Follow us

Caffè Florian: Η ιστορία του πιο παλιού cafe της Ευρώπης

Σε μία από τις πιο όμορφες στοές, στην Procuratie Nuove στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία, το Caffe Florian είναι το αρχαιότερο ευρωπαϊκό καφέ και ορόσημο της πόλης.

Γιώργος Δέδες
ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ
Caffè Florian
Από τη βασιλομήτωρ και τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας στον George Clooney, και από τον Andy Warhol στον David Bowie, όλοι έχουν περάσει από το Florian! Άνοιξε στις 29 Δεκεμβρίου του 1720 από τον Floriano Francesconi με την επωνυμία “Alla Venezia Trionfante”, αλλά οι πελάτες τού έδωσαν γρήγορα το όνομα Florian, το “πιο δημοφιλές κατάστημα για καφέ”. Ταυτόχρονα όμως σέρβιρε τα καλύτερα λικέρ και κρασιά από την Ανατολή, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Caffè Florian

Η ιστορία πέρασε και έμεινε για πάντα στο Florian: η άνοδος και η πτώση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι μυστικές συνωμοσίες εκείνων που ήθελαν να ανατρέψουν τη γαλλική εξουσία και αργότερα την αυστριακή, ενώ κατά τη διάρκεια των ταραχών του 1848, τραυματίες δεχόντουσαν φροντίδα στα δωμάτια του εστιατορίου.

Caffè Florian - εικόνα 2

Το Caffè Florian είχε εξαρχής μία λαμπρή πελατεία. Ενετοί ευγενείς καθόντουσαν δίπλα σε πρέσβεις, εμπόρους, ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, αλλά και δίπλα σε τυχοδιώκτες της εποχής και απλούς πολίτες. Όντας το μόνο τοπικό μαγαζί που επέτρεπε την είσοδο στις γυναίκες, το Florian ήταν επίσης τόπος κυνηγιού για τον Casanova.

Διάβασε τη συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα