Aide-mémoire | Η επιστροφή του Τσαφούλια, η απάντηση της Μποφίλιου & η Καγιά σε... αφωνία

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα. Η εβδομάδα ακόμα και στη λήξη της μάς επεφύλασε ωραίες εξελίξεις. Όχι να σου κόβεται η ανάσα, που λέει ο λόγος. Αλλά ενδιαφέρουσες.

H χθεσινή Πέμπτη "έδειξε" πως υπάρχει χώρος τηλεθέασης για νέους παίκτες. Η απόφαση του ΑΝΤ1 να αλλάξει μέρα και ώρα μετάδοσης στο συμπαθέστατο "Dragons' Den" με τον Σάκη Τανιμανίδη επιβεβαιώνει αυτό που έγραφα και σχολίαζα από την πρώτη στιγμή. Στο βράδυ της Παρασκευής ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα είχε τύχη. Πέμπτη όμως υπάρχει περιθώριο. Απουσία "Survivor" και "MasterChef", μηδενικός reality ανταγωνισμός -προς το παρόν- και οι γνωστές σειρές που είναι χτισμένες κρατούν το κοινό τους. Άρα... Καλή επιτυχία!

Διαβάστε Επίσης

Σε απάντηση των μηνυμάτων που έλαβα για το πόσο δυναμικό είναι το ενδιαφέρον των θεατών για την εξέλιξη του ειδυλλίου στο "Μαύρο Ρόδο", η απάντηση βρίσκεται στην απήχηση που έχει η ανάρτηση σχετικά με τη φωτογράφιση των πρωταγωνιστών, στην οποία για πρώτη φορά η Φωτεινή Παπαθεοδώρου ποζάρει χωρίς το ράσο της καλόγριας.

Είναι απορίας άξιο πώς και γιατί η Ευρυδίκη Βαλαβάνη βρέθηκε εκτός "Survivor". Η παίκτρια που είχε φτάσει στο τελευταίο στάδιο πριν τον τελικό του 2017, ένα από τα πάρα πολύ δημοφιλή πρόσωπα των τελευταίων ετών με τεράστια απήχηση στα social media, ψηφίστηκε προς αποχώρηση; Το αφήγημα βέβαια των followers στην τηλεόραση είναι αιώνιο και επιβεβαιώνεται, μιας τα πιο λαμπερά πρόσωπα των SoMe δεν χαίρουν πάντα τεράστιας αποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό.

Κοντά στο 23% έφτασαν οι "Ράδιο Αρβύλα" χθες. Τι σας έλεγα, πως θα ανακτήσουν τους τηλεθεατές τους μέσα σε λίγες ημέρες;

Μια νέα σειρά ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ο Σωτήρης Τσαφούλιας για "το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα". Πρόκειται για τη δολοφονία πάνω από 15 ανθρώπων σε ένα χωριό τον Κυθήρων το 1909. Αυτό που δεν γνωρίζει βέβαια το ευρύ κοινό είναι πως και ένα άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία. Η σειρά, λοιπόν, βασίζεται στο βιβλίο "Δεκαεπτά κλωστές" που έγραψε ο Πάνος Δημάκης. Ποιος είναι ο συγγραφέας; Μα φυσικά το "Γεράκι" από το "The Chase" που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου κάθε απόγευμα στο MEGA. Μάλιστα, ο ίδιος σε παλαιότερη ανάρτησή του είχε αναφέρει πως το βιβλίο του πρόκειται να μεταφερθεί στην τηλεόραση ως σειρά.

Η Νατάσσα Μποφίλιου απάντησε στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά τις αναρτήσεις της από το ταξίδι στο Λονδίνο. Μιλώντας στον Τάσο Μπιμπισίδη και τον Pride Radio, η ίδια ανέφερε: "Αυτά είναι τόσο παρωχημένα, τόσο πασέ, τόσο γελοία και οι άνθρωποι που τα λένε –αν θες την προσωπική μου άποψη- δεν τα πιστεύουν. Θα φοράω τέτοια ωραία ρούχα, όποτε μου προτείνεται, γιατί αγαπώ πολύ και τη μόδα που δεν το έχω κρύψει. Επίσης, δεν έχουν βαρεθεί κάποιοι άνθρωποι να το λένε; Έτσι ντύνομαι από 18 χρονών που έχω βγει σε αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι δεν έχω προσποιηθεί. Ο κυριότερος λόγος, νομίζω, που έγινε όλο αυτό, δεν είναι επειδή είμαι γυναίκα, είναι επειδή είμαι γυναίκα, αριστερή και έχω το θάρρος της γνώμης μου". Ακριβώς για αυτό τον λόγο έγινε, συμφωνώ. Επειδή ποζάροντας με αέρα Carrie Bradshaw, επιβεβαιώνετε αυτό που επιβάλει το στερεότυπο της δυτικής κουλτούρας. Κανείς δεν σας επέβαλε να μη φοράτε ό,τι θέλετε στις εμφανίσεις σας. Άλλο όμως πώς θα ντυθείς στο "VOX" (στο οποίο ξεκινά εμφανίσεις στις 4/2, γι' αυτό και οι συνεντεύξεις αυτών των ημερών) και άλλο να κάνεις αναρτήσεις αλά "GNTM" στο Λονδίνο. Αλλιώς ας προτείνει κάποιος και στην Κανέλλη να παρουσιάσει το "World's Richest People". Δεν πάει ακριβώς έτσι, καθένας έχει το δείγμα γραφής του και με αυτό πορεύεται.

"Γίνεται πολύς λόγος" είπαν οι ρεπόρτερ στη Βίκυ Καγιά, που οριακά μπορούσε να πει "καλημέρα" λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Ποιος έκανε τον πολύ τον λόγο; Επειδή είπε μια εκπομπή ότι η Ζενεβιέβ βολιδοσκοπήθηκε να πάρει τη θέση της Καγιά στο "Shopping Star"; Και να τη ρωτάνε με αγωνία, τι θα κάνει... Τι θα κάνει, ρε παιδιά; Λέτε να αλλάξει το πολίτευμα; Η γυναίκα έχει εκφράσει με κάθε τρόπο πως θα ήθελε να είναι χαλαρή το καλοκαίρι, να κάνει διακοπές με την οικογένειά της και να επιστρέψει στην τηλεόραση ξεκούραστη. Εφικτό αυτό, αν το "GNTM", που κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει, βγει στο β' μισό της σεζόν. Δεν λέει κανέναν δράκο η γυναίκα! Εμείς γιατί ρωτάμε με τόση αγωνία;

Πώς αλλάζουν όμως τα πράγματα... Κοίτα καημό για τη γυναίκα που παρουσιάζει "ένα reality που λίγο ή πολύ δεν έχει την ιδιαίτερη εκτίμηση της κοινωνίας", όπως χαρακτηριστικά είχε ακουστεί προ καιρού. Ρε κοροϊδευόμαστε;

Από την άλλη βλέπω κινητικότητα στο twitter επειδή ο Άρης Πορτοσάλτε είπε ανοιχτά την πολιτική του άποψη στον αέρα του "ΣΗΜΕΡΑ". Πού ακριβώς είναι το κακό; Υπάρχουν δεκάδες δημοσιογράφοι με σαφή πολιτική και κομματική τοποθέτηση. Εξάλλου δεν πήρε θέση η εκπομπή, άλλοι είναι οι παρουσιαστές. Επίσης αυτό το ανέκδοτο περί αντικειμενικής δημοσιογραφίας κάποια στιγμή πρέπει να εξηγηθεί και στους απλούς θεατές. Άλλο κάνω ρεπορτάζ και στηλιτεύω τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου με αποκαλύψεις, άλλο κάνω πολιτικό σχόλιο λέγοντας την άποψή μου. Αν μιλάμε για προσωπική, υποκειμενική άποψη στη δημοσιογραφία, δεν γίνεται να είναι και αντικειμενική ταυτόχρονα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και σε εμάς, τους σχολιαστές της τηλεόρασης. Το να είσαι δίκαιος στην κρίση σου, αν αυτό είναι το ζητούμενο, είναι τελείως διαφορετικό από την αντικειμενικότητα.

Καλό σαββατοκύριακο

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino