Follow us

Λένα Παπαρηγοπούλου: H Σταρ Ελλάς που άλλαξε τη ζωή της!

Η Λένα Παπαρηγοπούλου εγκατέλειψε τον χώρο της ομορφιάς και πλεον γράφει βιβλία στωικής φιλοσοφίας.

Κλεοπάτρα Bright
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ BRIGHT
Λένα Παπαρηγοπούλου

Καλεσμένη στα "Μέσάνυχτα", η Λένα Παπαρηγοπούλου μίλησε την απόφασή της να εγκαταλέιψει το modeling και να γίνει συγγραφέας θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων.

Αρχικά αναφέρθηκε στην εμπειρία της που ένιωσε πως ήρθε κοντά με τον Θεο, καθώς είπε πως:

"Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, καταρχάς γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές. Είχα μια περιέργεια να εντρυφήσω σε αυτό και να μάθω περισσότερα πράγματα. Μου ταίριαζε. Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις… Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν η ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν…Μια δεύτερη φορά ήταν όταν διάβαζα για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο και διάβαζα για τον Χριστό. Ήμουν μόνη, πολύ συγκεντρωμένη και αισθάνθηκα μια ζεστασιά. Όταν λέμε να φοβάσαι τον Θεό, σημαίνει να τον σέβεσαι. Να νιώθεις πως προσπαθείς και εσύ να γίνεις Θεος, να είσαι πολύ καλός και να μην τον στεναχωρέσεις, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου"

Η απόφαση της να συμμετάσχει στα καλλιστεία ήταν για εκείνη ένας τρόπος να προβληθεί.

Μάλιστα, η Λένα Παπαρηγοπούλου ανέφερε πως:

"Θεώρησα ότι ήταν τρελό να πάρω μια τέτοια προβολή, γιατί είμαι λίγο ντροπαλή. Δεν ήθελα να πάω στα Καλλιστεία, ήθελα να γίνω μοντέλο. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία και μου είπαν να πάω να κάνω αυτό που θέλω. Είχα μεγάλη υποστήριξη. Δε θυμάμαι ποιοι ήταν αλλά, οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου, είναι η θεική φωνή μέσα σου. Αυτό που σου βγαίνει. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, παρόλο που όλοι μου έλεγαν να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Βγήκα στην δεκαπεντέδα. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Είχαμε αυστηρό πρόγραμμα και πως μας φέρονται σαν να είμαστε πιονια, για αυτό το μεγάλο show. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου.Ήταν προς το τέλος. Πήρα κανονικά μέρος αλλά δε βγήκα στη δεκάδα. Πέρασα καλά, έκανε πολλές δουλειές που είχαν νόημα για εμένα"

Ωστόσο, έφτασε η στιγμή που δε μπορούσε να ισορροπήσει το modeling με τη σχολή της και αποφάσισε να αφήσει τον χώρο της μάδας, διότι "δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια. Εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω σπουδάζοντας και κάνοντας Master στην φιλοσοφία και προβάλλοντας την ομορφιά. Υπήρχε μεγάλη σύγκρουση μέσα μου. Όταν άφηνα το βάθος και σταματούσα να διαβάζω για να προωθήσω την καριέρα, όταν στη ζυγαριά είχε μεγαλύτερη βαρύτητα η επιφάνεια".

Ο Μίνωας Κυριακού την είχε συμβουλέψει να μην αφήσει τις σπουδές της. Με αφορμή αυτό, η ίδια δήλωσε πως "δεν τον γνώρισα κανονικά από κοντά, είχε πολύ θετική ενέργεια. Αυτό που μου είπε....Μετά κατάλαβα πως μάλλον εννοούσε πως πρέπει να προχωρήσω, πως έχω κάτι να πω".

Η Λένα Παπαρηγοπούλου αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο με θέμα την στωική φιλοσοφία. Σχετικά με αυτό, η ίδια δήλωσε πως:

"Μου άρεσε η φιλοσοφία,γιατί είχε να κάνει με τον άνθρωπο και την αναζήτηση. Όλα αυτά μου αρέσανε.Μου δόθηκε η ευκαιρία στο πανεπιστήμιο να κάνω μεταπτυχιακό, γιατί θεώρησα πως είναι καθήκον μου σαν Ελληνίδα να κάνω μεταπτυχιακό. Οπότε προέκυψε το βιβλίο που είναι πάνω στην στωική φιλοσοφία. Και από τις σπουδές ήμουν εξοικειωμένη με το αντικείμενο. Μου ήταν εύκολο να γράψω ένα βιβλίο, για αυτό που έχω σπουδάσει για να κάνω την αρχή και να γράψω για τον Θεό περισσότερα πράγματα".

Κλείνοντας,η Λένα Παπαρηγοπούλου είπε πως "υπάρχει η πρόνοια του Θεού, το θέλημα και υπάρχει και η ειμαρμένη που είναι δυστυχώς η πραγματωση. Έρχεται έτσι μια ισορροπία στον κόσμο. Η θέση που είχα ταίριαζε σε αυτό που έχω σπουδάσει. Ήταν η πρώτη φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις μου για τη θρησκευτική διπλωματία. Ήταν η πρώτη φορά που πληρώθηκα γι αυτό που σπούδασα. Είναι γεγονός πως η θέση που είχα ήταν θέση κύρους δίπλα στον Υφυπουργό".

Διαβάστε Ακόμα