Follow us

Μπορεί η "Σωτέ" να επαναπροσδιορίσει την τηλεοπτική κωμωδία;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1+ "Σωτέ"

Δάφνη Λαμπρόγιαννη Σωτέ

Όταν πρωτοδιάβασα για τη "Σωτέ" δεν ενδιαφέρθηκα ιδιαίτερα. Το σενάριο μού φάνηκε έξυπνο, όμως η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και η απουσία ανακοίνωσης κάποιου αναγνωρίσιμου καστ για τη σειρά έδρασαν ουδέτερα. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ακόμα μία σειρά. Άλλωστε είχαν προηγηθεί κι άλλες "ήσυχες" σειρές της συγκεκριμένης πλατφόρμας, όπως το "Είμαι η Τζο" και το "Στα 4".

Διαβάστε Επίσης

Πέρασαν οι εβδομάδες, η "Σωτέ" ανακοινώθηκε πιο αναλυτικά και πάλι δεν έβρισκα ιδιαίτερο λόγο να ενδιαφερθώ. Ειδικά όταν στην "περιγραφή" διάβασα πως πρόκειται για μία "γαστρο-κωμωδία" με αισθητική διεθνούς τηλεόρασης και σύγχρονη σκηνοθεσία, επίσης κάπως σκάλωσα. Υπερβολές, σκέφτηκα. Μια ακόμα ελληνική σειρά, ίσως καλή, θα είναι.

Όταν πάτησα play, όταν άκουσα τη μουσική των τίτλων και κατάλαβα τι πρόκειται να δω, άρχισα να αλλάζω τακτική. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έπαιζε (μιλούσε τόσο αυθεντικά τα ισπανικά με ελληνική προφορά) ακριβώς σαν να έβλεπα μια ηρωίδα του Netflix να παίζει μια Ελληνίδα που ζει στην Ισπανία. Η σκηνοθεσία και η φωτογραφία της σειράς όντως ξέφευγε από όσα είχαμε δει στο πρόσφατο παρελθόν. Συν τοις άλλοις, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη καταλάβαινες πως ήταν σε μια λαμπρή στιγμή της, τόσο σημαντική που σε έκανε να ξεχάσεις οτιδήποτε είχες δει από εκείνη τα τελευταία χρόνια.

Η "Σωτέ" έχει δύο ατού για να σε κάνει να κολλήσεις. Από τη μία, θίγει μια ευαίσθητη σχέση δύο γυναικών, μάνας και κόρης, που έχουν μεγαλώσει χωριστά και για ένα τρίτο, εξωγενή παράγοντα καλούνται να συνυπάρξουν. Βρίσκω ευφυή και ευαίσθητη συνάμα την ιδέα. Από την άλλη, δημιουργεί μια τηλεοπτική κλειδαρότρυπα. "Δανείζεται" λίγο από το κλίμα που ίσως σε βάζει κάποια σειρά όπως το "The Morning Show" και τρολάρει με τον τρόπο της τη φύση που έχει μάθει να ζει και να αυτοτρέφεται η τηλεόραση. Τι τον νοιάζει τον παραγωγό αν η άλλη είναι η εγκαταλελειμμένη κόρη; Το θέμα είναι να βγει η δουλειά...

Διαβάστε Επίσης

Τα δύο πρώτα επεισόδια θα σε κάνουν να θες να δεις κι άλλο. Εγώ προσωπικά ξενέρωσα που είχα μόνο δύο στη διάθεσή μου. Η "Σωτέ" είναι ξεκάθαρα σειρά πλατφόρμας, με αργή σκηνοθεσία, κατάλληλη για binge watching και προς Θεού όχι για βεβιασμένη μεταφορά της στην ελεύθερη συχνότητα οποιουδήποτε καναλιού.

Και αν το δούμε από μία άποψη, ναι. Η κωμωδία στην τηλεόραση μπορεί να "πέθανε" γιατί εκείνο το ισοπεδωτικά ξεκαρδιστικό γέλιο δεν είναι πια τόσο... σημερινό. Οι άνθρωποι στην τηλεόραση μαθαίνουμε να γελάμε με την ευφυΐα, το ταλέντο, την αισθητική και όταν μια δουλειά έχει κάτι να μας πει. Και η "Σωτέ" δεν έχει μόνο ένα πράγμα να μας πει, έχει πολλά περισσότερα. Να το ξεκινήσεις, χθες!

Μπορεί η "Σωτέ" να επαναπροσδιορίσει την τηλεοπτική κωμωδία; - εικόνα 3

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα