Follow us

Aide-mémoire | Ο Τσουρός στις επάλξεις, το all star νέο καθημερινό της ΕΡΤ & το στοίχημα που κέρδισε ο Alpha

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Κώστας Τσουρός

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και λίγες εβδομάδες πριν τις δεύτερες κατά σειρά εκλογές αυτής της χρονιάς, εγώ κατέβαινα την Κηφισίας ανέμελος -ας πούμε- ακούγοντας το "Άρον Άρον" της Δανάης Μιχαλάκη και του Γιάννη Κουκουράκη που έγραψε ο Alex Sid για τις "Άγριες Μέλισσες". Τι ωραία κομμάτια μάς άφησαν εδώ που τα λέμε οι σειρές των τελευταίων ετών...

By the way έβγαλα πέρυσι ένα καλοκαίρι να το ακούω στο repeat, εγώ που δεν έβλεπα και "Άγριες Μέλισσες". Ακούστε το ή έστω θυμηθείτε το, τώρα που καλοκαιριάζει και έχει διάθεση η καρδιά να ανασάνει τα απογεύματα ή τα πρωινά.

Πάμε στα δικά μας. Έβλεπα τον Κώστα Τσουρό να γίνεται θέμα συζήτησης σε πρωινές εκπομπές και βραδινές δηλώσεις. Και αν γινόταν μια φορά, τύπου ad hoc, να το καταλάβω. Αλλά το να κάνουμε "σημαία" ένα θέμα μεταγραφής ενός καλού, καυστικού lifestyle δημοσιογράφου νομίζω είναι υπερβολή. Δημιουργούνται great expectations για ακόμα μία φορά και ορισμένες φορές παγιδεύεται και το πρόσωπο. Αφήστε τον να κάνει αυτό που ξέρει καλά.

Εδώ όμως υπάρχει και μια αδικία, που θα πρέπει να του την παραδεχθώ. Ο Τσουρός, που μου είναι πολύ συμπαθής και θεωρώ πως είναι αρκετά καλός στον ρόλο του "πρώτου του χορού", όπως ήταν στο "Καλύτερα δε γίνεται", κάπως αδικήθηκε με τη διέξοδο του "MEGA Καλημέρα". Η προσωπική του σχέση με την Ελεονώρα Μελέτη δημιούργησαν μια συνθήκη καλής χημείας και το ειδησεογραφικό του background, το οποίο όμως πια είναι μικρότερο από τη lifestyle υπόστασή του, θεωρήθηκε ιδανικό συστατικό για την εκπομπή - απάντηση του MEGA στο "Happy Day" του Alpha. Με λίγα λόγια, για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρόγραμμα από πλευράς MEGA απέναντι σε κάθε είδους ανταγωνισμό, κάποιοι άνθρωποι που πήγαν στον σταθμό για να λάμψουν περισσότερο από όσο έλαμπαν όσο εκείνη τη δεδομένη στιγμή, βολεύτηκαν / στριμώχτηκαν σε μια συνθήκη επιτυχίας, η οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν η #1 επιλογή τους. Άσχετα αν ειναι ακόμα μια επιτυχία στο βιογραφικό τους. O Κώστας Τσουρός ανακοινώθηκε από το MEGA ως παρουσιαστής και ως τέτοιος πρέπει να συνεχίσει όπου επιλέξει. Είναι ώρα του.

Από το "Κάνε ότι κοιμάσαι", που ήταν πραγματικά απίστευτη, η Έμιλυ Κολλιανδρή αναμένεται να γίνει "Ηλέκτρα", της Ελένης Καπλάνη. Πρόκειται για τη νέα σειρά, δραματική και εποχής, που θα πάρει το slot της καθημερινής σειράς της ΕΡΤ1 τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Δεν έχει καμία -μα καμία σχέση- με τον "Πλάτανο", αφού φάνηκε πως οι κωμωδίες κάνουν εύκολα τον κύκλο τους. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατο και το παράδειγμα του "Άσε μας ρε μαμά" από τη μία, που έδωσε τη θέση του στον "Παράδεισο των Κυριών" ή ακόμα και το "Η δική μας οικογένεια" που δεν "έσκασε" ποτέ, σε αντίθεση με τον "Έρωτα φυγά".

Πέρα από την Έμιλυ Κολλιανδρή, μαθαίνω πως στην τελική κούρσα για την "Ηλέκτρα" μπαίνουν επίσης ο Μιχαήλ Ταμπακάκης (που εκτοξεύτηκε φέτος στο "Μαύρο Ρόδο" ως πρωταγωνιστής) και ο πάντα αξιόλογος Θοδωρής Κατσαφάδος. Ωραία δουλειά, ακούγεται. Μένει να πέσουν υπογραφές!

Μιας και αναφέρθηκα στον "Παράδεισο", ας μείνουμε λίγο. Με φόντο επιτυχίας τον "Σασμό", το καθημερινό "αδελφάκι" της σειράς (ίδιος παραγωγός, ίδια "συνταγή" πρωταγωνιστών με τον προηγούμενο κύκλο του "Σασμού", μεθοδευμένο πρόμο ΚΑΙ με τραγούδια) θα λέγαμε πως τα έχει πάει εξαιρετικά και σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη ζώνη. Με την Εθνική Ελλάδος Ενημέρωσης απέναντί του, κατάφερε να κρατάει πάρα πολλές φορές πρωτιές στη ζώνη των 8 που λίγο δεν είναι για τον Alpha. Πολλές μέρες, λόγου χάρη, έχει ξεπεράσει το 1.000.000 τηλεθεατές και δεν μιλάω ακριβώς για τώρα, που θα μπορούσε να πει κανείς πως ο (ψυχαγωγικός) ανταγωνισμός είναι λίγο πιο χαλαρός, αλλά για πριν το Πάσχα, που στην αρένα ήταν και οι "Ράδιο Αρβύλα" και έκαναν στενότατο μαρκάρισμα.

Με λίγα λόγια, ο Alpha κέρδισε ένα στοίχημα που μετά στο "Έλα στη θέση μου" πήγε λίγο να του ξεφύγει. Ωστόσο, ως γνωστόν, η επιτυχία πάντα χωρίζεται σε κύκλους (και δεν εννοώ επεισοδίων) και δανείζεται στους διεκδικητές ανά περιόδους. Εδώ ο Alpha -ομολογώ- τα πήγε καλύτερα από τα προβλεπόμενα και κανείς δεν του το αποδίδει ευθαρσώς. Σε κάθε περίπτωση να αναφερω πως ο "Παράδεισος" έχει πάρει έγκριση για δεύτερο κύκλο, ετοιμάζεται να εισάγει το it boy των "Άγριων Μέλισσων" Δημήτρη Γκοτσόπουλο στο καστ (μαζί με δύο ακόμα νέους ήρωες) και το σύνολο των πρωταγωνιστών του να παραμένει σταθερό. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι επιτυχία.

"Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σημείωσε χθες, Τρίτη 23 Μαΐου, "Το Πρωινό". Η εκπομπή ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης, στη ζώνη προβολής της, καταγράφοντας ποσοστό 23,4% στο δυναμικό κοινό 18-54, την υψηλότερη επίδοσή της, από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν η πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό κατά 4,6 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως "Το Πρωινό" κατέγραψε πρωτιά και στο σύνολο κοινού, σημειώνοντας 22,9% και 6,8 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κανάλι. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έβαλαν στην παρέα τους "Το Πρωινό" με τα ποσοστά τηλεθέασης να κινούνται σε υψηλά επίπεδα σε όλες τις ηλικίες. Στο ανδρικό κοινό ηλικίας 45-54 η εκπομπή σκόραρε 31,9%, ενώ στις γυναίκες ηλικίας 18-24 άγγιξε το 30%" αναφέρει το Δ.Τ. του ΑΝΤ1. Και δεν το αναφέρω για να τον ανεβάσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, όλοι καλοί είναι στο είδος τους. Το αναφέρω για όσους θεωρούσαν πέρυσι τέτοια εποχή "τελειωμένη υπόθεση" τόσο το "Πρωινό" όσο και την καριέρα του Λιάγκα, πριν λίγα χρόνια, που αποδείχθηκε ένας από τους πλέον ικανούς παρουσιαστές των τελευταίων δύο δεκαετιών στη μικρή οθόνη. Ξέρω πως το να παραδέχεται κανείς το ταλέντο του Λιάγκα τόσο εμφανώς πέφτει λίγο βαρύ σε κάποιους, αλλά εγώ δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Μπορεί να είναι ορισμένες στιγμές άμετρος, αλλά...

Τελοσπάντων να μείνουμε στο ότι καλό είναι να κρίνουμε τις δουλειές -και όχι τους ανθρώπους- αφού δούμε τη δουλειά τους. ".Εγώ θα εκτεθώ μπροστά σας και εσείς θα με κρίνετε! Εκ των υστέρων! Το εκ των προτέρων δεν το δέχομαι" είχε πει κάποτε η Δέσποινα Βανδή και μού άρεσε πολύ, το κρατώ στα fav μου πάντα και το ανασύρω όταν και όποτε πρέπει.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις των νέων project που κάνουν μία μία την εμφάνισή τους σήμερα, να σας πω... Πέρασαν δύο χρόνια από τη μέρα που ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε το "I'm a celebrity get me out of here" και δεν το έβγαλε στον αέρα. Θα έλεγε λοιπόν κανείς πως είναι μια μεταγραφή από τον πάγκο, όχι από τον αγωνιστικό χώρο. Ότι το διάσημο reality, που θυμίζει Survivor αλλά δεν είναι, που έχει και λίγη αισθητική "Bachelor" αλλά δεν είναι, που πάντα ήθελε να το βγάλει ο ΑΝΤ1 και ποτέ δεν το έβγαλε, κατέληξε στα χέρια του Acun Ilicali δημιουργεί αφ'ενός ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για τη δομή της παραγωγής και ενδεχομένως του ενδιαφέροντος που θα έφερε, αφ'ετέρου γνωρίζουμε ήδη πως σύντομα θα καταλήξει να παίζεται με όρους "Survivor" και "My Style Rocks". Όχι απλό κίτρινο, ώχρα.

Σας θυμίζω πως οι παίκτες εν προκειμένω πρέπει να είναι αποκλειστικά celebrities και μάλιστα όχι β' διαλογής. Θέλω να δω ποιοι θα πάνε να φάνε τις κατσαρίδες... Πολύ θέλω να το δω. Τρέμω βέβαια μήπως πέσουμε πάλι σε μηχανισμό ανακύκλωσης φιγούρων γνωστών στη reality αγορά.

Από την άλλη, ο Alpha ανακοίνωσε την έλευση ίσως του πιο κλασικού τηλεπαιχνιδιού της ελληνικής τηλεόρασης. Το "Μεγάλο Παζάρι", λίγα χρόνια μετά το "ήσυχο" πέρασμά του από τον ΣΚΑΪ με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου για παρουσιάστρια, αναμένεται να επανέρθει, προφανώς στη θέση του "Deal" που μάλλον αποσύρεται μαζί με το τέλος της συνεργασίας του σταθμού με τον Χρήστο Φερεντίνο. Το "Μεγάλο Παζάρι" βλέπω με συμπάθεια, μαθαίνω πως δεν φέρει μαζί του καμία "υποχρέωση" προσώπων από πλευράς παραγωγής, είναι ένα ανοιχτό καινούργιο project προς πάσα κατεύθυνση με πολύ κλασική συνταγή. Αστείο, αλλά φθάσαμε το 2023 το "Μεγάλο Παζάρι" να είναι απέναντι στον "Τροχό της Τύχης". Φέρτε και τη "MEGA Banca" και κλείσαμε.

Aide-mémoire | Ο Τσουρός στις επάλξεις, το all star νέο καθημερινό της ΕΡΤ & το στοίχημα που κέρδισε ο Alpha

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα