Follow us

Προορισμός: Σύρος: Ένας μίνι οδηγός για τις διακοπές στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η αρχοντική Ερμούπουλη, η ενετική αρχιτεκτονική, τα φημισμένα λουκούμια και το δυνατό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό ρεύμα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη Σύρο, κάνουν το νησί της «Φραγκοσυριανής» του Μάρκου Βαμβακάρη έναν ιδιαίτερο προορισμό για "ψαγμένους" ταξιδιώτες. Από τις πολυτραγουδισμένες παραλίες, τα αρχοντικά νεοκλασικά και τους πύργους, μέχρι τα σύγχρονα καταστήματα και την έντονη νυχτερινή ζωή, η Σύρος προσφέρει όλα όσα αναζητάς στις διακοπές σου.

Προορισμός: Σύρος
Προορισμός: Σύρος

Η πρώτη εικόνα της πολύχρωμης Ερμούπολης

Παραλίες

Ο Γαλησσάς είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Σύρου, αλλά αν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά το νησί δεν μπορείς να τον παραβλέψεις. Εδώ δεν θα κάνεις μόνο βουτιές αλλά θα περιηγηθείς στα ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως ο Καθολικός ναός της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, και θα κάνεις τη δεκάλεπτη διαδρομή με το καραβάκι μέχρι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου. Αν επιλέξεις τον Κόμητο για μπάνιο, θα βρεις ένα ωραίο beach bar, ενώ στις παραλίες Φοίνικα, Αχλάδι και Γυαλό, θα κάνεις βουτιές χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Αν θέλεις πραγματικά εξωτικά νερά, προτίμησε την απομονωμένη παραλία Δελφίνι ή το Κίνι.

Προορισμός: Σύρος - εικόνα 2

Η παραλία Αχλάδι

Για βόλτα

Στην Ερμούπολη θα κάνεις βόλτες σε γραφικά σοκάκια, θα θαυμάσεις υπέροχα νεοκλασικά σπίτια, θα κάνεις περατζάδα στην πλατεία όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη και θα επιδοθείς σε αγορές στα καταστήματα. Η Άνω Σύρος σε προκαλεί για μία βουτιά στον Μεσαίωνα και μία ιστορική αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του νησιού. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, η Μονή των Καπουτσίνων και το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη είναι μερικά από τα αξιοθέατα. Αν θέλεις να πάρεις μία γεύση από τις εξοχικές επαύλεις και τους πύργους των εύπορων ντόπιων, τότε αξίζει να κάνεις μία βόλτα στην Ποσειδωνία (Ντελλαγκράτσια).

Προορισμός: Σύρος - εικόνα 3

Η αρχοντική Ερμούπολη

Για φαγητό και ποτό

Εκτός από τα υπέροχα συριανά λουκούμια, το νησί φημίζεται για τη χαλβαδόπιτα, τα αμυγδαλωτά, το θυμαρίσιο μέλι, τα βότανα αλλά και τα τυροκομικά. Προμηθεύσου τα τοπικά προϊόντα, όπως το περίφημο τυρί «Σαν Μιχάλη» (Π.Ο.Π), από τις οικοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στα χωριουδάκια.

Στη Σύρο δύσκολα ξεφεύγεις από το φαγητό και βρίσκεις εξίσου νόστιμα ψάρια και κρέας (μιας που οι ντόπιοι ασχολούνται και με την κτηνοτροφία). Κάθε χωριό κρύβει τα δικά του νόστιμα μυστικά – από τις ταβέρνες στην περιοχή Σαν Μιχάλη και τον ιστορικό «Λιλή» στην Άνω Σύρο μέχρι το μεζεδοπωλείο «Αλλού γι' Αλλού» στο Δελφίνι, μία παραλία δυτικά της Σύρου, και το γκουρμέ «Όνειρο» στην Ερμούπολη. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ντόπιο λουκάνικο και λούζα.

Για ποτό, η Ερμούπολη είναι γεμάτη με μπαρ και club και αρκεί μία βόλτα για να αποφασίσεις από που θα ξεκινήσεις τη βραδιά. Στο «Cocoon» και το «Barola» θα πιεις δροσερά cocktail ενώ στο μπιστρό «Belle Epoque» θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με καφέ και λαχταριστά σνακ.

Προορισμός: Σύρος - εικόνα 4

Το όνειρο

Extra Tips

World Wide Lab
Το διεθνές θεατρικό εργαστήρι - φεστιβάλ World Wide Lab έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδας Ιόλης Ανδρεάδη και τη σύμπραξη του Syros Institute. Τα αποτελέσματα του Lab θα παρουσιαστούν στο κοινό σε μορφή παραστάσεων στις 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου και θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω Live Stream κάλυψης. Φέτος, το θέμα του τέταρτου στη σειρά World Wide Lab είναι «Προσλήψεις και Αναπαραστάσεις του Αρχαίου Δράματος: διεθνής παράδοση και προσωπική εμπειρία». Από τις 22 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Σύρου (Syros Institute,Ιστορική Μονή Πατέρων Ιησουιτών, Άνω Σύρος).


Zylo Eyewear
Οι δημιουργοί των eco friendlly γυαλιών ηλίου Zylo έχουν ως έδρα τους τη Σύρο. Αξίζει να κάνεις μία βόλτα από το workshop που βρίσκεται στην Ερμούπολη και να προμηθευτείς ένα ζευγάρι ξύλινα γυαλιά που φέρουν ελληνική υπογραφή (Πέτρου Κουντούρη 10).

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα