντυπώσεις σου για το "Πάμε Δανάη";

Από πού να ξεκινήσω... Η αλήθεια μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το νέο ξεκίνημα. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ικανοποιημένος. Περνάω πολύ καλά! Εγώ δεν γνώριζα προσωπικά τη Δανάη αλλά τελικά δέσαμε από την πρώτη στιγμή. Στην αρχή βλέπεις άλλους τρεις ανθρώπους στο πλατό και σκέφτεσαι πώς μπορεί να πάει όλο αυτό; Από την πρώτη εκπομπή δένει και είναι ένα πάρα πολύ ωραίο σύνολο!

Τα ποσοστά τηλεθέασης μέχρι στιγμής σας έχουν δικαιώσει. Τι πιστεύεις πως έχει το "Πάμε Δανάη" που δεν έχουν τα άλλα πρωινά και το καθιστά κορυφαία επιλογή μέχρι στιγμής;

Ως επαγγελματίας θα σου πω ότι αυτή την ερώτηση θα έπρεπε να την απαντήσει ο τηλεθεατής. Και εγώ έχω τη δική μου άποψη, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή τρέχει η σεζόν, δεν είναι κάτι που θέλω να πάρω θέση. Φυσικά και κοιτάω τα ποσοστά τηλεθέασης, ενημερώνομαι, φυσικά και χαίρομαι πάρα πολύ. Αλλά νομίζω ταμείο θα κάνουμε στο τέλος.

Ποιο θεωρείς όμως ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της εκπομπής;

Εμείς θέλουμε να έχουμε χαμόγελο, να είμαστε χαρούμενοι, να περνάμε καλά και θεωρώ πως δίνουμε και κάτι διαφορετικό. Τι είναι αυτό; Θεωρώ ότι έχουμε κάποια συστατικά που διαφέρουν από το τι γίνεται στην πρωινή ζώνη και αυτό τουλάχιστον δείχνει να κερδίζει τον κόσμο. Αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε...

Οι "ΚουΚου" τι γεύση σου άφησαν; Έφυγες με πικρία από το STAR;

Εγώ δεν έφυγα με πικρία από το STAR. Ίσα ίσα, έφυγα με αγκαλιές και με χαμόγελα. Όταν τελειώνει κάτι είναι φυσικό να σου δημιουργεί και ένα συναίσθημα λύπης – γιατί περάσαμε πάρα πολύ ωραία αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εγώ μπήκα στα μισά της πρώτης σεζόν των "ΚούΚου", αλλά η δική μου προσωπική καθαρά αίσθηση δεν έχει καμία πικρία.

Οι τελευταίες εκπομπές σχολιάστηκαν ιδιαίτερα για το κλίμα ψυχρότητας που υπήρχε από την εκπομπή προς τον σταθμό. Είχες κι εσύ την ίδια αίσθηση; Θεωρείς πως οι "ΚουΚου" αδικήθηκαν από το STAR στο φινάλε;

Θεωρείς πως δεν έχει το χαμόγελο και την τρέλα της εκπομπής... Με ρωτάς αν θα μπορούσε να έχει έναν ακόμα χρόνο παρουσίας; Θα μπορούσε! Οποιαδήποτε εκπομπή θα είχε τη δυνατότητα αυτή, εφόσον γίνονταν κάποιες αλλαγές. Απλά επειδή εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, εγώ θα σου πω ότι δεν ήμουν στεναχωρημένος με όλο αυτό. Θεωρώ ότι κάναμε τον κύκλο μας, ήταν πολύ όμορφος και δημιουργικότατος. Δείξαμε πράγματα στο κοινό που μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι. Για εμένα προσωπικά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας οι "ΚούΚου" και πάντα θα το θυμάμαι και πιστεύω ότι μου έκανε πολύ καλό σε ό,τι και αν γίνει από εδώ και πέρα.

Είχες πρόταση να παραμείνεις στο STAR;

Οι άνθρωποι του καναλιού μου έκαναν και κάποια πρόταση να συνεργαστούμε, αλλά δεν με κάλυπτε εμένα εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θεωρούσα ότι ήθελα να κάνω και κάτι διαφορετικό, να γνωρίσω ένα καινούργιο περιβάλλον. Κλείσαμε τη σεζόν, μου πρότειναν κάτι διαφορετικό, αλλά δεν θέλησα να το ακολουθήσω.

Και το MEGA πως ήρθε στο πλάνο;

Η πρόταση του MEGA έγινε με ένα τηλεφώνημα από τη Μαίρη Κούσουλα, μετά την τελευταία εκπομπή των "ΚούΚου". Μου είπε να περάσω από το κανάλι να κάνουμε μια συζήτηση. Δεν ήξερα ότι με θέλει για το "Πάμε Δανάη". Στο ραντεβού έμαθα περί τίνος πρόκειται και δεν σου κρύβω πως μου άρεσε πάρα πολύ να βρεθώ στην ομάδα της Δανάης. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με βοήθησε να πάρω την απόφαση να συνεργαστούμε ήταν ένα μήνυμα της Δανάης αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού στο οποίο ήταν η Μαίρη Κούσουλα και η αρχισυντάκτρια, η Δήμητρα Παλούδη. Δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ από κοντά με τη Δανάη. Έλαβα λοιπόν ένα μήνυμα στο κινητό μου, μου έγραφε "Είμαι η Δανάη Μπάρκα. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά και αν θα αποφασίσεις να είσαι στην παρέα μας αλλά θέλω να σου πω ότι πιστεύω πως θα ταιριάξουμε πολύ”. Έτσι ήταν η πρώτη μας γνωριμία με τη Δανάη, μέσω μηνυμάτων. Έτσι κάτι κίνησε μέσα μου και διαισθάνθηκα πως με αυτή την κοπέλα θα ταιριάξουμε τηλεοπτικά.

Προερχόσουν από ένα σταθμό με κύριο συστατικό τα reality και εσύ είχες ασχοληθεί εντατικά με αυτά. Αντίθετα στο MEGA δεν έχει καθόλου τέτοιου είδους προγράμματα. Φοβήθηκες για την τόσο διαφορετική προσέγγιση του πρωινού και τον ρόλο σου σε αυτό;

Δεν φοβήθηκα γιατί δεν κάνω μόνο αυτό! Ως επαγγελματίας μπορώ να υποστηρίξω το οτιδήποτε και πάντα ενημερώνομαι. Βλέπω όλες τις εκπομπές, όσο έχω χρόνο δηλαδή, είτε στην τηλεόραση είτε στα web tv των καναλιών. Βλέπω τις σειρές, τα ριάλιτι... Αυτή είναι η δουλειά μου! Δεν γίνεται να είσαι σε ένα πρωινό και να μη γνωρίζεις τι ακριβώς παίζεται στην τηλεόραση. Και θεωρώ ότι όσοι το κάνουν και δεν ενημερώνονται, είναι μεγάλο λάθος!

Βλέπεις τα απέναντι πρωινά;

Φυσικά τα έχω δει! Πέρα από τη δουλειά, δουλεύουν άνθρωποι με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί και διατηρούμε φιλικές σχέσεις. Είναι καλό και υγιές να συμβαίνει αυτό.

Γιώργος Κρικοριάν: "Εγώ δεν ήμουν στεναχωρημένος στο φινάλε των ΚούΚου"

Δηλώνεις δημοσιογράφος ή παρουσιαστής;

Δηλώνω δημοσιογράφος, αλλά θα ήθελα να γίνω παρουσιαστής. Δεν ντρέπομαι να δηλώσω "Θα ήθελα να γίνω παρουσιαστής” και να παρουσιάσω κάτι δικό μου. Θα ήθελα να κάνω πολλά πράγματα, αλλά το πότε δεν το ξέρω... Ίσως έρθει μετά από χρόνια! Μπορεί να μη γίνει και ποτέ. Αλλά τα όνειρα είναι για να τα κάνουμε, άσχετα αν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Πώς θα ήθελες να είναι αυτό το δικό σου project;

Μου αρέσουν αρκετά πράγματα στην τηλεόραση. Εγώ θα ήθελα μια ταξιδιωτική εκπομπή ή ένα late night show. Είναι ένα όνειρο.

Ναι αλλά τα όνειρά μας είναι αυτά που κυνηγάμε...

Μου αρέσει και ο τρόπος σκέψης σου!

Είναι εύκολο να κάνεις φάρσες στην τηλεόραση;

Είναι πολύ δύσκολο! Εσύ έχεις πολύ περισσότερο άγχος σε σχέση με τον άνθρωπο που δέχεται τη φάρσα. Σκέφτεται να μη σε καταλάβει, να μην προδωθείς από ένα σου βλέμμα, μια φράση, ένα χαμόγελο... Στο "Πάμε Δανάη” παίζουμε ακόμα και τις φάρσες που την πατήσαμε εμείς, όπως έγινε με την Τζένη Διαγούπη. Παίζουν κι αυτά και θα δείτε κι άλλα.

Υπάρχει όμως και το "Ρεπόρτερ για μία μέρα”...

Αυτό είναι μια δική μου ιδέα. Μου ήρθε το καλοκαίρι, συζητάγαμε με μία φίλη μου, και το είδαμε σε ένα ξένο late night. Εκεί το είχαν κάνει μόνο μία φορά, με την Jennifer Laurence, που ρώταγε τον κόσμο αν ξέρει πέντε ταινίες της. Αυτό μου άρεσε, ήθελα να το μεταφέρω στα δικά μας δεδομένα και να δω αν μπορεί να βγει ωραία. Το έχω εμπλουτίσει και λίγο...

Τελικά ένα ζωντανό πρόγραμμα ή ένα ριάλιτι για πέντε μήνες σε ένα εξωτικό προορισμό είναι πιο ενδιαφέρον;

Μου αρέσει πολύ το ζωντανό. Έχει πολλές αλλαγές κάθε μέρα, καλείσαι να συμβαδίσεις -ή και όχι- με την επικαιρότητα και να δείξεις ποιος είσαι εκφράζοντας ουσιαστικά μόνο την άποψή σου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μου αρέσει να έχω την ευθύνη τόσο για αυτά που λέω όσο και για αυτά που πράττω.

Αν διαβάσεις ένα αρνητικό σχόλιο για την παρουσία σου στην εκπομπή, πώς θα αντιδράσεις;

Δεν θα απαντήσω. Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Θα το κοιτάξω, θα προσπαθήσω να σκεφτώ γιατί το έγραψε αυτός ο άνθρωπος κι αν δω πως συμφωνώ, γιατί όχι και να αλλάξω κιόλας...

Θεωρείς πως οι τηλεθεατές μέσω των social media σχολιάζουν με δίκαιο τρόπο;

Η άποψη είναι πάντα υποκειμενική. Και η δική μου, αν μου ζητήσεις να κρίνω κάποιον. Ακόμα και οι τηλεκριτικοί έχουν πάντα υποκειμενική χροιά. Θεωρώ σκληρό ένα σχόλιο μόνο όταν υπάρχει υβριστική φρασεολογία. Μπορώ να δεχθώ την οποιαδήποτε άποψη, αρκεί να μην υπάρχουν βωμολοχίες και προσβολές. Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα με έναν ωραίο τρόπο, αν δεν σου αρέσει κάτι. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να σου πω αν δίκαιο ή άδικο. Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ είμαι της λογικής που λέει πως εφόσον η άποψή μου ακολουθείται από επιχειρήματα, εγώ είμαι εντάξει. Ας την ακούσει όποιος θέλει, ας εξετάσει τα επιχειρήματά μου και ας με κρίνει.

Αν δεν ήσουν στο "Πάμε Δανάη" σε ποια εκπομπή θα ήθελες να συμμετέχεις;

Θα ήθελα να παίζω στα "Κομάντα & Δράκοι"! Θα ήθελα αυτό. Μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη σειρά. Θα ήθελα απλά να κάνω έναν κομπάρσο έστω.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα