Follow us

O Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Το «Orphan Black» : Μη χάσετε την τέταρτη σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς αποκλειστικά στο COSMOTE 4HD!

Το Orphan Black είναι μια Καναδομερικανική συμπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνίστρια την Τατιάνα Μασλάνι σε πολλαπλούς ρόλους που στην συνεχεία αποκαλύπτεται οτι είναι κλώνοι.

Orphan Black

Η πρεμιέρα της συναρπαστικής σειράς σηματοδοτήθηκε από ρεκόρ τηλεθέασης στον τηλεοπτικό σταθμό BBC America στις ΗΠΑ, αλλά και στον σταθμό Space του Καναδά εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος τηλεοπτικής σειράς. Το Orphan Black είναι μια κατηγορία από μόνο του καθώς δεν είναι μόνο science fiction, μυστηρίου, θρίλερ ή δράμα. Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω!

Για εκείνους που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα την πολύκροτη τηλεοπτική σειρά σας δίνω μερικές πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν όλα!

Η ιστορία ακολουθεί την Σάρα Μάννινγκ, μια Αγγλίδα ορφανή μικροαπατεώνισσα, η οποία επιστρέφει μετά απο μήνες, για να διεκδικήσει την κόρη της. Αφού θα δει την αυτοκτονία μιας γυναίκας, εκμεταλλεύεται την ομοιότητά τους και κλέβει την ταυτότητα της. Ελπίζοντας να λύσει όλα της τα προβλήματα αδειάζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό της νεκρής γυναικάς, ξαφνικά θα μάθει οτι αυτή και η νεκρή γυναικά είναι κλώνος. Όσο η Σάρα ψάχνει για απαντήσεις, θα ανακαλύψει οτι υπάρχουν περισσότερα άτομα σαν και αυτήν, γενετικά ταυτόσημα, που φυτεύτηκαν σε ανυποψίαστους γονείς μεσώ εξωσωματικής γονιμοποίησης σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Χωρίς να έχει ιδέα ποιος δημιούργησε τους κλώνους, θα πρέπει να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια, καθώς ένας δολοφόνος τις σκοτώνει μια μια.

Το Orphan Black κατορθώνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο: Χτίζει την υπόθεσή του πάνω σε διαρκείς ανατροπές και κάπως έτσι η αλήθεια είναι παρουσιάζει το πιο παράξενο αλλά και ενδιαφέρον σενάριο τηλεοπτικής σειράς στη μικρή οθόνη που έγινε τα τελευταία χρόνια.

Μέσα από ιστορίες συνομωσίας, δράσης και πολλαπλών κλώνων, το Orphan Black δεν θα είχε γίνει θρύλος εάν δεν υπήρχε στον πυρήνα ως πρωταγωνίστρια η 29χρονη Τατιάνα Μασλάνι που βρέθηκε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Emmy για τις πολλαπλές συγκλονιστικές ερμηνείες που χαρίζει στο τηλεοπτικό κοινό.

O Γιώργος Σατσίδης Γράφει Για Το «Orphan Black»

Η Τατιάνα Μασλάνι στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy

Η ταλαντούχα ηθοποιός καταφέρνει και ενσαρκώνει τέλεια πέντε εντελώς διαφορετικές στην υπόστασή τους γυναίκες αποδεικνύοντας οτι ναι, ισχύει αυτό που έχουν γράψει έγκυροι κριτικοί σε έντυπα όπως το Variety & το Hollywood Reporter ότι "Ναι, είναι η πιο ταλαντούχα ηθοποιός της γενιάς της!". Μια νεα γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα και φυσικά υποκριτικό ταλέντο πάνω στο οποίο δουλεύει διαρκώς "για την οποία - όπως τόνισε και το αμερικανικό έντυπο Entertainment Weekly- "θα μιλάμε διαρκώς τα επόμενα χρόνια".

Άκρως εθιστικό και σχεδόν τέλεια δομημένο, αναμιγνύει την θρησκεία και την επιστήμη, την ηθική και την αμαρτία, την τρυφερότητα και την βία σε ένα κοκτέιλ αστυνομικού μυστηρίου και θρίλερ φαντασίας, δημιουργώντας έναν κόσμο όπου τα φαινόμενα κυριολεκτικά απατούν. Το ευφάνταστο σενάριο είναι του Γκρέαμ Μάνσον και σκηνοθέτης ο εξαιρετικός Τζον Φόσετ, διόλου τυχαία η σειρά συνεχίζει να αποκτά, με φρενήρη ρυθμό ολο και περισσότερους πιστούς τηλεθεατές και φυσικά διακρίσεις και βραβεία.

Μην χάνετε λεπτό από την σειρά που έγινε cult φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο και προβάλλεται αποκλειστικά στο COSMOTE TV μέσα από το κανάλι COSMOTE 4HD κάθε Κυριακή στις 23.00. Sundays are not boring anymore!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα