Όταν το MEGA καταπιάνεται με την καλή μυθοπλασία, πολλές φορές είναι σαν να βγάζει νομοσχέδιο αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα περάσει θες δεν θες. Όχι πάντα, γιατί πολλές φορές οι σίγουρες κυβερνήσεις κατεβάζουν και προχειροφτιαγμένες προτάσεις. Αλλά κάποια νομοσχέδια είναι ορκισμένα να ψηφιστούν γιατί κάνουν καλό στην κοινωνία. Προφανώς και τα παραπάνω λόγια δεν έχουν καμία σχέση με τα νομοσχέδια, αλλά σίγουρα έχουν με το "Κάμπινγκ".
Ποια είναι η ιστορία
Στο κάμπινγκ "Άλλος Κόσμος" καταφθάνει ο Ιορδάνης, προσπαθώντας να γλιτώσει μετά από μια μαφιόζικη συναλλαγή στην οποία τον "έριξαν". Δεν βρίσκει καταφύγιο εκεί μόνος, αλλά με τα δύο του έφηβα παιδιά. Α, και μια τσάντα. Με 600 χιλιάδες ευρώ. Στη ζωή πριν το κάμπινγκ έχει και έναν αντιπαθέστατο προϊστάμενο, που τον πιέζει, τον κοροϊδεύει και γενικώς κάνει ό,τι μπορεί για να τον σοκάρει και να τον υπονομεύσει. Απογοητευμένος καθώς είναι, τσεπώνει τα λεφτά, μαζεύει και τα δύο του παιδιά -τα οποία ζουν μαζί του, αφού τα έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του- και πάνε για το "Κάμπινγκ".
Εκεί θα συναντήσει τον σκοτεινά απολαυστικό ιδιοκτήτη του "Άλλου Κόσμου", τον Σοφοκλή. Λακωνικός, ύποπτος με το καλησπέρα, αλλά απλοϊκά σατανικός και καλοπροαίρετος, ο Σοφοκλής κρύβει μυστικά αλλά κυρίως δεν θα αφήσει κανέναν να "πειράξει" τα νέα μέλη της κοινότητας στην οποία ζει. Ανάμεσα σε αυτά και ο Ιορδάνης. Που θα βρεθεί στην ανάγκη του και τελικά θα σωθεί.
Μέσα στο κάμπινγκ συστήνονται ακόμα περισσότεροι ήρωες, με τη λογική ενός μικρού χωριού. Η Νίτσα και ο άνδρας της, η Γιώτα με τον αεικίνητο γιο της, η Μαριάννα με τη διπλή ζωή και ο Τάσος με τη Στέλλα του, που ακούει συνέχεια Βίσση. Όλοι αυτοί θα βρεθούν σχεδόν συνένοχοι σε μια κατάσταση που ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και θα συνδέσουν για πάντα τις ζωές τους με έναν σπαρταριστά ξεκαρδιστικό τρόπο.
Το trivia της σειρας
Το "Κάμπινγκ" είναι βασισμένο στο ομώνυμο σίριαλ που παίχτηκε στην Κύπρο πριν λίγα χρόνια. Η νέα πρόταση μυθοπλασίας έρχεται σε διασκευή σεναρίου της Έλενας Σολωμού και του Κωστή Παπαδόπουλου και σκηνοθεσία του Σέργιου Κωνσταντινίδη. Ακραία επηρεασμένο από το "Κάτω Παρτάλι", δεν θα σου συστηθεί σαν μια ανάλαφρη κωμωδία, αλλά σαν ένας πολυπρόσωπος γρίφος που πρέπει να ακολουθήσεις.
Η συγγένεια με το "Κάτω Παρτάλι" δεν βρίσκεται τόσο στην ιστορία όσο στη συνθήκη. Ένας ήρωας μπαίνει σε έναν κλειστό μικρόκοσμο που λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες και εμείς τον ανακαλύπτουμε μαζί του. Κάθε νέος χαρακτήρας μοιάζει να κουβαλάει και ένα μυστικό, κάθε πόρτα μπορεί να κρύβει μια δεύτερη ιστορία. Αυτή είναι μια τηλεοπτική συνταγή που το MEGA γνωρίζει καλά — και το "Κάμπινγκ" δείχνει από το πρώτο επεισόδιο ότι ξέρει πώς να την υπηρετήσει χωρίς να γίνει φωτοτυπία.
Ένα καστ που εχει κατι να παίξει
Μπορεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου να παίζουν εκπληκτικά τους δύο βασικούς ήρωες, αλλά δύσκολα θα μείνεις μόνο σε αυτούς. Στο πρώτο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε, για να είμαστε ειλικρινείς, την παράσταση κλέβει ο Αλέξανδρος Τωμαδάκης. Ο τηλεοπτικός γιος της Βίκυς Σταυροπούλου είναι μια απόλαυση, παρόλο που η ελληνική διασκευή έχει παρασκοτεινιάσει τον ήρωά του. Στο ίδιο level και ο Στράτης Χατζησταματίου ως νεαρός γιος του πρωταγωνιστή.
Θα δεις πολλούς, πραγματικά πολλούς γνωστούς ηθοποιούς. Αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει και κάτι. Θα δεις και πολλούς και καλούς ηθοποιούς. Που κυρίως έχουν κάτι καλογραμμένο να παίξουν και μπορούν να αποδώσουν τους ήρωές τους τόσο πειστικά. Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Γιάννης Νταλιάνης, η Νάντια Κοντογεώργη, η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, ο Ιωάννης Παπαζήσης και πόσοι άλλοι συνθέτουν ένα ζηλευτό καστ μικρών ρόλων που πλέκουν μια ιστορία υπέροχα.
Το μεγάλο ατού του "Κάμπινγκ" είναι πως δεν προσπαθεί με το ζόρι να γίνει αστείο. Οι περισσότεροι ήρωές του αντιμετωπίζουν με απόλυτη σοβαρότητα καταστάσεις που είναι εντελώς παράλογες και κάπου εκεί γεννιέται η κωμωδία. Δεν περιμένεις την ατάκα για να γελάσεις· γελάς με τον χαρακτήρα, με την αντίδρασή του, με αυτόν τον μικρόκοσμο που από το πρώτο επεισόδιο μοιάζει να έχει τους δικούς του κανόνες. Και αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα που έχει να πετύχει σήμερα μια τηλεοπτική κωμωδία.
Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή. Για την οποία λογικά το MEGA έχει δώσει πολλά λεφτά. Κυρίως επειδή τα άξιζε. Άξιζε τον κόπο να γίνει αυτή η σειρά (και) στα ελληνικά.
Οι πρωτες εντυπωσεις
Αν η πρεμιέρα γινόταν τον Ιανουάριο, που το κοινό θα ήταν λίγο κουρασμένο από τους τρεις πρώτους μήνες της σεζόν, θα σου έλεγα πως η σειρά μπορεί να φέρει εκπληκτικά ποσοστά τηλεθέασης. Σε αυτή την αγχωμένη συνθήκη του ακραίου ανταγωνισμού βέβαια, μια εβδομάδα που κάνει πρεμιέρα το σύμπαν ολόκληρο, θα πρέπει να πάρει και αυτό ένα καλό μερίδιο που του αναλογεί. Το MEGA σκέφτηκε έξυπνα και το τοποθέτησε στις 21:00, που ομολογουμένως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά νομίζω πως δεν μπορούσε να το βάλει και κάπου αλλού ή κάπως αλλιώς.
Το ότι είναι κωμωδία με τόσο σταριλίκι μέσα της είναι τεράστια αβάντα. Ομολογουμένως όσοι έβλεπαν "Κάτω Παρτάλι" ή "Με τα παντελόνια κάτω" θα νιώσουν πως κάτι τους θυμίζει, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για ομοιότητες. Απλά υπάρχει μια τυπολογία τέτοιου είδους σειρών που διαχρονικά στο MEGA πήγαιναν.
Το "Κάμπινγκ" μοιάζει να πατά ακριβώς σε εκείνο το τηλεοπτικό έδαφος που το MEGA ξέρει να καλλιεργεί καλύτερα από τους περισσότερους.
Υ.Γ. Ναι, κι εμένα αδιάφορο μου φαινόταν μέχρι να δω το πρώτο επεισόδιο.

Instagram | Facebook | X / Twitter
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr