Follow us

O Πάνος Δημάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών"

Με τη Μαρία Μπεκατώρου, τη Μαρία Καβογιάννη και την Κατερίνα Λέχου στο πλευρό του, στον "IANO" την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Πάνος Δημάκης

Ένα από τα πλέον ιδιαίτερα πρόσωπα των τελευταίων δύο τηλεοπτικών σεζόν, ο Πάνος Δημάκης που γνωρίσαμε ως "Γεράκι" μέσα από το "The Chase" του MEGA, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις "Διόπτρα" με τίτλο "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών".

O Πάνος Δημάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών"

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξερευνά ο Πάνος Δημάκης στο νέο του μυθιστόρημα. Σε αυτό το δυνατό ψυχογράφημα που εκτυλίσσεαι σε μια φανταστική κωμόπολη της Αρκαδίας διαβάζουμε για τη χειραγώγηση, για τη δύναμη της εξουσίας αλλά και για την αγάπη, την οποία οφείλουμε να κρατάμε σαν φλόγα αναμμένη. Μέσα από τους χαρακτήρες που πλάθει ο Πάνος Δημάκης κάνει μια τομή στην ελληνική κοινωνία, ενώ ωθεί τον αναγνώστη να αναλογιστεί τους λόγους για τους οποίους τείνουμε να επιλέγουμε συχνότερα την πόλωση και τη σύγκρουση αντί για τη συμφιλίωση και τον σεβασμό.

Η ιστορία του βιβλίου

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία. Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη, εντέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες...

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς;
Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό;
Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή.

Ποιος είναι ο Πάνος Δημάκης

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Έχει μεταφράσει αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά, καθώς και έργα του Νίκου Καζαντζάκη (Ο καπετάν Μιχάλης, Ο ανήφορος).

Διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει επίσης εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Μιλάει 8 γλώσσες.

Έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, που ετοιμάζεται για να γίνει τηλεοπτική σειρά.

Η παρουσίαση στον "Ιανό"

Ο Πάνος Δημάκης και οι εκδόσεις "Διόπτρα" παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό το νέο τους βιβλίο με τίτλο "Το ποτάμι των χιλίων τυφλών". Η κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 20:30.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η Μαρία Μπεκατώρου, αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Λέχου, ενώ ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη Μαρία Καβογιάννη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Παράλληλα, στη βραδιά θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία για άτομα με προβλήματα ακοής από τον Γιώργο Στάθη, διευθυντή της HandsUp και πρόεδρο του Σωματείου Διερμηνεών Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα