Follow us

Eurovision 2023 | Έτσι βαθμολόγησε η ελληνική επιτροπή τις χώρες: "Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αντικειμενικοί"

Όσα δήλωσε μέλος της ελληνικής επιτροπής για το 4αρι της Κύπρου στη Eurovision 2023

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Ο Νίκος Νικολακόπουλος, ο διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού και μέλος της ελληνικής επιτροπής της Eurovision, μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά το 4αρι που δόθηκε στην Κύπρο τη βραδιά του μεγάλου τελικού της Eurovision 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω βαθμολογία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και αρνητικές αντιδράσεις στα media και στα social media.

Αρχικά, για το πώς λειτουργεί η διαδικασία της ψηφοφορίας της επιτροπής, ο Νίκος Νικολακόπουλος είπε: "Υπάρχει ένα νέφος πάνω από τη διαδικασία. Εμείς δεχτήκαμε μία πρόταση πολύ τιμητική από την ΕΡΤ, την οποία δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε. Μιλάμε για πέντε σοβαρούς ανθρώπους που έχουν χρόνια σε αυτήν τη δουλειά. Τα βιογραφικά στάλθηκαν στην EBU, η οποία τα ενέκρινε. Πήγαμε στον δεύτερο ημιτελικό που συμμετείχε η Ελλάδα, αξιολογήσαμε τα τραγούδια, όπως κάναμε και στον τελικό. Είδαμε όλη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος ζωντανά αλλά και την προηγούμενη ημέρα στην πρόβα η οποία γίνεται real time. Είδαμε 26 διαφορετικά και άγνωστα τραγούδια, έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και να είναι διαφανής η διαδικασία".

Και πρόσθεσε: "Εμείς δεν αξιολογούσαμε τα τραγούδια με 12αρια. Εμείς αξιολογούσαμε τα τραγούδια και βάζαμε έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 26. Λέγαμε ότι το νούμερο ένα θέλουμε να είναι εκείνο, ο καθένας όμως ξεχωριστά. Υπήρχε συμβολαιογράφος από την EBU. Βεβαίως σχολιάζαμε μεταξύ μας όταν βλέπαμε τη σκηνική παρουσία, στο τέλος όμως ο καθένας έδωσε τη δική του βαθμολογία. Όταν τελειώσαμε δεν ξέραμε τι βαθμούς είχαμε δώσει και σε ποια χώρα. Ακόμα και κάναμε εκείνη τη στιγμή τη σούμα, πάλι δεν θα αλλάζαμε τη βαθμολογία της Κύπρου".

Ο Νίκος Νικολακόπουλος θέλησε να τονίσει σε άλλο σημείο: "Θα μπορούσαμε να πάρουμε τα προγνωστικά και να βαθμολογήσουμε με βάση αυτά. Δεν μπήκαμε σε αυτήν τη διαδικασία, πήγαμε εκεί ο καθένας μας με την εμπειρία του να βαθμολογήσει την καθεμία χώρα. Δεν μας είπε κανένας να βαθμολογήσουμε την Κύπρο και δεν μας είπε κανένας ότι οπωσδήποτε πρέπει να δώσουμε στην Κύπρο το 12αρι. Δεν έχω να υπερασπιστώ, ούτε τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, τη βαθμολογία μας. Το κάναμε επειδή αυτό πιστεύαμε".

Δες το βίντεο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα