Follow us

"Akis' Food Tour": Το νέο επεισόδιο αναδεικνύει τη μοναδική φιλοξενία του Έβρου

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ιδιαίτερες γεύσεις, όμορφα τοπία και τη μοναδική φιλοξενία του Έβρου

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Το "Akis’ Food Tour", η ταξιδιωτική εκπομπή γευσιγνωσίας του Alpha με τον Άκη Πετρετζίκη, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου μας ταξιδεύει στον Έβρο.

Ο σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, αφήνει πίσω του το στούντιο και διασχίζει 800 χλμ για να φτάσει από την Αθήνα στον Βόρειο Έβρο. Εκεί, στα ελληνοτουρκικά σύνορα της χώρας, ο Άκης ανακαλύπτει ότι κάθε μάζωξη για φαγητό είναι αφορμή για γλέντι και ενθουσιάζεται με τα όμορφα τοπία, τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη φιλοξενία των Εβριτών.

Το πρώτο πράγμα που κάνει όταν φτάνει στην περιοχή είναι να μαγειρέψει στη μοναδική κουζίνα που δεν έχει μπει ποτέ του: την κουζίνα ενός στρατοπέδου! Και ενώ τα δίνει όλα για να φτιάξει την πιο νόστιμη φασολάδα, η εξέλιξη δεν είναι αυτή που περιμένει…

Λίγο πιο πάνω, στο ακριτικό Σουφλί, μαθαίνει να φτιάχνει τα φημισμένα λουκάνικα Σουφλίου ενώ μοιράζεται με όλη τη γειτονιά μια μεγάλη ζουμερή "μπάμπω", το χριστουγεννιάτικο πιάτο της περιοχής. Σε ένα παραδοσιακό κουκουλόσπιτο, η Ελένη του φτιάχνει λαλαγγίτες, τις παραδοσιακές κρέπες του Έβρου και του ετοιμάζει αυθεντικό θρακιώτικο πρωινό με αχνιστό κόκκινο τραχανά και καβουρδισμένο σουσάμι. Συνεχίζοντας την πορεία του προς το ακριτικό Διδυμότειχο βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περιπετειώδη διαδρομή με 4Χ4, δοκιμάζει τον καβουρμά στα καλύτερά του και καταλήγει σε ένα μεγάλο τσιμπούσι δίπλα στο ποτάμι με τσίπουρο και τοπικά αλλαντικά.

Ακόμα πιο βόρεια, στο χωριό Νέα Βύσσα, εκεί όπου παράγεται το 80% της παραγωγής σκόρδων στη χώρα, ο αγαπημένος σεφ μαθαίνει να πλέκει αποξηραμένα σκόρδα ενώ λίγο αργότερα, δοκιμάζει από την Τασούλα γλυκόξινο λάχανο τουρσί με κοτόπουλο, το σήμα-κατατεθέν πιάτο της εβρίτικης κουζίνας.

Το "Akis’ Food Tour" κλείνει γλυκά με ένα κατάλευκο γλυκό μαλεμπί, που ο Άκης δοκιμάζει δίπλα στο ποτάμι του Άρδα, στο σημείο που συνορεύει η Ελλάδα με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα