Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας: Μια Φαίη που μας είχε λείψει & οι αντικαταστάτες της Ελένης

Αυτή την εβδομάδα, η Φαίη Σκορδά πήγε στα «Καρντάσιανς» και με έκανε να καρδιοχτυπήσω, ενώ η Ελένη Μενεγάκη συνέχισε να παίζει στα πλατό κάνοντάς με να την αγαπήσω ακόμη περισσότερο.

Φαίη Σκορδά & Ελένη Μενεγάκη (ένωση)

Αλλά ας δούμε όσα μου έκαναν εντύπωση λίγο πιο αναλυτικά:

1. Ας αρχίσουμε από τα βασικά και ας συμφωνήσουμε σε κάτι: θα γράφω για την Ελένη Μενεγάκη κάθε εβδομάδα. Τηλεοπτική ανασκόπηση χωρίς εκείνη, απλά δεν γίνεται. Πάμε τώρα... Η Ελένη για ακόμη μία εβδομάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού. Και σήμερα δεν θέλω να μείνω στο ότι είναι έγκυος. ΟΚ, είναι. Βλέπω, όμως, ότι η «Ελένη» δεν είναι απλά μια εκπομπή που την παρουσιάζει μια ωραία ξανθιά εδώ και 20 χρόνια. Η «Ελένη» του Alpha είναι μια υπέροχη εκπομπή, γεμάτη με θετικούς ανθρώπους, υγιείς συνεργάτες, χιούμορ, αυτοσαρκασμό και φυσικά ένα ζωντανό brand για κεντρικό πρόσωπο. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία της, είναι μια εκπομπή που πραγματικά χαίρομαι να τη βλέπω. Και κυρίως είναι μια εκπομπή που δεν μου μεταφέρει τους «δαίμονες» της κιτρινίλας στη ζωή μου. Και γι' αυτό αξίζει και στη Μενεγάκη και στους συνεργάτες της ένα «μπράβο».

2. Μένουμε στο κανάλι, μετακινούμαστε σε άλλο πρόσωπο. Ο Τζώνη Καλημέρης ανακοίνωσε -με πολύ πολύ τηλεοπτικό τρόπο- ότι αποχωρεί από τον Alpha και προσωρινά από την τηλεόραση. Κι αυτό -κατ' εμέ- είναι κακό για την τηλεόραση. Όπως έχω ξαναπεί, μόλις πριν από επτά ημέρες, ο Καλημέρης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολλή και πολύ καλή τηλεόραση. Έτσι, χωρίς αυτόν, μόνο φτωχότερη μου φαίνεται – κι ουσιαστικά αυτό είπε και η Μενεγάκη με τον τρόπο της, αποχαιρετώντας τον από τον σταθμό. Στα καλά της εβδομάδας, ήρθε η φήμη περί των συζητήσεών του με τον ΑΝΤ1. Ας το παραδεχτούμε, ο ΑΝΤ1 έχει τη διάθεση να κάνει πράγματα, δεν έχει, όμως, τον τρόπο να τα κάνει απολύτως επιτυχημένα. Κάνει σίριαλ, αλλά όχι για πρωτιά («Οι Συμμαθητές»/ «Εκδρομή»). Κάνει εκπομπές με Α-list ονόματα, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα τέλεια («Τα Καρντάσιανς»/ «Dancing With The Stars»). Κι ακριβώς εκεί χρειάζεται ένας άνθρωπος να βοηθήσει το κανάλι να παγιωθεί στην πρώτη θέση. Υπάρχει, βέβαια, ο Γιάννης Λάτσιος, αλλά και λίγη βοήθεια από τον Τζώνη Καλημέρη δεν θα έβλαπτε. Η ισχύς εν τη ενώσει; Ίσως. Θα δούμε.

3. Ο Πέτρος Κωστόπουλος επέστρεψε στο πλατό. Αν μου το έλεγαν πριν από περίπου τρία χρόνια, ίσως και να έλεγα «Ε, και;». Κι, όμως, στη σημερινή τηλεόραση, ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι χρήσιμος. Κατ' αρχάς, είναι καλός δημοσιογράφος, πράγμα που πάντα είναι επιθυμητό στην TV. Εν συνεχεία, είναι ο μόνος άντρας παρουσιαστής με απαράμιλλο στυλ. Μπορεί όσο περνούν τα χρόνια κάποιοι να τον βλέπουν ως τον νέο Ζάχο Χατζηφωτίου με τις μεταξένιες ποσέτ και τις avant ιστορίες διασκέδασης, αλλά εγώ τον βλέπω ως έναν από τους καλύτερους παρουσιαστές που είδα τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Αγαπώ την «αμερικανιά» του, όπως αγαπώ και τον ακατάληπτο λόγο του που κάνει και το πιο απλό πράγμα να ακούγεται ως απόσταγμα εμπειρίας και σοφίας – άλλωστε το «Όσα μου έμαθε η ζωή» ήταν συχνός τίτλος στα περιοδικά του. Για τους παραπάνω λόγους, αιτούμε το «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο» να επιστρέψει στην τηλεόραση. Δεν ξέρω ποιος θα το πληρώσει, ίσως βάλω κι από την τσέπη μου. Αλλά από το να βλέπω τη Φαίη Σκορδά να δίνει συνέντευξη στον -σχεδόν ξεχασμένο στον «Όμορφο Κόσμο» του- Αρναούτογλου στα «Καρντάσιανς», θα προτιμούσα να τη δω να κάθεται στην πολυθρόνα του «θείου» Πέτρου.

4. Οι παρουσιάστριες του ΑΝΤ1: Ο ΑΝΤ1 αυτή τη στιγμή έχει κατ' αρχάς τη Φαίη Σκορδά, που κατά τη γνώμη μου είναι η μόνη από το κανάλι που μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία «σταρ». Εκτός από τα νούμερα που κάνει -όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στα sites, καλή ώρα- το απέδειξε και με την εξαιρετική συνέντευξή της στα «Καρντάσιανς». Σέξι και λαμπερή, αλλά παράλληλα ειλικρινής και προσγειωμένη, δεν είχε καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της ή να κάνει μια τυπική «ξεπέτα» και, παρά το γεγονός ότι δεν τη βοηθούσαν καθόλου οι οικοδεσπότες, παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Από την άλλη, το κανάλι έχει και δύο παρουσιάστριες πρώτης γραμμής αλλά σίγουρα μικρότερου βεληνεκούς, τη Μαρία Μπεκατώρου και τη Δούκισσα Νομικού - κι οι δύο με διπλό τηλεοπτικό ρόλο: αυτόν της οικοδέσποινας ενός show κι αυτόν της συμπληρωματικής παρουσιάστριας σε μια κανονική εκπομπή. Κι έρχομαι να σε ρωτήσω, γιατί; Σε τι ακριβώς χρειάζεται η Δούκισσα Νομικού στο «ΟΛΑ»; Κι επειδή ξέρω το ρητό «Φάτε μάτια ψάρια», θα περάσω στη Μαρία Μπεκατώρου, που πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό που τη βλέπω να κάνει στα «Καρντάσιανς». Γιατί μια ταλαντούχα περσόνα να λιμνάζει κάθε χειμώνα σε μια εκπομπή στην οποία ουσιαστικά δεν έχει κανένα ρόλο, περιμένοντας να «απογειωθεί» την άνοιξη στο «Your Face Sounds Familiar»; Τι διάολο, σε χειμερία νάρκη τη βάζουν την κοπέλα; Και, τέλος πάντων, αφού καταλαβαίνουμε πως κανείς δεν βλέπει τα «Καρντάσιανς» για τον Αρναούτογλου, γιατί δεν την «πετάνε» μπροστά μήπως και πάρει η εκπομπή μπρος;

5. Άκουγα προχθές στο «Πρωινό» να μιλάνε για τους πιθανούς αντικαταστάτες της Ελένης Μενεγάκη και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αστείο. Αν εξαιρέσεις, ίσως, τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Alpha αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία άλλη παρουσιάστρια με την εμπειρία της Μενεγάκη - πόσω μάλλον του βεληνεκούς της. Ισάξιά της σαφέστατα καμία δεν είναι, αλλά παλιότερα υπήρχαν λύσεις ανάγκης, γιατί υπήρχαν έμπειρα πρόσωπα στο κανάλι. Για παράδειγμα, υπήρχε η Ναταλία Γερμανού ή ο Ανδρέας Μικρούτσικος (αντικαταστάτες της Ελένης στις προηγούμενες εγκυμοσύνες της). Τώρα όμως; Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε ποιο πρόσωπο θα έχει αυτή την τιμή. Αν κι ίσως ο Λιάγκας να είχε δίκιο που είπε ότι πρωταγωνίστρια της ευκαιρίας θα είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου…

6. Με αυτά και με αυτά, το Mega έγινε 25 ετών. Χαμός, κεράκια και φουυυ! Εντάξει, τα 25 είναι μια ωραία ηλικία, αλλά φαντάζομαι πως το κανάλι φέτος δεν το χαίρεται και τόσο. Μετά από 24 χρόνια τεράστιων επιτυχιών, φέτος φαίνεται λίγο κουρασμένο και σαν να αναζητά μια νέα ταυτότητα. Επειδή, όμως, εγώ δεν ξεχνώ, δες το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του καναλιού από την πρώτη του μέρα μέχρι τα 18 του, όπως είχε παρουσιαστεί στον «Όμορφο Κόσμο Το Πρωί» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Νίκο Μουτσινά.


7. Τα 'χεις όλα στο κεφάλι σου, έχεις και τον Νίκο Οικονομόπουλο να συνεχίζει. Μετά τα του «πιάτου», που προσπάθησε να τα μαζέψει με νέες δηλώσεις του, ο αοιδός μίλησε μαζί με τη Δέσποινα Βανδή στο «Πρωινό» για την επερχόμενη πρεμιέρα τους στο «Fever». Κι αφού απέναντι ήταν ο Λιάγκας, σιγά μην άφηνε να πέσει κάτω η ευκαιρία… Του θύμισε τις περσινές του δηλώσεις, με τις οποίες είχε κράξει το «The Voice», λέγοντας πως τα παιδιά δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα λόγω των επιλογών ξένου ρεπερτορίου. Κι εκείνος τι έκανε; Ε, τις συνέχισε, παρουσία της Βανδή. Κι ενώ εκείνη προσπαθούσε να σώσει το όλο θέμα, ο Οικονομόπουλος επέμενε ολοένα και περισσότερο στην άποψή του. Ρε, Νίκο...

8. Διάβασα και την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου στο «ΕΓΩ! Weekly» όπου ουσιαστικά είπε πόσο βαρετή τηλεόραση έχουμε. Κι έρχομαι να συμφωνήσω μαζί του, ακόμη και να παραδεχθώ ότι μου λείπει κι αυτός από τα τηλεοπτικά πλατό. Δεν μου λείπουν οι εκπομπές που επέλεξε να κάνει, τα σκληρά ριάλιτι και τα παρατραβηγμένα απογευματινά, αλλά μου λείπει η οξυδέρκεια, ο λόγος και η αιχμηρή του άποψη, που έβλεπα σε εποχές που κάθε on του σε τηλεοπτική κάμερα ήταν πηγή ποσοστών τηλεθέασης – όπως τότε που το «Fame Story 1» πήγαινε άπατο κι εκείνος έκανε να το θυμόμαστε 12 χρόνια μετά.

9. Ο ενημερωτικός τομέας του Alpha παρουσιάζει ενδιαφέρον. Χωρίς να αναφερθώ πολύ στις ειδήσεις, αλλά περισσότερο στις ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού. «60 Λεπτά Ελλάδα», «Αυτοψία» και «360 Μοίρες» είναι ένα σταθερό ραντεβού για τους τηλεθεατές, παρουσιάζοντας ένα αξιοπρεπέστατο προϊόν για τον μέσο τηλεθεατή. Και φαίνεται πως ο Alpha ετοιμάζει ένα ακόμα project για τον ενημερωτικό τομέα του, για τον οποίο ο απερχόμενος διευθυντής του καναλιού μίλησε με τόσο καλά λόγια, κι αφορά μια νέα εκπομπή βασισμένη στα success stories Ελλήνων επιχειρηματιών που πέτυχαν εν μέσω κρίσης.

10. Τέλος, θα επικαλεστώ την Ελένη (μία είναι η Ελένη) και θα συμφωνήσω μαζί της σε αυτό που είπε για το «Dancing With The Stars», ότι δηλαδή κούρασε. Μάθαμε τα πάντα από χορούς, ακούσαμε τα πάντα από τραγούδια, ξεμείναμε και από... stars, νομίζω ήρθε η ώρα να μπει στο συρτάρι το concept και να επιστρέψει όταν μας λείψει. Άραγε το ακούει κανείς αυτό στον ΑΝΤ1 ή πάλι ετοιμάζονται για τον επόμενο Σεπτέμβριο; Κι επιτέλους, αφού εδώ και δύο χρόνια έχουν εξασφαλίσει το SPLASH, γιατί πρέπει να χορεύουμε, αφού μπορούμε να βουτάμε σε πισίνες; Δεν ξέρω αν η εγχώρια showbiz είναι φτιαγμένη γι' αυτό, αλλά τουλάχιστον στην αρχή θα κάνει λίγο πιο ενδιαφέροντα τα βράδια της Κυριακής μας.

Νικητή αυτή την εβδομάδα; Χμμμ... Ας το δώσω στη Φαίη Σκορδά, που με την εμφάνισή της στα «Καρντάσιανς» δεν απέδειξε απλώς πόσο ωραία γυναίκα είναι, όπως συνηθίζουν οι καλεσμένες των διάφορων εκπομπών, αλλά κυρίως πόσο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική προσωπικότητα είναι. Μας είχε λείψει αυτή η εκδοχή της, έτσι μαζεμένη που είναι στο «Πρωινό».

Περισσότερα κείμενα από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο- Αντωνάτο εδώ.

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος - Χαντζάκος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Διάβασε ακόμη

Γιατί Η Βίσση Ζητά Αποζημίωση Για Την Πλημμύρα Στο Σπίτι της;: «Γιατί η Βίσση θεωρείται κανονικός πολίτης αυτής της χώρας;» - από τον Γιώργο Δέδε

Εγχειρίδιο Σωτηρίας Τηλεοπτικών Εκπομπών: Τι να κάνεις όταν κατρακυλούν τα νούμερα: Step by step - από τον Νίκο Παρτσώλη

Η Ελένη Μενεγάκη Δεν Έχει Παχύνει Και Τόσο: «Αλλιώς δεν θα χωρούσε πίσω από το δάχτυλό της» - από τον Τάσο Μαστρογιάννη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα