Follow us

Τηλεοπτική Απόγνωση, Υστερίες Και Απορίες: «Σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση»

Πόσο «κρύο» μπορούν ν αντέξουν τα μάτια σου; Πόσοι «ήχοι» καλύπτουν το κενό σου και πόση τηλεόραση αντέχεις να βλέπεις χωρίς να αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί που υποτιμούν τη νοημοσύνη σου;

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ελένη Μενεγάκη, Γιώργος Λιάγκας (ένωση)

Θυμάμαι εκείνες τις ωραίες εποχές που το Mega ήταν όπως το Μέγαρο Μουσικής όταν δημιουργήθηκε. Τότε που η λέξη «κουτσομπολιό» ήταν κάτι σαν το «Παλαιοκώστας» για την Ελληνική Αστυνομία. Τότε που για τους ιθύνοντες του Μεγάλου Καναλιού αν δεν ήσουν Πρετεντέρης και δεν είχες κάτι από εσάνς σοβαροφάνειας δεν περνούσες ούτε το κατώφλι του σταθμού.


Μετά ήρθε η κρίση, λίγο τα χρέη, λίγο το χρήμα που σταμάτησε να ρέει, άρχισαν οι «εκπτώσεις». Μπήκε το κουτσομπολιό άλλοτε στην πρωτογενή του μορφή (Λιάγκας – Σκορδά, Κωστόπουλος) κι άλλοτε ενοχικά, όπως γίνεται φέτος στο «Καλημερούδια». Ήρθε και η Τέτα που μια φούσκωσε με τρόμπα το στήθος, την άλλη έβαλε την τρόμπα για να φουσκώσει τα χείλη της στον τηλεοπτικό αέρα με τις αειπάρθενες γύρω της να γελούν τάχα μου δήθεν ντροπαλά, ήρθε και έγινε το Μega κάτι σαν την Έφη Σαρρή σε καλόγρια.


Στον ΑΝΤ1 θα βάλουν σε ringtone τη φωνή του Λιάγκα να λέει «κάνουμε τα υψηλότερα νούμερα». Τόσες φορές που το έχει πει φέτος νομίζεις ότι σε λίγο θα ζητήσει να αποκτήσει τίτλους ιδιοκτησίας και στο κανάλι, που λέει ο λόγος. Αυτή η κυριαρχία στην πρωινή ζώνη είναι που του δίνει το «ελευθέρας» να ανακοινώνει ποιος έρχεται, ποιος υπογράφει στο κανάλι, να «χτυπά» ή να « χαϊδεύει» τον Αρναούτογλου, να εκτοξεύει ως σύγχρονος τηλεΔίας κεραυνούς άποψης και να κάνει την Σάσα Σταμάτη να φαίνεται δίπλα του, άσπιλη κι αμόλυντη κορασίς. Έξυπνος παρουσιαστής, εύστροφος, αλλά κάθε φορά που τον βλέπω να επαίρεται μου έρχεται στο νου η ατάκα από την ταινία «Μίσος» του Κασοβίτς «Σημασία δεν έχει η πτώση αλλά η πρόσκρουση».


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αποκτά αντίπαλο τις Τετάρτες κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Κωστόπουλο που ξεκινά με την εκπομπή «Βράδυ» στον Alpha. Η Ράνια Θρασκιά από την άλλη, αποκτά εκπομπή μετά από κάτι χρόνια τηλεοπτικής αγρανάπαυσης. Αυτοί οι δύο κάποτε υπήρξαν ζευγάρι κι έτσι θεώρησαν ότι μια τηλεοπτική τους συνεύρεση θα είχε ενδιαφέρον. «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» και ελπίζω να μην αποδειχτεί «Πολύ κακό για το τίποτα» όλος αυτός ο ντόρος μέχρι το περιβόητο τηλεοπτικό τους αντάμωμα.
Και κάτι ακόμη. Μετά από Περρή, Γκολεμά και Θρασκιά ελπίζω να κλείσει ο κύκλος ξεκαθαρίσματος του Γρηγόρη με το παρελθόν του!


Η Ελένη Μενεγάκη αυτή την εβδομάδα δεν είχε καμία πρόταση ούτε από το CBS, ούτε από το NBC. Αντιθέτως, ξαφνικά οι «δημοσιογράφοι» που έγραφαν για προτάσεις που είχε από δω και από εκεί, για δυσαρέσκειά της με το κανάλι της τον ALPHA, οι ίδιοι «δημοσιογράφοι» ανακοίνωσαν ότι όλα ήταν απλές … πομφόλυγες καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον ALPHA για 1+1 χρόνια.


Εγώ απλώς θα σας θυμίζω ότι όταν η Ελένη Μενεγάκη αποφάσισε να αφήσει τον ΑΝΤ1 και να πάρει μεταγραφή για τον ALPHA το μάθαμε Αύγουστο, όταν πλέον ανακοινώθηκε επίσημα από τον σταθμό! Το ίδιο συνέβαινε και σε κάθε ανανέωση του συμβολαίου της από τον ΑLPHA. Έβγαινε από τον σταθμό ανακοίνωση, το λεγε και η ίδια στην εκπομπή της. Λέτε ξαφνικά να «έσπασε» η ομερτά και η Ελένη να αφήνει να βγαίνουν βούκινο όλα εκείνα που ως τώρα κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό;

Περισσότερα κείμενα από την Κλεοπάτρα Πατλάκη: http://www.yupiii.gr/author/kleopatra1/

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα