Follow us

Aide-mémoire | Οι σχολιαστές νέας εποχής & το κλισέ της "αντικειμενικής δημοσιογραφίας"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Κατερίνα Παναγοπούλου rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Φαινόταν ότι το πράγμα γινόταν όλο και πιο περίεργο τον τελευταίο καιρό, αλλά ότι θα έβλεπα κάμερα του "Κοινωνία ώρα MEGA" να κάνει ρεπορτάζ στο "Scorpios, είναι για σένα" είναι το απόλυτο τέλος της λογικής. Όχι infotainment δεν είμαστε, αλωνιστική μηχανή πήραμε και τα περνάμε όλα να τα κάνουμε μια αλφαδιά.

Πολλές φορές στηρίζω ανθρώπους χωρίς προφανή αφορμή, δίνω απλά ψήφο εμπιστοσύνης στην ύπαρξή τους στη δουλειά, κι ας μην έχει γίνει κάτι τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα όμως ο Γιώργος Ευγενίδης με έκανε να τον χειροκροτήσω με την τοποθέτησή του στη Real περί αντικειμενικής δημοσιογραφίας. "Είμαι παρουσιαστής με άποψη. Καταλαβαίνω βεβαίως πως πρέπει να διαχωρίζεις τα γεγονότα από το σχόλιο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που επιβάλλεται να κάνεις σχόλιο, ειδικά όταν έχεις καλεσμένους. Οι ερωτήσεις που κάνεις είναι σχόλιο. Προφανώς δεν είμαι σχολιαστής, είμαι ένας παρουσιαστής που στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχω παραθέσει και κάποια γεγονότα. Δεν πιστεύω στην αντικειμενική δημοσιογραφία. Πιστεύω στην ακρίβεια με την οποία παρουσιάζεις τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να ζητάμε και αποστειρωμένες ειδήσεις που δεν έχουν σχόλιο" δήλωσε ο άνκορμαν του Star. Και είχε καντάρια δίκιου.

Διαβάστε Επίσης

Δεν γίνεται να υποδυόμαστε τους αντικειμενικούς, όταν από παντού φαίνεται πως ένας δραστήριος άνθρωπος στην 3η ή 4η δεκαετία της ζωής του είναι πρακτικά αδύνατο να μην έχει προσωπική άποψη απέναντι στα γεγονότα. Και γενικότερα δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω αν υποδύεσαι τον βαθιά αντικειμενικό σχολιαστή, φερ’ ειπείν, πώς διάολο θα καταφέρεις να σχολιάσεις χωρίς να πάρεις θέση. Δεν γίνεται.

Διαβάζω κατά καιρούς και τα ανώνυμα σχόλιά σας στο X/ Twitter, διαβάζω και τα μηνύματά σας από ψεύτικα προφίλ για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του οίκου ή της αυλής που ανήκετε, μα καταντά αστείο πια. Θα έχουμε άποψη και ταυτότητα, όπως αρέσει και ταιριάζει στον καθένα, και είμαστε εδώ και να κρίνουμε και να κριθούμε. Τέρμα με αυτό το ανούσιο παραμύθι των δήθεν αντικειμενικών κριτικών. Αν θες να είσαι αντικειμενικός, να γράφεις τις αναγγελίες γάμων.

Σιγά που θα αντιμετώπιζε πρόβλημα η Λίτσα Πατέρα με τον ΑΝΤ1. Ρε παιδιά, θέλετε και τα λέτε; Και άντε πες ότι κάποιος από το πρόγραμμα ή την επικοινωνία πειράχτηκε, πιστεύετε πως αυτά "περνάνε" το άυλο τείχος που δημιουργεί η προσωπική σχέση της αστρολόγου με την οικογένεια Κυριακού; Σοβαρά τώρα; Δημιουργήσατε θέμα για "Σύννεφα στη σχέση ΑΝΤ1 και Πατέρα", παρουσιάζοντας πως αυτή θα κριθεί από την –όντως ανακόλουθη με το πρωτόκολλο- εμφάνιση της κυρίας Λίτσας στη Σίσσυ Χρηστίδου;

"Άνοδο στο δυναμικό κοινού 18-54 καταγράφει η εκπομπή Πρωινό ΣουΣου στο Open. Ειδικότερα, εχθές Τρίτη 26 Μαρτίου σημείωσε σε δυο τέταρτα άνω του 10%! Η καθημερινή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή που παρουσιάζει η Ελένη Τσολάκη το τελευταίο διάστημα έχει ήδη ενισχυθεί με νέες ενότητες και συνεργάτες ενώ σύντομα έρχονται και νέες στήλες" αναφέρει μια σχετική ενημέρωση που λάβαμε από το OPEN και πολύ καλά κάνουν και χαίρονται. Πρώτος σας έχω πει πως η Τσολάκη φέτος είναι σε πολύ ωραία στιγμή.

Απορώ παράλληλα πώς συνεχίζονται οι διαρροές για το reality φάντασμα, το "Real Housewives of Athens". Πολύ καλά τα λέει η Τίνα Μεσσαροπούλου, κανένα κανάλι δεν επιβεβαιώνει πως είναι στα σχέδιά του. Καθώς προβλέπω παίζει να είναι μόνο στα σχέδια των ίδιων των πρωταγωνιστριών που παλεύουν να περάσουν επικοινωνιακά τη γραμμή "Είμαι στο τσακ να υπογράψω" μήπως και κάποιο κανάλι με "τρύπα" στο πρόγραμμά του τσιμπήσει… Και να δεις που παίζει να τσιμπήσει κιόλας!

Απολαμβάνω το "My Style Rocks" αυτές τις μέρες, όση πτώση κι αν έχει στα ποσοστά τηλεθέασης. Ο καιρός στον πλανήτη του reality είναι στα όρια του E! Entertainment, σα να βλέπεις αυθεντική catchy τηλεόραση του εξωτερικού. Δε σε νοιάζει καν τι φοράει η καθεμιά, δεν σε νοιάζει καν ποια είναι η κάθε παίκτρια. Το βλέπεις μόνο ως τηλε-παραμύθι με τον Γαβαλά να κάνει το παράξενο πουλί με την ωραία, πολύχρωμη ουρά. Θα ξαναπώ ότι η Κατερίνα Καραβάτου οφείλει να είναι η επόμενη οικοδέσποινα του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ και να δεις που –αν ακολουθήσει πρότυπα τύπου "Πρωινιάτικα" ή "Breakfast@Star" χωρίς να φιλοδοξούν πως θα πατήσουν κάτω το σύμπαν- θα της πετύχει.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πάντως, πέρα από μία πολύ επιτυχημένη παρουσία στο κεντρικό δελτίο του MEGA θα πρέπει να παραδεχθώ πως με εντυπωσιάζει και ως αρθρογράφος. Μια μικρή αναζήτηση στη στήλη της στα "ΝΕΑ" θα σας πείσει για το τι σημαίνει δημοσιογράφος με άποψη στις μέρες μας.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα