Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας: Τηλεοπτικά πρόσωπα σε παιχνίδια ωμής πρόκλησης

Διανύοντας μία εβδομάδα που οι τηλεοπτικές συζητήσεις για το μέλλον της χώρας και η έκρυθμη κατάσταση της οικονομίας ξεπερνούσαν σε ενδιαφέρον, ακόμα και σε sites σαν αυτό, την εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη, δεν μπορεί παρά να υπήρξαν ελάχιστες στιγμές που η μικρή οθόνη έδειχνε να έχει χαρακτήρα ή έστω ενδιαφέρον.

Ελένη Μενεγάκη - Γιώργος Λιάγκας (ένωση)

Πάμε, όμως, να δούμε τι θα έχω να θυμάμαι από την εβδομάδα αυτή…

1. Αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Τζένη Μπαλατσινού έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της ως «κεντρικό πρόσωπο» του JOY. Ας είμαστε ειλικρινείς, η εκπομπή επέστρεψε ρετουσαρισμένη προς το πολύ καλύτερο – και αυτό δεν έχει να κάνει με την έλευση της Μπαλατσινού, αλλά με την καλύτερη στελέχωσή της (βλ. Νίκος Τιλκερίδης στην αρχισυνταξία). Η Τζένη έδειξε να μην έχασε ούτε μία σταγόνα της πλούσιας εμπειρίας που της χάρισε το «Πρωινό mou» και επιτέλους ξαναείδαμε το είδος της συνέντευξης που οφείλει να έχει αυτή η εκπομπή. Ωστόσο, διάβασα μια συνέντευξη της αποχωρήσασας από την εκπομπή Αφροδίτης Γραμμέλη, η οποία παραπονέθηκε για αρνητικές κριτικές που γράφτηκαν χρεώνοντάς της την αποτυχία ολόκληρης της εκπομπής, ενώ η ίδια είχε μία ενότητα μόλις 10 λεπτών. Έχοντας διαπράξει κι εγώ το συγκεκριμένο «αδίκημα», θα ήθελα να αναφέρω το προφανές: ότι καλώς ή κακώς η θέση της παρουσιάστριας της συνέντευξης είναι η κεντρική για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Αν το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό, όσο τώρα, φαντάζομαι πως και η ίδια δεν θα ήθελε να περαστεί στα ψιλά γράμματα η συγκεκριμένη παράμετρος.

2. Δύο τυχαία βράδια κάθισα αναπαυτικά στον καναπέ μου και έκανα ζάπινγκ, χωρίς να θυμάμαι το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας. Την πρώτη φορά, νύχτα Τρίτης, καθηλώθηκα από τη συγκλονιστική «Εθνική Ελλάδος». Πανφάνερα, βέβαια, η Σμαράγδα Καρύδη φαίνεται να λειτουργεί ως κεντρικός άξονας της σειράς, τόσο με την ερμηνεία της, όσο και με τη σημαντικότητα του ρόλου που υποδύεται. Δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, έκανα ακριβώς το ίδιο τρικ με τον καναπέ και το ζάπινγκ και τελικά έπεσα πάνω στο Celebrity Game Night. Πάλι με τη Σμαράγδα Καρύδη δηλαδή. Που και εκεί, σε άλλα μέτρα και σταθμά, είναι η Σμαράγδα που σε καθηλώνει και σε κάνει να μη θες να αλλάξεις κανάλι, ακόμα και όταν βλέπεις τους τίτλους τέλους της εκπομπής. Συγχαρητήρια.

3. Στα αξιοσημείωτα αυτής της εβδομάδας συγκαταλέγεται ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 δείχνει να ξεπερνά την όποια λογική ανασφάλεια του δημιούργησαν τα σκαμπανεβάσματα της τηλεθέασης του «Πρωινού» και να κατασταλάζει στην ουσία της… πρωινής μάχης. Δεν είναι δα και μεγάλο κακό να παραδέχεσαι ότι η πρωινή ζώνη φέτος περνάει μια χλιαρή σεζόν. Επίσης, εμένα φέτος ο Λιάγκας μου αρέσει. Αν και μπορείς να τον κατηγορήσεις ως ωμά προκλητικό, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις ότι δεν μασάει τα λόγια του.

4. Τηλεοπτικό φαινόμενο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αυτές τις ημέρες τουλάχιστον, και το νέο κύμα... lifestyle προσώπων, που στελεχώνεται κυρίως με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Βαρουφάκης, Τσίπρας, Περιστέρα (Μπέτυ) είναι μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα που ακούστηκαν στα πλατό, ανάμεσα σε κριτικές για πουκάμισα, στρόφιγγες ρευστότητας, παλτό και ορκωμοσίες. Δεν είμαι σίγουρος αν το απολαμβάνω όλο αυτό, αλλά το «ακούω» ευχάριστα, δεδομένου πως κανένας από όλους αυτούς δεν έχει συνδέσει το όνομά του μέχρι στιγμής με κάποιο σκάνδαλο, που με τον τρόπο του θα έχει πληγώσει την ελληνική κοινωνία. Και αν καταφέραμε να έχουμε έστω και λίγο καλύτερα πρότυπα, σε σχέση με το χθες μας, μόνο εξέλιξη μπορεί αυτό να θεωρηθεί για την ελληνική κοινωνία.

5. Στα βασικά του τηλεοπτικού κορμού, ωστόσο, η Ελένη Μενεγάκη παραμένει έγκυος. Στο πλευρό της διάσημης εγκύου, η λιγότερο διάσημη φουσκωμένη κοιλίτσα της εκπομπής, αυτή της Ελιάνας Χρυσικοπούλου, που δείχνει να μετράει μέρες και ώρες σαν φαντάρος μέχρι να κρατήσει στην αγκαλιά της τη μπέμπα της. Και αυτή η ελαφριά αλλά απόλυτα υγιής η εικόνα είναι της ελληνικής νοικοκυράς, που νοιάζεται για τις «50 Αποχρώσεις Του Γκρι» σαν να μην υπάρχει αύριο, συζητάει για μαλλιά, μωρουδιακά, μαγειρεύει και γελάει ακατάπαυστα με τις ξεκαρδιστικές διηγήσεις των ερευνών του Γρηγόρη Γκουντάρα. Βέβαια, δεν παύω να βρίσκω προκλητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση το γεγονός ότι ενώ η Ελιάνα Χρυσικοπούλου και η Ελένη Μενεγάκη πρόκειται να γεννήσουν με διαφορά λίγων εβδομάδων, η πρώτη μιλάει ανοιχτά για την εγκυμοσύνη της, πράγμα λογικότατο, ενώ η δεύτερη προσπαθεί επανειλημμένα να μας πει πόσο έχει παχύνει, χωρίς να αναφέρει την «απαγορευμένη» λέξη. Το λες και λίγο παράνοια...

6. Ας ξεκαθαρίσω προκαταβολικά πως αγαπώ τη Ναταλία Γερμανού και ό,τι αυτή έχει παρουσιάσει. Αυτή την εβδομάδα, όμως, κάπως φοβήθηκα με αυτή την επίθεση ξεκαθαρίσματος της κατάστασης γύρω από την προσωπική της ζωή. Πρωί Τρίτης ο Μάνος Ιωάννου στον Λιάγκα έλεγε χωρίς πολλά πολλά ότι με τη Ναταλία παραμένουν ζευγάρι και μια χαρά, ακυρώνοντας ό,τι γράφτηκε για εκείνους την τελευταία εβδομάδα. Το ίδιο βράδυ, η Ναταλία στον Θέμο έλεγε περίπου τα ίδια, βασισμένα όμως στη σκοπιά της 50άρας που θέλει να αράξει στην 27χρονη αγκαλιά του αγαπημένου της. Απλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να μπω μέσα σε 12 ώρες μέσα στο πάπλωμα της Ναταλίας και του Μάνου και να μάθω τόσες πληροφορίες για το πού πάει η σχέση τους. Ειδικά από εκείνη περιμένω πολλά περισσότερα. Και δεν το λέω μόνο εγώ, της το είπε και ο Περρής κατάμουτρα.

7. Αυτή η εβδομάδα ανήκει σε μεγάλο μέρος και στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η νεαρή παρουσιάστρια του Alpha επιτέλους απαντά στους επικριτές της, που νόμιζαν ότι η ίδια δεν θα είχε ποτέ το σθένος να αντιμετωπίσει κατάματα τις φήμες που της χρεώνουν. Αντίθετα, η Κωνσταντίνα δείχνει να εκμεταλλεύεται ό,τι γράφτηκε για εκείνη τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντάς το σε μια απάντηση που θα της δώσει ακόμα περισσότερη δημοσιότητα που τελικά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πρόσκαιρη. Από την άλλη, ακόμα και αυτές τις απαντήσεις της κάποιοι θα τις χαρακτηρίσουν «πρόκληση». Και άδικο δεν θα έχουν. Πλέον είναι στην προσωπική κρίση του καθενός μας πώς θα το δούμε όλο αυτό. Με λίγα λόγια, συμφωνώ απόλυτα με τον χρησμό του Γιώργου Λιάγκα, που εξέφτασε τον απλούστατο συλλογισμό για τη συγκεκριμένη περίπτωση: Με τόσο επικοινωνιακό πόλεμο που δέχτηκε, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου τελικά κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο hot πρόσωπα της ελληνικής showbiz, κάτι που δεν είναι απίθανο να της χαρίσει μια μεγάλη τηλεοπτική καριέρα.

8. Εκμεταλλευόμενη τη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας της παράστασης, η Άννα Βίσση ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος που διένυσε από τα μπουζούκια (που η ίδια δημιούργησε στην πρόσφατη εκδοχή τους) μέχρι το ελληνικό σύγχρονο μουσικό θέατρο (που της χρωστάει ήδη πολλά) είναι χωρίς επιστροφή. Η «απόλυτη», όπως συνηθίζεται να την αποκαλούμε, είπε καθαρά και ξάστερα πως δεν την αφορά να ξαναδουλέψει σε μπουζούκια, με τους όρους που αυτά λειτουργούν σήμερα. Αναμενόμενο, δεδομένου ότι η Άννα Βίσση είναι περίπου 57 ετών. Γι’ αυτή την επιλογή, όμως, δεν νομίζω πως φταίει η νύχτα, αλλά η προσωπική κομβική στιγμή που βιώνει η Άννα Βίσση. Μεγάλη κυρία ή «Άννα ζούμε για να σε ακούμε»; Τι επιλέγει; «Είσαι» ή «Γκάζι»; «Σαν και μένα καμιά» ή «Οι Καμπάνες του Έντελβαϊς»; Χθες ή αύριο; Η απάντηση πιο προφανής παρά ποτέ.

9. Παρακολουθούσα την εμφάνιση της Τατιάνας Στεφανίδου στο «MEGA με ΜΙΑ». H Τάτι φέτος, ενώ κάνει μια φαινομενικά σωστή και έντιμη προσπάθεια με την εκπομπή της, τα είδε σκούρα. Όχι επειδή κάνει λάθος, αλλά επειδή έχει να αντιμετωπίσει έναν οδοστρωτήρα, που ακούει στο όνομα Ελένη Μενεγάκη. Ωστόσο, η σεζόν αυτή βλέπω πως χαρίζει στην Τατιάνα την οικειότητα με τον μέσο Έλληνα, χημεία που όσο και αν η ίδια προσπάθησε ποτέ δεν κατάφερε να «δέσει». Κάτι η πλούσια αναφορά στον γάμο της με τον -για πρώτη φορά στην τηλεοπτική ιστορία- συμπαθητικό Ευαγγελάτο, κάτι τα νάζια πάνω από την κουζίνα, κάτι η αποκήρυξη των τηλεοπτικών λαθών του παρελθόντος, η Τατιάνα δείχνει να περνά επιτέλους τη... γέφυρα, κάτι που ενδεχομένως να της φέρει και μια ακόμα επιτυχία στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις.

10. Τέλος, η τηλεόραση μου έδειξε ότι μπορεί να είναι και χρήσιμη. Για παράδειγμα, η κίνηση του Γκλέτσου να ζητήσει τη βοήθεια των Λιάγκα- Σκορδά για τη δημιουργία μιας κλινικής για παιδάκια που πάσχουν από όγκο στο κεφάλι. «Τι δουλειά έχει τώρα ο Γκλέτσος με αυτά;» θα σκεφτείς και ίσως και να θεωρείς άκυρο που το λέει στο «Πρωινό». Αλλά αν δεν το ‘χε πει εκεί, τώρα δεν θα έγραφα για αυτό. Από την άλλη, είδα έναν δικό μου άνθρωπο, ένα νέο παλικάρι, τον Δημήτρη, να μιλάει στην Τσαπανίδου για ένα app που δημιούργησε για να βοηθήσει τη σχολή του. Start up το λένε αυτό στην κοινωνία του επιχειρείν -και μάλιστα επιτυχημένο. Δεν είναι το μόνο. Αλλά να που η μίζερη και σχεδόν μολυσμένη τηλεοπτική μας πραγματικότητα μπορεί να δώσει το βήμα της και σε καλύτερες φωνές, που έχουν να πουν και κάτι θετικό. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην ίδια καρέκλα με τον Δημήτρη, επί πολλές εβδομάδες, ο Άδωνις Γεωργιάδης έξω φρενών παρουσίαζε το δικό του πολιτικό show, που μάλλον θέλουμε να ξεχάσουμε.

Μένοντας στο συμπέρασμα που μου χαρίζει η τελευταία παράγραφος και σκεπτόμενος το πόσο θετικά μηνύματα μου πέρασε η «Εθνική Ελλάδος» θα σου πω ότι νικήτρια της εβδομάδας είναι η Σμαράγδα Καρύδη, που με δύο τηλεοπτικά βήματα δείχνει τον δρόμο προς μια καλύτερη και χρησιμότερη εκδοχή του τηλεοπτικού θεάματος.

Περισσότερα κείμενα από τον Κωνσταντίνο Αντωνάτο- Χαντζάκο εδώ.

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος - Χαντζάκος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Διάβασε ακόμη:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα