Follow us

Το "Νύχτα Στάσου" κάνει πρεμιέρα με αφιέρωμα στη μουσική του '40

Ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η εκπομπή "Νύχτα Στάσου" στην ΕΡΤ1

Νύχτα Στάσου Rnew Χρήστος Νικολόπουλος Μελίνα Ασλανίδου

Η νέα μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 "Νύχτα Στάσου" με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο επικεφαλής κάνει πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το "Νύχτα Στάσου" κάνει πρεμιέρα με αφιέρωμα στη μουσική του '40

Η εκπομπή καταπιάνεται με την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού και δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Σάββατο βράδυ στις 21:00. Πέρα από τους δύο οικοδεσπότες, τη διάσημη τραγουδίστρια και τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, μαζί τους συνεργάζεται η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, χαρίζοντας το ταλέντο, τις γνώσεις και την αγάπη της για το ελληνικό τραγούδι. Παράλληλα, ο ιστορικός ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης συμμετέχει στην εκπομπή προσφέροντας άφθονο υλικό τεκμηρίωσης, ενώ Διευθυντής της ορχήστρας και ενορχηστρωτής είναι ο Νίκος Στρατηγός.

Νύχτα Στάσου - Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Κώστας Μπαλαχούτης

Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα

Εκπομπή 1η: "Θα περάσουν τα σύννεφα"

Νύχτα Στάσου

Στην πρεμιέρα της, η νέα μουσική εκπομπή "Νύχτα Στάσου" κάνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στα τραγούδια του ’40, όσα ηχογραφήθηκαν λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος κι εκείνα που, αν και κυκλοφόρησαν σε δίσκο αργότερα, γεννήθηκαν στην Κατοχή και στον Εμφύλιο. Ρεμπέτικα τραγούδια που εμψύχωναν τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές που περνούσε η χώρα.

Νύχτα Στάσου - Μελίνα Ασλανίδου & Χρήστος Νικολόπουλος

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος μοιράζονται ιστορίες τραγουδιών της εποχής και υποδέχονται τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος ερμηνεύει "Ρεμπέτικα της Κατοχής", μεταξύ αυτών και το τραγούδι-σύμβολο της Ελλάδας των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων και του Εμφυλίου "Κάνε λιγάκι υπομονή".

Νύχτα Στάσου

Η Λίνα Νικολακοπούλου συνομιλεί με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, ο οποίος μας μεταφέρει τις αναμνήσεις του από την κατεχόμενη Αθήνα, όπου το θέατρο "ανθούσε", οι λογοτέχνες εξέδιδαν τα έργα τους και τα μουσικά στέκια λειτουργούσαν παρά την αυστηρή λογοκρισία, την ανέχεια και τον φόβο.

Νύχτα Στάσου

Ο Γιάννης Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού τραγουδούν τα υπέροχα λαϊκά: "Ό,τι κι αν πω, δεν σε ξεχνώ", "Ο πασατέμπος", "Τρελή που θέλεις να με στεφανώσεις", "Της γερακίνας γιος", "Δώδεκα η ώρα", "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι", ενώ η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει "Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά". Την απόλυτη επιτυχία της Σοφίας Βέμπο στην επιθεώρηση "Πολεμική Αθήνα", τον Νοέμβριο του 1940, στο θέατρο "Μοντιάλ" της οδού Πανεπιστημίου.

Νύχτα Στάσου
Νύχτα Στάσου

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης μάς μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης ανοίγει το κουτούκι "Ουζερί Τσιτσάνη" και από το 1942 έως το 1946 γράφει μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του. "Η Κατοχή είναι η καρδιά του λαϊκού τραγουδιού", έλεγε.

Νύχτα Στάσου

Στην παρέα της εκπομπής, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αποστόλης Τότσικας, ο Τάσος Γιαννόπουλος, που πρωταγωνιστούν στη σειρά της ΕΡΤ "Ηλέκτρα".

Νύχτα Στάσου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα