Follow us

Aide-mémoire | Η opinion leader Γερμανού, το φινάλε του Αυτιά & η ρεβάνς της Παπίλα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Ναταλία Γερμανού

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Τελευταία έχω αρχίσει και εκτιμώ τους ειλικρινείς ανθρώπους, εκείνους που φέρονται το ίδιο -αυστηρά ή μη- και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Και ομολογώ πως αυτό το Σαββατοκύριακο η τηλεοπτική "αγορά" είχε αρκετό ψωμί για τέτοιες συνεντεύξεις.

Για παράδειγμα, η Ελίνα Παπίλα εμφανίστηκε μετά από όχι και τόσο πολύ καιρό στη Σίσσυ Χρηστίδου και μίλησε για τη μικρή, πικρή της εμπειρία από τη μικρή οθόνη. Και τονίζω το όχι και τόσο πολύ γιατί είναι μόλις λίγες εβδομάδες που την είδαμε να μιλά στο "Happy Day”. Αρχίζουμε λοιπόν από μία διάθεσή της να μιλήσει μετρημένα αλλά ανοιχτά για όσα συνέβησαν.

Αντιλαμβάνομαι πως της έχουν μείνει ακόμα τραύματα και μάλιστα νωπά από την πορεία της, τα τελευταία δύο χρόνια στην τηλεόραση. Και φιλικά προσκείμενος στην ίδια, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αντιλαμβάνομαι και τις βολές για την αμφισβήτηση που δέχθηκε από μερίδα ανθρώπων στο ξεκίνημά της στο "Breakfast@Star”, αποκωδικοποιώ και τα οργανωτικά λάθη που έγιναν στο "Είμαστε μαζί" του ΑΝΤ1. Δεν αντιλαμβάνομαι διόλου πόσο παραπάνω έπρεπε να πει ότι φταίει, όταν η ίδια παραδέχεται πως δεν είχε ιδιαίτερο λόγο στην εκπομπή και άφησε άλλους να πάρουν τα ηνία του περιεχομένου, χωρίς ποτέ η ίδια να κάνει αυτό που έπρεπε, στην τελική για την προσωπική της επαγγελματική επιβίωση. ΟΚ ήταν ένα στοίχημα που χάθηκε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει χαλάκι να την πατήσουμε. Ειδικά αν έχει στη "φαρέτρα" της μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στο ραδιόφωνο και προτάσεις να συμμετάσχει σε εκπομπές, που η ίδια απέρριψε. Στα δικά μου αυτιά, όσα είπε ο Γιώργος Λάγιος συμφωνούν με αυτά που είπε και η Ελίνα Παπίλα.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο ίδιο μόνιμο συμπέρασμα. Η γερασμένη τηλεόραση, όχι ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως κοσμοθεωρία, δεν επιτρέπει να μπουν νέα πρόσωπα στην ουσία σε αυτή. Γιατί μπορεί να δίνει ευκαιρίες -βλέπε Μαλέσκου, Παπίλα- αλλά μετά φιμώνει τις προσωπικότητες προσπαθώντας να επιβάλει το καθεστώς. Και εκεί βγαίνουν μπροστά τα κόστη, τα βιογραφικά, τα "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και διάφορα άλλα κομπλεξικά. Με αποτέλεσμα, τα νέα πρόσωπα να μπλοκάρονται και επειδή φοβούνται μη χάσουν ολοκληρωτικά το νέο τους παιχνιδάκι δειλιάζουν και τελικά καίγονται στις φλόγες που φουντώνει το ίδιο το σύστημα που καλείται να τα υποστηρίξει.

Τα έλεγε η Ρούλα Κορομηλά πριν λίγες μέρες.

Απολαυστικός ο Νίκος Πολυδερόπουλος στο #Kalytera του Σαββάτου. Είπε και εκείνος, με τον απλό λόγο που τον χαρακτηρίζει, τα πράγματα όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται σχετικά με την παράσταση που συμμετέχει και τον... απομάκρυναν μετά από σχετικό request συμπρωταγωνιστή του. Καλή επιτυχία στο "Σαν ψέμα" του OPEN, που πρωταγωνιστεί από σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα πιο αυθόρμητη η υπέροχη ατάκα "Αν οι ηθοποιοί της παράστασης είπαν ότι έχουμε καλό κλίμα, να μου τους φέρετε εδώ να κάνουμε παρέα” στους ρεπόρτερ, μετά τη συνέντευξη.

Διαβάστε Επίσης

Μιας και αναφέρθηκα στα του οίκου μου, επανέρχομαι στο προνόμιο που έχω τις Κυριακές να είμαι θεατής της εκπομπής που συμμετέχω. Nα παραδεχθώ πως η Ναταλία Γερμανού μπορεί να κάνει από τις καλύτερες συνεντεύξεις καναπέ που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο day time πρόγραμμα της μικρής οθόνης. Είναι αμίμητο συγκριτικό πλεονέκτημα. Η συνύπαρξη της, μάλιστα, με τη Ναταλία Αργυράκη όταν προκύπτει "συμφωνία" ενδιαφερόντων, όπως οι εξελίξεις στη "Μάγισσα", οδηγεί σε ένα από τα πιο ουσιώδη ευρήματα τηλεοπτικής ομάδας.

Και φυσικά το προνόμιο αυτής της εκπομπής επανέρχεται όταν υπάρχει ουσιαστική κουβέντα για ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα. Το καίριο σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού είναι λόγος να γυρίσεις στο #Kalytera πριν καν αντιληφθείς πως θα καταπιαστεί η εκπομπή με κάποιο θέμα επικαιρότητας. Ο τόνος δε της leader της ομάδας θέτει και το ανθρώπινο πλαίσιο στο οποίο κινείται η παρέα της εκπομπής την κουβέντα, δίχως κιτρινισμό και λαϊκισμό, αλλά με ουσιαστική ενσυναίσθηση και ανθρώπινη προσέγγιση, δικαιολογεί τον τίτλο.

Σαν... συντριπτικό κάταγμα στη μετριότητα της τηλεόρασης έκανε την εμφάνισή του το "Maestro” με το τρέιλερ του δεύτερου κύκλου. Τηλεόραση που χαίρεσαι να τη βλέπεις.

Συγκινητικό το κλίμα στο φινάλε της παρουσίας του Γιώργου Αυτιά στο "Καλημέρα" του ΣΚΑΪ την περασμένη Κυριακή. "Η Ευρώπη είναι φανέλα Εθνικής" είπε και λίγο μετά πρόσθεσε "Ό,τι φέρει ο Θεός, ο λαός και ο αρχηγός". Είναι ωραίο να είσαι ειλικρινής απέναντι στον θεατή (σου), ειδικά αυτόν τον θεατή που έχεις εκπαιδεύσει.

Με 3.9% πάντως στους πίνακες τηλεθέασης της Κυριακής δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις τόσο με τον ΑΝΤ1, όσο και με τον ΣΚΑΪ. Στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, αναφέρομαι. Τη στιγμή που στο Φάληρο αναζητούν -σύμφωνα πάντα με το δικό μου πρίσμα- έναν άνθρωπο που θα διαφέρει τόσο από τον Αυτιά ώστε να μη χάσει αυτό τον εκπαιδευμένο θεατή που λέγαμε.

Έγραψε και ο Αντίνοος Αλμπάνης μια woke εξυπναδίτσα στο X/ Twitter, από αυτές που και σε κάνουν να γελάς και σε κάνουν να προβληματίζεσαι. Και βγήκε κάθε κατακαημένος από κάτω να πει το μακρύ και το κοντό του. Λες και δεν ξέρουμε πια πώς κάνει χιούμορ ο Αντίνοος και πώς πρέπει να αντιλαμβάνεσαι όσα γράφει και λέει. Δες και μόνος σου...

Είναι τώρα αυτή "τοποθέτηση" για να το κάνεις θέμα σε ειδησεογραφικό site; Λες και αν ο Αντίνοος ήθελε να το περάσει ως σοβαρό, δεν έχει τον τρόπο. Έκανε μετά και extra tweet ο Αντίνοος, αλλά μάταια. Τα sites είχαν ξεκινήσει το γαϊτανάκι...

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα