
Το brunch του Nixon

Δεν θα μπω πάλι στη διαδικασία να σχολιάσω πόσο αγαπημένη συνήθεια έχει γίνει το brunch στους Αθηναίους (ναι, είχαμε και στο χωριό μας). Το brunch ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, αφού αφενός αγαπάμε να μαζευόμαστε γύρω από τραπέζια και αφετέρου ξυπνάμε αργά τα πρωινά της Κυριακής (έχεις δει τι γίνεται κάθε Σάββατο βράδυ;). Τελικά, φλυάρησα. Η επιτυχία, λοιπόν, του μαγαζιού που σερβίρει brunch είναι να σε κάνει να αισθανθείς σαν να βρίσκεσαι σπίτι σου. Και αυτό ισχύει στο Nixon. Η νέα σεζόν ξεκίνησε με αλλαγές στο μενού, με τον chef Marko Rossi να έχει συμπεριλάβει νέες τάσεις, όπως το black tuna burger (το μαύρο φοριέται πολύ και στην κουζίνα), πιο υγιεινές επιλογές, όπως σαλάτα με kale και steak cawliflower, αλλά και πιάτα με έμφαση στα ελληνικά τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Η carbonara και το burger – αγαπημένα πιάτα των θαμώνων – παραμένουν σταθερές αξίες στο μενού. Tip: Δοκίμασε pancakes με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο και σιροπιαστό τσουρέκι με κρέμα μαστίχα. Διεύθυνση: Αγησιλάου 61, Κεραμεικός, τηλ. 210 346 2077
Τα μπριζολάκια του Τέλη

Πόσο πιο εύκολα είναι όλα όταν δεν έχεις να αντιμετωπίσεις διλήμματα. Και στον cult Τέλη, τα πράγματα είναι απλά. Μπριζολάκια, πατάτες τηγανητές, καυτερή σαλάτα και παγωμένη μπύρα είναι όλα όσα πρέπει να παραγγείλεις για να φύγεις χορτασμένος και ευχαριστημένος. Δεν περιγράφω άλλο. Διεύθυνση: Ευρυπίδου, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου
Το πεϊνιρλί του Τεχλικίδη

Όταν μένεις στο κέντρο της Αθήνας, το να οδηγήσεις μέχρι τη Δροσιά θεωρείται σχεδόν εκδρομή. Τα χιλιόμετρα όμως δεν έχουν καμία σημασία όταν πρόκειται να φας νόστιμο πεϊνιρλί, που η μυρωδιά του βουτύρου σού σπάει τη μύτη. Κι αν κάποιος ξέρει από καλό πεϊνιρλί, αυτός είναι ο Τεχλικίδης. Ανοιχτό από το 1936, το μαγαζί θυμίζει εκείνα τα εξοχικά κέντρα που πήγαινες μικρός με τους γονείς σου και κατέληγες να κοιμάσαι στο αυτοκίνητο. Ο Τεχλικίδης λειτουργεί ως ένα πλήρες εστιατόριο, αλλά το σήμα κατατεθέν του είναι το πεϊνιρλί. Οι δυνατοί "παίκτες" πάνε για special, εγώ πάλι προτιμώ τον συνδυασμό τυρί-κιμάς-αυγό. Διεύθυνση: Αργοναυτών 13, Δροσιά, τηλ. 210 285 0101
Οι λουκουμάδες του Κτιστάκη

Η ιστορία των λουκουμάδων του Κτιστάκη μετράει πάνω από έναν αιώνα. Βασισμένοι σε χανιώτικη συνταγή, αυτοί οι λουκουμάδες διαφέρουν από όλους όσους έχεις δοκιμάσει, αφού κρύβουν το σιρόπι στο εσωτερικό τους. Φαντάσου, λοιπόν, τραγανούς λουκουμάδες που μοσχομυρίζουν κανέλα να αφήνουν το σιρόπι να ξεχύνεται στο στόμα σου με την πρώτη δαγκωνιά. Μπορείς να το πεις και #foodporn. Διεύθυνση: Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ. 210 5240891
Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.
Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr