Follow us

Akylas: "Με το που γύρισα, αρρώστησα - Κάποια σχόλια με στεναχώρησαν"

O Akylas σε νέες δηλώσεις μετά τη Eurovision και τα σχόλια που δέχτηκε

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής "Χαμογέλα και πάλι" έκανε ο Akylas. Ο νεαρής τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision 2026 με το "Ferto" κατακτώντας τη δέκατη θέση αναφέρθηκε στις προσδοκίες που είχε κόσμος από την ελληνική αποστολή.

"Είτε στεναχωρηθήκαμε είτε όχι, τώρα προχωράμε, πάμε γι’ άλλα. Είμαι ενθουσιασμένος για το άλμπουμ μου, τις συναυλίες μου που θα είναι υπερ-παραγωγή. Νομίζω ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσω όλο αυτό που έζησα, να πάρω λίγο τον χρόνο μου. Δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω γιατί με το που γύρισα, αρρώστησα, και μετά ξεκίνησα κατευθείαν τις πρόβες. Όμως, οι άνθρωποι που με στηρίζουν και με αγαπάνε μου δείχνουν τι έζησα και μου το υπενθιμίζουν" είπε αρχικά ο Akylas.

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Σίγουρα είχαν γεννηθεί κάποιες προσδοκίες γιατί από την αρχή οι στοιχηματικές μας είχαν πολύ ψηλά. Απ’ ότι φάνηκε έπεσαν εντελώς έξω, γιατί το top3 που έδειχναν, έμεινε εκτός πεντάδας όλο. Αυτό όμως μας είχε κάνει όλους να το πιστέψουμε πολύ. Εγώ πραγματικά έδωσα την ψυχή μου και προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Σίγουρα υπήρχε μια μικρή στενοχώρια και το τι θα γίνει τώρα που θα γυρίσω, αν θα με δεχτούν".

Ο Akylas ανέφερε στη συνέχεια: "Σίγουρα κάποια σχόλια με στενοχώρησαν. Σίγουρα καθένας έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστή, κάποια πράγματα με πλήγωσαν… Κρατάω τα όμορφα".

Akylas: "Όσο ήμουν στη Eurovision έγινε ένα σκηνικό στην Ελλάδα που με τάραξε πάρα πολύ"

Ο Akylas ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής "Πρωίαν σε είδον" στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά τη δέκατη θέση στη Eurovision 2026. Ο νεαρής τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Ελλάδα με το "Ferto" μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και στην Τζένη Μελιτά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα απρόοπτο που είχε πάνω στη σκηνή του διαγωνισμού: "Για να κάνω κάτι extra, σήκωσα και το πόδι καθώς κατεβαίνω από τον σωλήνα και πέφτω με τα μούτρα πάνω στο σκηνικό και μετά γυρνάω ξανά και λέω "φερ’ το μου, φερ’ το μου”. Τηλεοπτικά δεν φάνηκε πουθενά αλλά ο κόσμος που ήταν εκεί το είδε. Είχε γελάσει πολύ με αυτό".

Ο Akylas χαρακτήρισε τη Eurovision ως την καλύτερη περίοδο της ζωή του: "Η Eurovision ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου. Αυτές οι 14 μέρες. Δεν ένιωσα ποτέ ανασφάλεια με όλους αυτούς τους ανθρώπους εκεί πέρα".

Για τη συνεργασία με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο ίδιος είπε: "Ο Φωκάς είναι τόσο γλυκός άνθρωπος και εφευρετικός. Όταν ακούσαμε την ιδέα του ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ. Αρχικά έλεγα "πώς θα καταφέρω να τα βγάλω όλα αυτά;”. Κάναμε πάρα πολλές πρόβες. Μας έδωσε πάρα πολλή αγάπη αλλά και εμείς σε εκείνον".

Σε άλλο σημείο, ο Akylas περιέγραψε πώς ένιωσε μετά το τέλος της φετινής Eurovision: "Μετά τον τελικό γύρισα στο ξενοδοχείο και εκεί είδα τη μαμά μου, ήταν πολύ συγκινημένη. Μου έλεγε "μπράβο” και προσπαθούσε κι εκείνη να με παρηγορήσει μέσα σε εισαγωγικά. Ήμουν πολύ χαρούμενος που το είχα ζήσει όλο αυτό αλλά είχε χαθεί λίγο η λάμψη από τα μάτια μου. Μίλησα και με τον μπαμπά μου στο τηλέφωνο και μου είπε "πας καλά; Πήγες στη Eurovision… Ξέρεις τι πράγματα έχεις κάνει; Γιατί να στεναχωριέσαι;"".

Και πρόσθεσε: "Είναι πολύ σημαντικό που έχω και τους γονείς μου δίπλα μου σε όλο αυτό και πραγματικά ελπίζω όλοι οι γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους και να τα αγαπάνε όπως είναι. Ακόμα κι αν δεν τα καταλαβαίνουν πλήρως στην αρχή, θα τα καταλάβουν στην πορεία".

Κλείνοντας, ο Akylas έκανε μία αναφορά στην υπόθεση με τις δύο έφηβες από την Ηλιούπολη που έδωσαν τέλος στη ζωή τους, στην υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο όσο εκείνος ήταν στη Βιέννη για τις ανάγκες της Eurovision.

"Όσο ήμουν εκεί έμαθα για ένα σκηνικό που έγινε εδώ στην Ελλάδα που με τάραξε πάρα πολύ. Είναι πολύ κρίμα να χάνονται έτσι παιδιά και ψυχούλες επειδή φοβούνται ότι θα απογοητεύσουν, γι’ αυτό πιστεύω ότι το κύριο είναι οι γονείς" τόνισε ο Akylas.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

 
Διαφήμιση