Follow us

Καταπέλτης ο Χάρης Ρώμας στον αέρα του "Πρωινού"

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Χάρης Ρώμας όταν μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά

Για τον σάλο που έχει προκληθεί μετά τις επίσημες καταγγελίες ηθοποιών εναντίον διάσημων πρωταγωνιστών, ο Χάρης Ρώμας μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στο "Πρωινό”.

Ο διάσημος σεναριογράφος και ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια του ενώ έδειξε βαθιά στεναχωρημένος από το κύμα αποκαλύψεων για ορισμένους συναδέλφους του.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε πως ο Απόστολος Καμιτσάκης, που υποδύεται τον παπά στο "Καφέ της Χαράς”, είχε κληθεί και αυτός να κάνει ανάρμοστες για ακρόαση πράξεις περνώντας από οντισιόν από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη που κατήγγειλαν ήδη ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο Γιάννης Νιάρος και ο Ερρίκος Μηλιάρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Χάρης Ρώμας έκρινε αυστηρά όσους έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης, δηλώνοντας πως ήδη τιμωρούνται για τις πράξεις του μέσω της αποκαθήλωσης που γίνεται στη δημόσια εικόνα τους.

"Εμένα η γνώμη μου είναι ότι αυτή τη στιγμή πληρώνουν ήδη για αυτό που έχουν κάνει. Το πρώτιστο είναι πως πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία σε ό,τι λέγεται και αυτό που λέγεται πρέπει να είναι από ανθρώπους που έχουν λόγο να το πουν. Γιατί ήδη γίνεται ένας ορυμαγδός από ανθρώπους που έχουν να πουν μια ιστορία του παρελθόντος. Και εγώ έχω να σας πω μια ιστορία από κάποιον τον οποίο δεν κατονομάζεις. Όχι ότι δεν είναι αλήθεια... αλλά θα χαθεί η δυναμική του πράγματος. Είναι η κατάλληλη στιγμή όχι για να γίνουν καταγγελίες αλλά και για να γίνει μια μεγάλη αλλαγή στον χώρο. Το θέμα είναι να υπάρξει ένα αποτέλεσμα από όλο αυτό...” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χάρης Ρώμας.

Μάλιστα, ο ίδιος φανερά εκνευρισμένος πρόσθεσε: "Για να πάμε στη μεγάλη εικόνα, για ανθρώπους που είναι μεγάλα ονόματα και πλέον είναι διασταυρωμένα από πάρα πολλές περιπτώσεις, από πάρα πολλά κορίτσια. [...] Ακούω ότι είναι 100! Έχει κατηγορηθεί ποτέ η Δανδουλάκη, ο Βαλτινός ή εγώ για κατάχρηση εξουσίας; Όταν βλέπεις πως υπάρχει μια συρροή ανθρώπων που θέλουν να καταγγείλουν... Βλέπω ανθρώπους για την περίπτωση Κιμούλη πως όλο αυτό γίνεται επειδή τον ζηλεύουν. Μπορεί να είναι αλήθεια εν μέρει, επειδή έχει κατονομαστεί ο Γιώργος ως ο καλύτερος ηθοποιός -που κι αυτό είναι υποκειμενικό. Να δεχθώ πως είναι ο καλύτερος, είναι αρκετό αυτό για να του δώσεις συχωροχάρτι; [...] Το ότι βάζουμε ψηλά τον πήχη, το κάνω κι εγώ. Έχουμε τα ίδια αποτελέσματα για κακοποίηση; Ότι ρίξαμε κλωτσιές, ότι πετάξαμε τασάκια στο κεφάλι; Όχι, φίλοι μου. Τα πράγματα πρέπει να υπάρχουν ένα όριο. Πρέπει να δημιουργηθεί κώδικας δεοντολογίας ακόμα και για τις σχολές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση επεσήμανε: "Θα ξαναπώ ότι δικαστές δεν είμαστε, όμως εδώ υπάρχουν όρια. Η ίδια η ζωή σου δίνει τις απαντήσεις. Όταν υπάρχει σωρεία περιπτώσεων που βγαίνει η μία μετά την άλλη, ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να σκέφτεται πως εδώ κάτι συμβαίνει. Δεν μιλάμε για μία... Μιλάμε για δεκαπέντε, μιλάμε για δεκαεφτά. Είναι τυχαίο; Εμείς ξέραμε κάποια πράγματα. Η Λάμπρη ήταν στον θίασο μου και μου το είχε πει. [...] Η Αγγελική μου έλεγε ότι φοβάται μην την κοροϊδεύουν. Τώρα που είναι ένα κύμα, τώρα που είναι η καβάλα στο κύμα όλες και όχι σε ένας μικρός παφλασμός, τώρα είναι η στιγμή! Και καλά κάνουν και βγαίνουν και καταγγέλλουν. Σίγουρα πρέπει να γίνει διαχωρισμός και αξιολόγηση. Μιλάμε για διασταυρωμένες καταστάσεις, μιλάμε για κατ' επανάληψη καταστάσεις. Σίγουρα ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ήδη αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν ένα διασυρμό και κάποιοι εξ αυτών έχουν παιδιά στην ηλικία αυτών των ανθρώπων που κακοποιηθήκανε, που τους κατηγορούν. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτό; Να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι μια νέα ηθοποιός, εξαιρετική όπως ακούω στην περίπτωση κάποιου, και να ξέρεις τι θα έκανε ο συγκεκριμένος αν ερχόταν το παιδί του και του έλεγε ότι του φέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο; Ο συγκεκριμένος επειδή ευαγγελίζεται και τσαμπουκάδες θα πήγαινε και θα τα έκανε λαμπόγυαλο. Γιατί; Γιατί μπορεί”.

"Θα μπορούσαν και οι ίδιοι να βρουν διάφορους τρόπος να δικαιολογηθούν. Το τι πρέπει να κάνουν θα πρέπει να το σκεφτούν μόνοι τους. Ειδικά στην περίπτωση της ψυχολογικής βίας θα πρέπει να σκεφτεί τον τρόπο που είχε επιλέξει αν ήταν ο σωστός ή όχι. Η άλλη λέει πως ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο και φοβόταν να παίξει... Εγώ έχω μια ανηψιά, δεν θα το ανεχόμουν επουδενί λόγο. Με το έτσι θέλω, γιατί μπορώ, γιατί με ονοματίζουν τον καλύτερο της γενιάς μου ή γιατί βγήκε και μόνος του και είπε πως είναι ο καλύτερος της γενιάς του... Αυτό τους έφαγε! Αυτή η έπαρση! Είναι ένας κακός οδηγός, γιατί ακολουθείται από το μπορώ και θα κάνω το οτιδήποτε” τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε Ακόμα