Follow us

Aide-mémoire | Ο Μπέζος με τις ατάκες του, δύο ολοκαίνουργιες σειρές & ο Δημήτρης Κίτσος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Στα 4 - Τρίτος Οροφος - Γιάννης Μπέζος

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Από τις δυσκολότερες εβδομάδες των τελευταίων ετών για τη χώρα μας αυτή που σιγά σιγά ολοκληρώνεται, αν και ποιος ξέρει τι θα μας βρει μέχρι την Κυριακή. Την ίδια στιγμή βέβαια καταλαβαίνω πως η τηλεόραση, ένδοξη καθώς είναι, το δράμα το παρουσίασε, το ανέλυσε, το κανιβάλισε, το ξετίναξε και σιγά σιγά το πολιτικοποιεί ως αντιπαράθεση για να περάσουμε στο sequel. Αυτοί είναι και αυτοί είμαστε.

Όσο και να μου στέλνετε μηνύματα να πάρω θέση στις αντιπαραθέσεις των πλατό και των προσώπων, εγώ θα παραμείνω στο ένα και μόνο tweet που έκανα αυτές τις μέρες σχετικά με αυτή την ανταλλαγή πυρών.

Συνεχίζουμε! Μια εξαιρετική ιδέα έγινε σειρά στο ΑΝΤ1+ με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Καλτσή. Το "Στα 4" είναι ένα νέο ΑΝΤ1+ Original που -το δελτίο Τύπου αναφέρει πως- γράφει ιστορία στην ελληνική μυθοπλασία, έχοντας για πρώτη φορά ως βασικό χαρακτήρα ένα άτομο με αναπηρία και τοποθετώντας στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Το "Στα 4", του οποίου παρακολουθήσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης στα Village Cinemas του The Mall προσκεκλημένοι του ΑΝΤ1+ (και ευχαριστούμε), είναι όντως φρέσκο, νεανικό, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται μια τέτοια παραγωγή. Πρωταγωνίστρια είναι η Γεωργία Καλτσή που υποδύεται τη Στέλλα. (Σύμφωνα και πάλι με την επίσημη ανακοίνωση) διεκδίκησε την αυτονομία της και έκανε σκοπό της ζωής της να αφυπνίσει την κοινωνία, επιμένοντας ότι αυτό που την καθιστά ανάπηρη δεν είναι το σώμα της, αλλά η αντίληψη των γύρω της. Εγώ θα πω πως η σειρά διαθέτει χιούμορ, ορισμένες φορές είναι πολύ γλυκιά, πολλές φορές πολύ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ αστεία σε επίπεδο ατάκας, η οποία όμως μπορεί να ακουστεί τέρμα κυνικά. Γενικά είναι μια πολύ νεανική σειρά, με πάρα πολλά μηνύματα, αλλά και με πολλά κλισέ (στρέιτ ψιλοκάφρος ωραίος παρτενέρ, χαζοχαρούμενη ιφλουένσερ και έναν γκέι ήρωα σε ρόλο κολλητού/ βοηθού). Εντάξει τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Και μπορεί η "συνταγή" του ήρωα που υποδύεται να είναι λίγο τετριμμένη, αλλά ο Δημήτρης Κίτσος (που γνώρισες ως απατημένο σύντροφο της Κλέλιας στο "Maestro") είναι απολαυστικός στη σειρά. Ίσως είναι και λόγος να τη δεις, από μόνος του. Αν είσαι μέχρι 35 ετών (βαριά βαριά) θα περάσεις καλά βλέποντάς το.

Το επίσημο trailer της σειράς είναι διαθέσιμο εδώ!

Θα συνεχίσω με μία δήλωση, υπέροχη και με ουσία. Από τον Γιάννη Μπέζο. Τον μάστερ της ατάκας. Εν ολίγοις μου έμεινε η δήλωση: "Να έχουν αυτοπεποίθηση οι νέοι, να μη φοβούνται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φόβος, δεν ήρθαμε στη ζωή για να κυκλοφορούμε με σκυμμένο κεφάλι και να ικανοποιούμε τις προθέσεις των άλλων". Κάποιος θα πει "τι λέει ο Μπέζος, να μην ακούμε κανένα;", όμως δεν είναι αυτό το νόημα κατ' εμέ. Αυτή η κουβέντα έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Μπορεί το κοινωνικό σύνολο να μας επιβάλει τη δική του πρόθεση, να τα αλλάξουμε όλα, να γίνουμε ίδιοι με τον δίπλα γιατί "έτσι λένε όλοι πως πρέπει να κάνουμε" αυτή την περίοδο, της άμετρης πολιτικής ορθότητας και της ισοπέδωσης κάθε διαφορετικής άποψης. Και ξαναλέω, μην νομίζετε πως μιλάω για τη διαφορετική άποψη που είναι ορμώμενη από την όποια "επανάσταση". Μπορεί κάποιοι να είμαστε και πιο ήρεμοι, να μη νιώθουμε κατάλληλοι να ενώσουμε τη φωνή μας με φωνές άλλων και να προσπαθούμε να πούμε το δικό μας. Ακόμα και ένας να επηρεαστεί θετικά από τη δική σου, μοναδική φωνή, θα είσαι κερδισμένος. Οπότε, όχι να μη σκύβουμε το κεφάλι και να μην ικανοποιούμε αυτό που θέλει ο άλλος, να βρούμε τη δική μας ουσία και αυτή να υπηρετήσουμε. Οι προθέσεις των άλλων είναι άλλων, όχι δικές μας.

Πολύ άμεσα τα αντανακλαστικά του Alpha και του Σταύρου Θεοδωράκη, που την Κυριακή το βράδυ βγάζει στον αέρα "Πρωταγωνιστές" με ιστορίες ανθρώπων που επιβίωσαν από το μοιραίο Intercity 62 και συγκεκριμένα από το "ματωμένο" 3ο βαγόνι του συρμού. Αξίζει την προσοχή μας.

Κόντρα σε κλισέ να γίνει αρεστή και πολιτική ορθότητα κλπ, η Νάνσυ Νικολαΐδου με εντυπωσίασε στον αέρα της αμόλυντης "Ελένης" που είπε μία σκληρή και πικρή αλήθεια για το τηλεοπτικό τοπίο. "Σαφώς και δεν φοράμε παρωπίδες για να πούμε ότι δεν γίνονται λάθη. Σαφώς και κάποιοι δημοσιογράφοι είναι παπαγαλάκια, που ναι, κάνουν προπαγάνδα. Εγώ όμως ανησυχώ για την ύποπτη προπαγάνδα, αυτή που δεν είναι προφανής και δεν φαίνεται. Έναν δημοσιογράφο μπορεί να τον έχεις στοχοποιημένο στο μυαλό σου και ξέρεις ότι κάπως ύποπτα στα λέει, τον έχεις τσεκάρει μία, δύο, τρεις φορές. Έναν άλλο άνθρωπο που στα λέει μέσα από ένα άλλο μετερίζι, εκεί μπορεί να γίνεται μία άλλη προπαγάνδα, πιο ύποπτη και ίσως πιο επικίνδυνη" ανέφερε η καλή συνάδελφος, που φαίνεται να έχει βρει χώρο τηλεοπτικής ανάσας στο πάνελ της Μενεγάκη. Μπράβο, το είπε κάποιος, τουλάχιστον.

Με 15λεπτα επεισόδια έρχεται στην ΕΡΤ1 ο "Τρίτος Όροφος". Τι ωραία σύμπραξη ο Αντώνης Καφετζόπουλος με τη Λυδία Φωτοπούλου. Θα μου πεις είσαι ενθουσιασμένος επειδή η γνωστή ηθοποιός υποδύθηκε τη Μαριλού στην "Τούρτα της Μαμάς" και περιμένεις πως θα δεις ένα γύρο Μαριλούς ακόμα. Μπορεί να είμαι και σε αυτή την αυταπάτη, αλλά μιλάμε για μια τόσο ταλαντούχα γυναίκα, που σίγουρα θα με καλύψει. Κατά τα άλλα, τι δεν θα έδινε για μία ακόμα μοντέρνα σειρά των Ρήγα- Αποστόλου στην ΕΡΤ, όπως ήταν η εκπληκτική "Τούρτα" που στην ουσία ήταν ό,τι καλύτερο έπαιξε στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, παρέα με το "Καρτ Ποστάλ".

Αυτά τα ξεσπάσματα να μην είχε ο Λιάγκας, που ομολογουμένως πάει ανέλπιστα καλά σε τηλεθέαση, και το "Πρωινό" θα βλεπόταν πολύ πιο ευχάριστα. Και θα καταλαβαίναμε, με αυτούς τους πιο ήπιους τόνους, πως και ο ίδιος είναι ένας ευγενής και καλλιεργημένος άνθρωπος. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι οι καλές του προθέσεις, όπως και η τεράστια επιτυχία που σημειώνει καθημερινά "Το Πρωινό".

Αναφορικά με τα μπουζούκια και τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν πάντως εγώ θα προσθέσω πως, πέρα από αυτούς τους 5-6 ανθρώπους που δημοσιογράφοι και social media τους περιφέρουν και τους κατακρίνουν λες και σκότωσαν άνθρωπο, εκατοντάδες μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης ήταν ανοιχτά το προηγούμενο σαββατοκύριακο με πολλαπλάσιους θαμώνες να συναντιούνται και να διασκεδάζουν εντός. Δεν αρκεί μόνο ο τηλε-θρήνος για να τηρήσεις το εθνικό πένθος, πρέπει να ρίξεις και εσύ ως πολίτης λίγο τους τόνους. Αν είσαι έτοιμος να πας να χορέψεις "Τα-Τα-Τα" δεν σε βλέπω και για πολύ πενθούντα.

Αλί σε αυτόν που πάει εν ολίγοις και κυρίως σε αυτούς τους δύστυχους γονείς, συγγενείς και αγαπημένους ανθρώπους τους που μένουν πίσω να μαζεύουν τα κομμάτια τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα