
Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις επιμέρους ομάδες, από τις οποίες η πρώτη ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ψάρια, όσπρια αλλά και ελαιόλαδο, το οποίο θεωρείται η καλύτερη πηγή «καλών» λιπαρών. Αντίστοιχα, η δεύτερη ομάδα ακολούθησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα «γενναιόδωρο» στην κατανάλωση ξηρών καρπών και όχι στην κατανάλωση ελαιολάδου, ενώ η τρίτη ομάδα ακολούθησε ένα τυπικό πρόγραμμα «υγιεινής» διατροφής, που έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιορισμό της πρόσληψης λιπαρών. Να σημειωθεί εδώ ότι οι συμμετέχοντες και στις τρεις ομάδες δεν είχαν κανέναν απολύτως περιορισμό στις θερμίδες που μπορούσαν να καταναλώσουν σε ημερήσια βάση.
Μετά το πέρας της πενταετίας, οι ερευνητές μέτρησαν ξανά το βάρος των συμμετεχόντων. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα; Μολονότι όλοι οι εθελοντές έχασαν βάρος, εκείνοι που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη απώλεια βάρους ήταν αυτοί που ακολούθησαν τη Μεσογειακή δίαιτα που ήταν πλούσια σε «καλά» λιπαρά -οι άνθρωποι αυτοί έχασαν κατά μέσο όρο 0,88 κιλά, όταν αντίστοιχα οι εθελοντές που ακολούθησαν τη διατροφή με τους ξηρούς καρπούς «έβγαλαν» από πάνω τους 0,4 κιλά και εκείνοι της τρίτης ομάδας 0,6.
Διάβασε τη συνέχεια στο AskMen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr