Follow us

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς: Η Μάρω Παρασκευούδη σού κλείνει τραπέζι στις πιο δροσερές αυλές της πόλης

Βασιλικοί που μοσχοβολάνε, γλάστρες με βότανα και μυρωδικά, φολκλόρ φαναράκια και λαμπιόνια γεμίζουν τις αυλές της πόλης και ξεγελούν τους θαμώνες τους. Όσο πλησιάζουν οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αναζητούμε όλο και πιο έντονα μέρη που θυμίζουν τις αυλές του χωριού ή νησιώτικα στέκια. Τα παρακάτω επτά πληρούν τις προϋποθέσεις για να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι ακόμα στην πόλη.

Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία

Άμα Λαχει

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς


Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά στα Εξάρχεια, αφενός για το πάντα νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό κι αφετέρου γιατί έχει μία από τις πιο ωραίες και καταπράσινες αυλές που βρίσκεις στο κέντρο. Μαγαζί με νοσταλγική διάθεση – ίσως λόγω της πρότερης ιδιότητάς του ως σχολείο, το Άμα Λάχει είναι ο σίγουρος προορισμός για τα ζεστά καλοκαιρινά που τριγυρίζεις πεινασμένος στην πόλη. Φάβα, κεφτεδάκια, απάκι, τηγανιά μανιταριών, σκιουφιχτά και χορτοκεφτέδες ζυμωμένοι με τραχανά είναι μερικά από τα πιάτα που πρέπει να "παίξουν" στη μέση.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Τηλ: 210 3845978

Υδρία

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς - εικόνα 2


Μπορεί να βρίσκεται σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά ο chef Γιάννης Τσολάκης έχει δημιουργήσει ένα μενού που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα που συναντάς σε αντίστοιχα μαγαζιά. Πλούσια ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ενημερωμένη wine list, πλούσιες σαλάτες με φρέσκα υλικά και φυσικά μία τεράστια ποικιλία σε πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα. Όλα αυτά δίπλα σε μία από τις πιο κεντρικές πλατείες στη γραφική Πλάκα που ξεφεύγει όμως από τη φασαρία της πόλης.

Υδρία

Ανδριανού 68, Πλάκα,

Τηλ: 210 325 1619

Καππαρη

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς - εικόνα 3


Κλασικός προορισμός των Πετραλώνων, η Κάππαρη φημίζεται τόσο για το φαγητό όσο και για την αυλή της που θυμίζει παλιά Αθήνα. Θα φας μαγειρευτά και ψητά πιάτα στην πιο γκουρμέ εκδοχή τους και θα μοιραστείς μεζεδάκια και χύμα κρασί με την παρέα. Η ατμόσφαιρα οικεία και φιλική, σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πόλη.

Κάππαρη

Δωριέων 36, Πετράλωνα

Τηλ: 210 345 0288

Τρεις και ο κουκος

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς - εικόνα 4


Ο "μεζεδοκαφενές", όπως αυτό-χαρακτηρίζεται το χαλαρό μεζεδοπωλείο του Χαλανδρίου, σε περιμένει με μία μικρή αλλά πολύ περιποιημένη αυλή για να ξεκινήσεις από νωρίς το τσιμπολόγημα και τις οινοποσίες. Χαμηλές τιμές και συχνά live στα highlights.

Τρεις και ο κούκος
Γρηγορίου Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι

Τηλ: 6938241750

Το Αποστακτηριον

6 Καλοκαιρινά Μεζεδοπωλεία Που Αξίζει Να Επισκεφθείς - εικόνα 5


Αν ψάχνεις αυλή που να θυμίζει χωριό, το Αποστακτήριον στη Νέα Ερυθραία θα σε αποζημιώσει. Μία μεγάλη μουριά χαρίζει τη σκιά της στα τραπέζια, οι βασιλικοί μοσχοβολούν και οι γάτες – θαμώνες περιμένουν την επόμενη λιχουδιά. Θα φας σπιτικά μεζεδάκια και πιάτα σχάρας, τα οποία μπορείς να ταιριάξεις με ένα απο τα πολλά αποστάγματα του μαγαζιού και θα κλείσεις το γεύμα με χειροποίητο παγωτό.

Το Αποστακτήριον

Αγίων Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία

Τηλ: 210 620 7126

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα