Follow us

Aide-mémoire | Το μήνυμα της Κορομηλά & η αποχώρηση της Μελέτη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ Rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

H "MEGA Καλημέρα” ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου και αυτό είναι κάπως άδικο. Κάπως άδικο και όχι τελείως άδικο, επειδή ήταν μια αναμενόμενη κίνηση από πλευράς του σταθμού. Εγώ προσωπικά δεν έπεσα από τα σύννεφα, ήταν μία επιλογή κι αυτή. Δεν είναι ακριβώς ότι η εκπομπή δεν στάθηκε απέναντι στον ανταγωνισμό όπως περίμεναν οι άνθρωποι που την έβγαλαν στον αέρα. Είναι ότι από κάποια στιγμή και μετά μάλλον χάθηκε η μπάλα. Κακά τα ψέματα, όταν μια εκπομπή πάει καλά δεν την πειράζεις ακόμα και αν πρέπει να βγει ζωντανό έκτακτο δελτίο. Για να σου επιτρέπεται να την πειράζεις, προφανώς και είναι περισσότερα τα οφέλη του "πειράματος" παρά της ίδιας της παρουσίας της εκπομπής on air. Αλλιώς θα πειράζαν όποια εκπομπή ήθελαν, όποια ώρα ήθελαν.

Διαβάστε Επίσης

Το θέμα είναι γιατί η Ελεονώρα Μελέτη δέχεται τόσο εύκολα τη διακοπή της εκπομπής της, με τη δικαιολογία των Ευρωεκλογών. Γιατί και εθνικές εκλογές είχαμε και μια χαρά χώρεσαν τα προγράμματα του MEGA στην καθημερινή παρουσία τους. Η Ελεονώρα Μελέτη κλείνει με θετικό τρόπο τον κύκλο μιας μετρίως επιτυχημένης εκπομπής στην πρωινή ζώνη εξασφαλίζοντας έτσι μια ομαλή συνέχιση της συνεργασίας της με τον σταθμό. Σε ένα παλαιότερο κείμενο αν δεν κάνω λάθος είχα αναφέρει πως η συνέχιση της συνεργασίας της με το MEGA, το 1+1 δηλαδή που έγραψε και εκείνη προσφάτως, συνδέεται άρρηκτα με το πόσο συνεργάσιμη είναι η ίδια στο φινάλε της φετινής σεζόν.

Εγώ να συμφωνήσω με τον Δήμο Βερύκιο πως η Ελεονώρα Μελέτη είναι "σκληρό, δύσκολο παιδί, αλλά ντόμπρο με σπονδυλική στήλη και με καθαρή ματιά”. Με μία απρόβλεπτα δυναμική επαγγελματία δεν ξέρεις ποτέ πόσο ελεύθερος είσαι να κάνεις... μαγκιές. Το έχει κατακτήσει αυτό η Μελέτη, ο χώρος να τη σέβεται και να είναι τυπικός μαζί της. Γιατί και εκείνη είναι τυπική και στρατιώτης, όποτε χρειάζεται.

Αν με ρωτάτε, η Ελεονώρα Μελέτη και στο MEGA θα είναι την επόμενη χρονιά και την εκπομπή ή τις εκπομπές που επιθυμεί θα κάνει. Για το 10-1 το βρίσκω κομμάτι δύσκολο, όπως και για το 9-12 όπως ακούστηκε στη "Super Katerina”. Περισσότερο για αντιπερισπασμό ακούω αυτές τις... πιστολιές στον αέρα, μήπως και "κλειδώσουν" άλλες υπογραφές που είναι να πέσουν για να αντιληφθεί και ο ίδιος ο σταθμός τι κενό δημιουργείται και τι επιλογές έχει στα χέρια του.

Σπάει... πόρτες ο Νικηφόρος με την Αγγελική Ηλιάδη στο "Ιφιγένεια" στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει επιτυχία. Μην απορρήσετε αν τον δείτε σύντομα και στη μικρή οθόνη. Πήρε το μάτι μου πως ετοιμάζεται κάτι σαν ταινιάκι για τον Νικηφόρο, δεν ξέρω πώς θα το δούμε και πότε αλλά εγώ το περιμένω! Καλή επιτυχία σε όλα αδερφέ.

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση της Ρούλας Κορομηλά σχετικά με την ανάγκη της για περισσότερη έκφραση για θέματα της επικαιρότητας. Μη ξεχνάτε πως η ίδια ήθελε με πολλή ζέση να παρουσιάσει ένα πρωινό καθημερινό πρόγραμμα, αγνώστου περιεχομένου, στην ΕΡΤ που τελικά κατέληξε στα χέρια του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά. Εκ του αποτελέσματος εντάχθηκε στο "Σπίτι με το MEGA” και προφανώς ένα τέτοιο πρόγραμμα εξασφαλίζει μια κάψουλα ασφαλείας αλλά και... παράλληλης δράσης.

Εγώ αντιλαμβάνομαι πως ακόμα και σήμερα θα ήθελε να είχε καταφέρει να παρουσιάσει εκείνο το πρωινό πρόγραμμα, όπως το είχε σκεφτεί η ίδια. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μοιράζεται -διόλου τυχαία- τις σκέψεις τηλεοπτικά, με το πρόσχημα του αυθόρμητου και την ευθύτητα της εμπειρίας που διαθέτει. Προφανώς και δεν διεκδικεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι ενδιαφέρουσα η στιγμή που το λέει και προφανώς η Ρούλα Κορομηλά δεν μιλά ποτέ χωρίς λόγο.

Διαβάστε Επίσης

Το να φτάνει το Variety.com να γράφει για ελληνικές σειρές, όχι για πρώτη φορά βεβαίως, είναι μια μεγάλη νίκη. Αυτή τη φορά η "Παραλία” της ΕΡΤ1 έγινε η αιτία. Το διεθνές ντεμπούτο της σειράς, μέσω της εταιρίας διανομής Beta Film στο γνωστό MIPTV των Καννών, αυτό το ετήσιο market τηλεοπτικών προϊόντων που κανάλια από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα εξετάζουν να "αγοράσουν” format ή ξένα έτοιμα προϊόντα για τα προγράμματά τους, χαρακτηρίζεται ως ένα σπουδαίο ξεκίνημα. Πάμε να δούμε όμως o execute VP περιεχομένου της Beta, Ferninan Dohna, πώς χαρακτηρίζει την "Παραλία”. "Είναι καθημερινό και είναι σαπουνόπερα” λέει στο Variety ως τα "αρνητικά” ενδεχομένως της παραγωγής, και συνεχίζει: "Ωστόσο είναι γυρισμένο στο πραγματικό location. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την παραγωγή. Επίσης δεν έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, πραγματεύεται θεματικές που είναι επίκαιρες και σήμερα”. Στο άρθρο που είναι ενδιαφέρον κανείς να το διαβάσει αναφέρονται ξανά ως μειονεκτήματα τα πάρα πολλά επεισόδια, ωστόσο καταλήγουν πως όταν τα έχεις μπροστά σου (τα 144 επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς) όλα αποκτούν διαφορετική δυναμική.

Εξ ου και ο ΕΚΟΜΕ πιέζει για λίγα επεισόδια υψηλού κόστους και όχι για σειρές εκατοντάδων επεισοδίων με πολλούς κύκλους. Για να μπορούν να εξάγονται πιο εύκολα εκτός συνόρων. By the way το MIPTV θα φέρει και νέα προϊόντα στην ελληνική τηλεόραση. Διεξάγεται από τις 8 έως τις 10 Απριλίου στις Κάννες, οπότε αναμείνατε στο ακουστικό σας για deals που ενδεχομένως κλείσουν και δεν ξέρουμε ακόμα.

Διαβάστε Επίσης

Welcome back Ζεν! Το "First Dates" επιστρέφει στις 11 Απριλίου στο Star και ξέρετε πόσο αγαπώ εγώ το συγκεκριμένο είδος. Η Ζενεβιέβ απέδειξε πως είχε δίκιο όταν είπε το "ναι" σε αυτό το σπαρταριστό project, που είναι ο ορισμός του fun reality. Η pop τηλεόραση στην Ελλάδα έχει πρόσωπο, μια τηλεόραση που δεν σε κάνει να βαριέσαι ποτέ. Μια τηλεόραση που ξέρει να λέει στον θεατή της "έλα εδώ, όλα είναι σταθερά πολύχρωμα". Αυτή η τηλεόραση είναι το Star, σχεδόν εφευρέθηκε από το Star δηλαδή στην Ελλάδα, και το "First Dates" είναι ακόμα μία... σημαία του είδους. Και η Ζενεβιέβ είναι ο ορισμός του shining star της εποχής.

Α, να μην ξεχάσω. Ποιο σημαντικό πρόσωπο της τηλεόρασης έρχεται ολοένα και περισσότερο κοντά στην πόρτα της εξόδου του λαμπερού media ομίλου με τον οποίο συνεργάζεται; Μην ξεχνάμε πως ένα άλλο, πολύ επιτυχημένο πρόσωπο, πολύ πρόσφατα προστέθηκε στην ομάδα και έτσι οι ισορροπίες άλλαξαν. Θα μπορέσουν να σώσουν το παιχνίδι ή θα γυρίσει εκ νέου σελίδα η συγκεκριμένη ιστορία;

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα