Follow us

Aide-mémoire | O Στέφανος στο... πεζικό, οι αστακοκάλτσες & οι μνηστήρες του Μουτσινά

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Στέφανος Kασσελάκης

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Μία πραγματικά εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής και της κοσμικής ζωής της χώρας, τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια, βρέθηκε καλεσμένη στο "Ενώπιος Ενωπίω". Μιλάω φυσικά για τη Ντόρα Μπακογιάννη που μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσιάζοντας μια πραγματικά "αρχειακού" τύπου συνέντευξη κατά την οποία μίλησε για όλα. Τον τρέχοντα μήνα ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει υποδεχθεί στην εκπομπή του τρεις θεμελιωδώς διαφορετικές προσωπικότητες, τον Λιάγκα, τη Δημητρίου και τη Μπακογιάννη, σε τηλεοπτικές κουβέντες που ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Δεν έχω παρά να τη θαυμάσω αυτή την εκπομπή φέτος. Ειδικά στη Ντόρα Μπακογιάννη η χαρά του διάσημου δημοσιογράφου δεν κρυβόταν που τα κατάφερε και την είχε καλεσμένη στο "Ενώπιος Ενωπίω", αποφασισμένη να μιλήσει πραγματικά για όλα.

Την ίδια στιγμή προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω πόσο συγκρατημένη ή αυθόρμητη θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη σε αυτή την κουβέντα. Και εκείνη την ώρα εντόπισα και προφανώς θαύμασα το αστικά ευγενές τακτ της πρώην υπουργού να μιλά για τα πιο άβολα με ντομπροσύνη, για τα πιο γλυκά με φυσικότητα αλλά με ευθύτητα και μια ευγενή απολυτότητα για την πορεία της στην πολιτική σκηνή της χώρας. Μεγάλο ατού στις μέρες μας η ευγένεια και η αστική καλλιέργεια. Εμένα πάντα θα με γοητεύει αφάνταστα. Εσείς μπορείτε να γοητεύεστε από τα φλάμπουρα, αν το θέλετε και αυτό σας εκφράζει. Εγώ θα μείνω σε αυτά.

Μένω στο κανάλι, αλλά μεταπηδώ στρατόπεδο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν καλεσμένος στον Γιώργο Παπαδάκη, σε μια φανερά καλύτερη συνέντευξη από την έκδηλα άβολη κουβέντα που είχε με τη Ράνια Τζίμα τις προάλλες. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του φαντάρου Στέφανου ήταν πως διαχειριζόταν κάθε ατάκα με χιούμορ και χολιγουντιανό κούλνες, παρά με την στιβαρότητα που αρμόζει στο "ξύλινο" προφίλ ενός πολιτικού αρχηγού. Στην τελική αν θα τον ψηφίσουν δεν ξέρω, αλλά θα καταφέρει να τον συμπαθήσουν. Είναι κάτι κι αυτό.

Το cringe κομμάτι ξεκίνησε όταν έκανε το προφανώς προγραμματισμένο "ντου" στο "Πρωινό" με τον Γιώργο Λιάγκα. Δεν γίνεται να έχεις πάει σε μια εκπομπή πριν λίγες ημέρες και να ρωτάς πού είναι το πλατό της. Πού να είναι; Εκεί που ήτανε! Μπήκε χαλαρός λοιπόν με τη Φούσκα (τον σκύλο του Γιώργου Λιάγκα) αγκαλιά και κάνανε αστειάκια για τις κάλτσες με τους αστακούς. Τουλάχιστον έχουν όλοι χιούμορ στον ΑΝΤ1, δεν εξηγείται αλλιώς. Θα κρατήσω πάντως την πραγματικά αστεία αντίδραση του Κασσελάκη με την ατάκα "Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είμαι, λίγος σεβασμός!".

Διαβάστε Επίσης

Στα τηλεοπτικά τερέν τώρα, τα εκ των έσω εννοώ, ναι μην απορήσετε αν ο Νίκος Μουτσινάς βρεθεί ανάμεσα σε τρεις πιθανούς τελικά τηλεοπτικούς εργοδότες. Να τα βάλουμε κάτω; Το MEGA θα τον ήθελε, τον ΣΚΑΪ... δεν θα τον χάλαγε να τον ξαναέχει, ο Alpha ίσως τον σκέφτηκε. Ο κάθε μνηστήρας ξεχωριστά βέβαια τον θέλει για κάτι άλλο, με τρία πιθανά σενάρια εκ των οποίων μόνο το ένα ίσως και υπό όρους μπορεί να "κουμπώνει" με τα θέλω του. Αν αποκωδικοποιήσετε όσα γράφουμε τόσο καιρό, θα καταλάβετε πως πεδίο δόξης λαμπρόν ανοίγεται μόνο σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον εκ των προαναφερθέντων. Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος να κάνει και για να είμαστε ρεαλιστές τι θα είχε πιθανότητες επιτυχίας από όλα αυτά που προτείνει να κάνει. Κοινώς τον θέλουν, τους θέλει αλλά δεν θέλουν τα ίδια πράγματα. Θα το δείτε πως εδώ υπάρχει... ψωμάκι.

Μια εκπομπή που -για να το θέσω κομψά αλλά και ειλικρινά- είναι χαμηλότερα στις προτιμήσεις μου είναι το "Πρωινό Σουσού" του OPEN. Αλλά επειδή εγώ τις λεπτομέρειες που μου κάνουν θετική εντύπωση τις αναφέρω περήφανα, η Ελένη Τσολάκη σαν πρόσωπο και σαν παρουσιάστρια ίσως είναι στην πιο ώριμη στιγμή της αυτή τη σεζόν. Ναι της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάτι πιο ολοκληρωμένο από το "OPEN Weekend” και με σαφώς πιο έμπειρους συνεργάτες στο δυναμικό της εκπομπής της. Αλλά μιας και πάντα θα λέμε "η εκπομπή της Τσολάκη" να λέμε πως μπορεί η εκπομπή να μη με τρελαίνει (αν θέλω να δω μια τέτοιου τύπου εκπομπή μπορώ αβίαστα να δω τη "Super Katerina”) αλλά η Ελένη Τσολάκη είναι καλή στον ρόλο της. Και αυτό αξίζει μια επιβράβευση τόσους μήνες μετά.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα