Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας: H απίθανη μαγκιά του Γκλέτσου & οι φρουροί του μεσημεριανού

Το Σαββατοκύριακο κάνει την εμφάνισή του ξανά και είμαστε εδώ για να κάνουμε την -τελείως υποκειμενική- ανασκόπηση των τελευταίων ημερών.

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Για μία ημέρα έζησα την τηλεόραση εκ των έσω. Άλλο πράγμα να είσαι εκτός, άλλο εντός. Πολλές φορές πυροβολούμε πρόσωπα και υπερσχολιάζουμε καταστάσεις που κανονικά, εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Θα μου πεις δεν είμαστε παρουσιαστές. Θα σου πω ότι κανένας δεν γεννήθηκε παρουσιαστής. Είναι όλα θέμα ταλέντου και εξοικείωσης. Εγώ, πάντως, πέρασα υπέροχα στο NaMaste με τη Ναταλία Γερμανού και έχω να πω ένα μπράβο στην εκπομπή για την προσπάθεια.

Άκουσα και μια σοφή κουβέντα για τον Παντελή Παντελίδη, αυτές τις μέρες. Πέρα από τα «ροκ σταρ» και άλλες υπερβολές, η Ναταλία Γερμανού είπε κάτι ανθρώπινο και μετρημένο. Την Πέμπτη, μια εβδομάδα ακριβώς μετά το τραγικό συμβάν, θέλησε να εκφράσει τη γνώμη της για τον τρόπο που χειρίζονται τα media τον χαμό του. «Ίσως θα έπρεπε πια να τον αφήσουμε να ησυχάσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον ξεχνάμε» ήταν τα λόγια της και πόσο συμφωνώ μαζί της!

Πρόσωπο της ημέρας έγινε ο Γκλέτσος και τα σεξουαλικά του. Αναρωτιέμαι πόσο γκασμάς μπορεί να είναι κάποιος (ας μου επιτρέψετε την έκφραση, τη λέει και ο Μπογδάνος) όταν γράφει ένα άρθρο που κάνει λόγο για «outing» του Γκλέτσου αναπαράγοντας τη συγκεκριμένη δήλωση. Αν λάβουμε υπόψιν τίτλους σαν αυτόν, τότε ο Αποστόλης θα πρέπει να αφήσει τη Στυλίδα και να ταχθεί στον ίδιο αγώνα με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο. Γιατί αυτό σημαίνει το outing ενός διασήμου. Το ότι ο Γκλέτσος δήλωσε απλώς ότι έχει «πειραματιστεί» στο κρεβάτι του είναι κάτι πολύ πολύ διαφορετικό. Ανθρώπινο, ουσιαστικό και κυρίως με σεβασμό προς την ύπαρξή του. Please, please που έλεγε και η «Θεία από το Σικάγο».

Είδα και τη φάση στην ΕΡΤ με τους αναρχικούς. Και λυπήθηκα. Όχι επειδή έγινε αυτό που έγινε και τελικά την πλήρωσε ένας εργαζόμενος που χτυπήθηκε. Λυπήθηκα για την κατάντια της ΕΡΤ, που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι που μπαίνει όποιος γουστάρει, κάνει και ζητάει ό,τι θέλει, και η ΕΡΤ με περισσή ευκολία ρίχνει μαύρο στην οθόνη της – ακόμα και για λίγα δεύτερα. Φταίει η ΕΡΤ για την κατάστασή της. Και αυτό δεν θα το διορθώσουν ούτε άλλα 50 χρόνια, αν δεν πάψει να λειτουργεί σαν ξεχασμένο κρατικό γραφείο αλλά σαν σύγχρονη επιχείρηση media που στοχεύει στο αποτέλεσμα και φυσικά το κέρδος.

Τέλος και για το Spata Live. Η άλλοτε φιλόδοξη προσπάθεια του ΑΝΤ1 τελικά δεν απέδωσε καρπούς και παίρνει μαζί της (προσωρινά από ό,τι καταλαβαίνω) και το συμπαθέστατο #Ougachallenge. Τι μπορεί να κάνει η Συνατσάκη στο κανάλι δεν μπορώ να το γνωρίζω, αφού τα περιθώρια πια στενεύουν – κάτι ανάλογο θα έγραφα και για τη Δούκισσα, αν δεν υπήρχε το ΟΛΑ. Η αλήθεια είναι πως η ισχύς της στα social media είναι μεγάλη, παρόλο που στην τηλεόραση δεν νομίζω να έχει και τόσο σημασία τελικά. Ο Ουγγαρέζος, όμως, είναι πρόσωπο- κλειδί που ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθεί καταλλήλως κάπου. Χιούμορ έχει, δουλευταράς είναι, καλό παιδί πάνω από όλα. Γιατί να του μείνει η ρετσινιά των Σπάτων;

Παρακολούθησα και τη Σίσσυ Χρηστίδου στο «Πρωινό». Θα επιμένω πάντα πως μου λείπει μια τόσο συμπαθής παρουσιάστρια από την τηλεόραση. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνθρωποι που έχουν πάρει διαζύγιο με το ταλέντο διεκδικούν κάθε χρόνο δουλειά και την έχουν, ενώ η Σίσσυ έχει αλλάξει προτιμήσεις, ασχολείται με τα παιδιά και τα ρούχα της και αρνείται προτάσεις που είμαι σίγουρος ότι δέχεται. Όχι πως είναι κακό, εφόσον η ίδια το θέλει, αλλά είναι κάπως άδικο προς τον τηλεθεατή. Και μόνο σε συνέντευξη που την είδα, θυμήθηκα πόσο καλή ήταν στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 που με είχε κάνει να μην δω ποτέ εκείνη τη χρονιά το Πρωινό mou.

Είδα και την -ομολογουμένως ατρόμητη- Ζήνα Κουτσελίνη στο ΟΛΑ. Πιστή στο κάπως hardcore concept της εκπομπής της, υπερασπίστηκε με σθένος την επιλογή της να μεταδώσει live με έκτακτη εκπομπή το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη. Το παν σε αυτές τις υποθέσεις είναι να πιστεύεις πως έκανες το σωστό – και δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Μάλιστα, η Ζήνα μίλησε για όλα τα μέσα που κάλυψαν το δυσάρεστο αυτό συμβάν, λέγοντας πως έχει την αίσθηση ότι όλοι έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν σε αυτή την περίπτωση. Και αυτό την τιμά κάπως, αφού δεν είπε “εγώ το έκανα καλύτερα από όλους”. Και το 50% που έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης έδειξε ότι το κοινό, παρόλο που γουστάρει να βρίζει τα Μέσα για το έργο τους, τα παρακολουθεί. Απλά θυμάται να τα βρίσει για αυτό μετά. Αφού δει τις εκπομπές μέχρι τους τίτλους τέλους. Ε; Ναι.

Στα μουσικά της εβδομάδας θέλω να ξεχωρίσω το νέο τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου «Προσωπική Επιλογή». Μπορεί να μου θυμίζει πολύ Αντώνη Βαρδή, μπορεί να μου θυμίζει πάρα πολύ Δέσποινα Βανδή στο «Λίγο σου να ζω», αλλά είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι. Από τα καλύτερα, τολμώ να πω, που έχει βγάλει ποτέ η Μελίνα. Και μετά από έναν τόσο συγκεκριμένου ύφους δίσκο, όπως ήταν η «Μελίνα», ένα λαϊκότροπο single ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για την περίσταση. Αναζητείστε το!

Χάρηκα με την επιστροφή της Αντωνίας Καλλιμούκου. Θα μου πείτε, σιγά την απώλεια. Εγώ όμως που τη συμπαθώ, χάρηκα που ξαναβρήκε την τηλεοπτική της θέση. Αυθόρμητη, σκερτσόζα, με τόση δημοσιότητα επάνω της τελευταία, γιατί να είναι εκτός; Άλλωστε, είναι από τα παιδιά που ξέρουν να κρατούν ισορροπίες και δίπλα στην Καινούργιου μου φαίνεται πολύ ταιριαστή.

Για το τέλος, μεγαλόπνοα σχέδια ακούω ότι κάνει το Epsilon. Μέσα στις επόμενες ώρες λογικά θα ανακοινωθεί (από τον Μένιο Φουρθιώτη) το πρόσωπο- έκπληξη που έρχεται να ενταχθεί στο δυναμικό του καναλιού. Αν μάλιστα αληθεύουν οι φήμες για τους ανθρώπους που θα φέρει μαζί της στο κανάλι, μάλλον θα γίνει σωστή δουλειά εκεί στα Μελίσσια. Και αν νομίζετε πως θαύματα δεν γίνονται, δείτε λίγο τα νούμερα της Τατιάνας Στεφανίδου και μετά ξανασκεφτείτε τη γνώμη σας.

Κ.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα