Follow us

Τι συμβαίνει στην ΕΡΤ με την "Αυλή των Χρωμάτων";

Πώς μία off Broadway μουσική εκπομπή αποτελεί πηγή διαμάχης μέσα στο Ραδιομέγαρο

Αυλή των Χρωμάτων

Δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες που αφορούν το μέλλον της εκπομπής "Η αυλή των Χρωμάτων" που μεταδιδόταν από την ΕΡΤ2 με κεντρική παρουσιάστρια την Αθηνά Καμπάκογλου με τον Χρήστο Νικολόπουλο στο πλευρό της.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, όταν κυκλοφόρησε μία δημοσιογραφική πληροφορία η οποία ενέπλεκε στην υπόθεση την Κατερίνα Παπουτσάκη. Το σενάριο αυτό ήθελε την ηθοποιό και τραγουδίστρια να έχει δεχθεί πρόταση για παρουσίαση της εκπομπής, πιθανότατα από κοινού με τον Χρήστο Νικολόπουλο, περιορίζοντας τον ρόλο της Αθηνάς Καμπάκογλου πίσω από τις κάμερες.

Παρόλο που η φήμη αυτή δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα ποτέ από την πλευρά της ΕΡΤ, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, φαίνεται πως η δημιουργός της εκπομπής ενοχλήθηκε και με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκε έντονα, αποκαλύπτοντας τη διάσταση που υπάρχει εντός του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ανάμεσα σε εκείνη και τις επιλογές του Προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Στην επιστολή της, η Αθηνά Καμπάκογλου αναλύει το ιστορικό της συνεργασίας της με την ΕΡΤ και τη δημιουργία της συγκεκριμένης εκπομπής, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

"Η προαναφερθείσα εκπομπή είναι ξεκάθαρα δικό μου δημιούργημα, με την πολύτιμη βεβαίως συμπάρασταση και βοήθεια του εσωτερικού και αξιόλογου δυναμικού της ΕΡΤ, χρεώνοντας την εταιρεία με το υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ, ανά επεισόδιο και την προσωπική μου αμοιβή να περιορίζεται αυστηρά στο μισθό μιας απλής δημοσιογράφου. Αρχικά είχα την παρουσίαση, στη συνέχεια τη συμπαρουσίαση και στο σύνολο των χρόνων την αρχισυνταξία. Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για 3 χρόνια σημαντική επιτυχία, ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεση τους με κάθε είδους επιθέσεις. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές και ο νοών νοείτο".

Στη συνέχεια, η Αθηνά Καμπάκογλου τάσσεται ευθέως κατά του Κωνσταντίνου Ζούλα που αποκαλύπτει και τη διάσταση απόψεων μεταξύ τους. "Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του κυρίου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την "επιθυμία” αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε όπως ήταν αναμενομένο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο.

Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ. Η επιτυχία της "Αυλής των Χρωμάτων” συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, με επαναλαμβανόμενη πρωτιά σε αριθμό τηλεθεατών, ισχύουσα και για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε ανανέωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, τον περασμένο Μάιο, ως έχει και χωρίς να έχει προκύψει ουδέν πρόβλημα σε σχέση με τους παρουσιαστές, ενώ δημοσιεύτηκε στη συνέχεια και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τον Ιούλιο συνεργάστηκα με τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για διάφορα θέματα λειτουγίας της επόμενης σεζόν, προεξαρχόντων των τεχνικών.

Μετά από όλα όσα σας προανέφερα την περίοδο αυτή βρίσκομαι στη δίνη διαφόρων δημοσιευμάτων και ερωτήσεων από τους τηλεοπτικούς συντάκτες, μην έχοντας όμως καμμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι και αναγκάζομαι να δηλώνω ευθαρσώς πλήρη άγνοια.

Προφανώς ο κύριος Ζούλας επιχειρεί να με αιφνιδιάσει, εμποδίζοντας τη δυνατότητα της όποιας αντίδρασης μου. Αναμένει αναμφίβολα μια νέα απόφαση, του στάθηκαν εμπόδιο οι θερινές διακοπές, του Δ.Σ της ΕΡΤ, προκειμένου να αναιρέσει αυτή του Μαΐου και να επικυρώσει και επίσημα, κατόπιν εορτής, τα ήδη διαρρέοντα από τον ίδιο, στον τύπο. Περιμένει επίσης και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, μόνο που την ίδια απόφαση περιμένουμε και εμείς με μεγάλη περιέργεια. Με λίγα λόγια προσπαθεί να με φέρει προ τετελεσμένου. Απαύγασμα ηθικής και εντιμότητας!" προσθέτει στην επιστολή της.

Η ΕΣΗΕΑ με τη σειρά της απάντησε στην επιστολή της Αθηνάς Καμπάκογλου, στηρίζοντας τα αιτήματά της κατά της διοίκησης της ΕΡΤ.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος σταθερά υποτιμά και απαξιώνει εργαζομένους, ενώ, παράλληλα, αγνοεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Συστηματικά αποφασίζει μόνος του και στη συνέχεια διαρρέει εντέχνως τις αποφάσεις του, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του Δ.Σ..

Τελευταίο θύμα της διοίκησης Ζούλα είναι η συνάδελφος Αθηνά Καμπάκογλου, η οποία από το 2018 έχει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της επιτυχημένης εκπομπής "Η Αυλή των Χρωμάτων" η οποία κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και μάλιστα ως εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με μηδαμινό κόστος. Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο. Τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται στον Τύπο ότι θα προσληφθεί και παρουσιάστρια – ηθοποιός κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος και η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου καλείται να περιοριστεί στο ρόλο της αρχισυνταξίας, αν και η εκπομπή είναι πρόταση και δημιούργημά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει, ότι πρώτιστο καθήκον της εκάστοτε διοίκησης της ΕΡΤ είναι η αξιοποίηση των εργαζομένων και όχι η σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές και σε πειραματισμούς με παρουσιαστές χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο" αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Σιγή ιχθύος από την ΕΡΤ

Μέχρι στιγμής η ΕΡΤ και ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για τους ισχυρισμούς της Αθηνάς Καμπάκογλου για την εκπομπή "Η Αυλή των Χρωμάτων" ενώ την ίδια στιγμή η φήμη περί πρότασης στην Κατερίνα Παπουτσάκη δεν εχει επιβεβαιωθεί, με την ίδια να έχει μηδενική εμπλοκή με τα δημοσιεύματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα