Follow us

Aide-mémoire | H Μποφίλιου στο Λονδίνο, η Καραβάτου στο "My Style Rocks" & η "Μάγισσα" στον αέρα

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Κατερίνα Καραβάτου rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Η εβδομάδα ξεκίνησε εξαιρετικά. Μία συνέντευξη στο "Breakfast@Star” τολμώ να πω ότι έφερε τόσα θετικά σχόλια στα κινητό μου όσο ποτέ άλλοτε. Ίσως γιατί η Μαίρη Αργυριάδου ήταν τόσο φιλική και κανονικός άνθρωπος που με έκανε να πω τα πράγματα που ακριβώς ήθελα, όπως ακριβώς τα σκέφτηκα. Και αυτό στις μέρες μας στη μικρή οθόνη είναι σπάνιο. Ως εκ τούτου ευχαριστώ πολύ τόσο την ίδια και το STAR, όσο και την Ελένη Χατζίδου με τον Ετεοκλή Παύλου και την ομάδα της εκπομπής.

Have a look!

Στη συνέχεια, παρακολούθησα το case με τη Μποφίλιου τις τελευταίες ημέρες. Και χωρίς να θέλω να φανώ αρνητικά προκατειλημμένος, αλλά μόνο σταθερός στις θέσεις μου, θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ πως αυτή δεν είναι εικόνα για μια καλλιτέχνιδα που έχει πάρει σαφή θέση ενάντια στον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση. Δεν είπαμε ποτέ πως ένας άνθρωπος που υποστηρίζει κομουνιστικές απόψεις δεν έχει δικαίωμα να πάει με τη δική της τσέπη, με τον δικό της κόπο και με τα δικά της κεκτημένα στο Λονδίνο. Αρκεί να μην ποζάρει με διάθεση που ακροβατεί ανάμεσα στην Emily In Paris και την Carrie Bradshaw, διατηρώντας μια συνεργασία που υπόκειται αυστηρά στους νόμους της "τοποθέτησης προϊόντος" και του influencing. Η Νατάσσα Μποφίλιου εδώ και πολλά πολλά χρόνια είναι mainstream. Δεν είναι ούτε αντισυμβατική, ούτε τίποτα άλλο. Αυτό ήθελε να θίξει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Έχει κάποιες πολιτικές απόψεις που τις λέει από καιρού εις καιρόν, αλλά παράλληλα απολαμβάνει όλα τα προνόμια του Ευρωπαίου παγκοσμιοποιημένου πολίτη που της χαρίζει η χώρα που ζει. Και καλά κάνει. Αν έχει την εσωτερική ανάγκη να θυμίζει στο κοινό της πως -στον ελεύθερό της χρόνο- μάχεται κατά του καπιταλισμού, ας το κάνει. Αφού έτσι της αρέσει.

Απλά από ένα σημείο και έπειτα ξεκινά ένα αφήγημα παρόμοιο με αυτό των γυναικών που έχουν κάνει αισθητικές επεμβάσεις και απαντούν πως διατηρούν την εικόνα τους χάρη στο πολύ νερό, τον ύπνο και τα φρέσκα φρούτα. Αν θέλετε, τις πιστεύετε.

Κυριακή με Netflix πέρασα και μπορώ να σας πω ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου. Ολοκλήρωσα το "Elite” season 6, που έγινε περισσότερο LGBTQ από όσο του άξιζε και δεν ήταν τόσο καλό, παρακολούθησα τον νέο κύκλο του "Young Royals” που ήταν ακριβώς ό,τι έπρεπε να είναι μια τέτοια σειρά, ολοκλήρωσα και το έρμο το "KITZ” που δεν έπαιρνα απόφαση να το δω μέχρι το τέλος ποτέ. Όλα πολύ ωραία μέχρι να τελειώσουν οι σειρές που μου αρέσουν και να γίνω πάλι έρμαιο της "Γης της Ελιάς” και του "The Voice”. Ευτυχώς η ΕΡΤ1, ψιλοαργά το βράδυ είχε βάλει τη "Φαντασία” με τη Ρένα Μόρφη και κάθισα να τη δω με μεγάλη χαρά γιατί είτε ως σειρά είτε ως ταινία πάντα με κρατά.

Η Κατερίνα Καραβάτου αναλαμβάνει την παρουσίαση του νέου "My Style Rocks”. Και θα επιμείνω σε αυτό που είπα και στο "Breakfast@Star”. Είναι μια λύση ύπαρξης μέσα στο τηλεοπτικό τοπίο, γιατί την εποχή της παντοδυναμίας των "ΚούΚου” δεν θα μπορούσα να πιστέψω ούτε για μια στιγμή πως την Καραβάτου θα την ενδιέφερε να παρουσιάσει ένα reality του Acun που ξέρουμε όλοι ποιες τακτικές ακολουθεί για να συζητιέται. Ωστόσο μετά από δύο δύσκολες σεζόν στη ζωντανή τηλεόραση, μία με τους "ΚούΚου” και μία με το "Τι λες τώρα”, βρήκε μια ασφαλή διέξοδο. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο ικανή από αυτό που χρειάζεται το "MSR” για παρουσιάστρια και κάπως πιο illustrated. Χάρη του κάνει που το αναλαμβάνει.

"Αν είχα εκπομπή talk show θα έκανα συνέντευξη στον Κιμούλη, στον Φιλιππίδη και σε άλλους" δήλωσε ο Αντρέας Μικρούτσικος στη "Super Katerina”. Αγαπητέ κύριε Μικρούτσικε, αν είχατε εκπομπή talk show θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα η τηλεόραση γενικώς. Αλλά αν είχατε εκπομπή talk show θα σήμαινε γενικώς πως η τηλεόραση ξεφεύγει από τους Δαίμονές της. Γεγονός που δεν βολεύει μετρίους, ατάλαντους, μετρίως ταλαντούχους και λοιπό περιοδεύοντα θίασο.

Παρόλο που ο δίκαιος τίτλος της συνέντευξης της Λουκίας Παπαδάκη ήταν αυτός για την καριέρα του Χρήστου Πολίτη, η έπικ στιγμή της κουβέντας της με τον Άρη Καβατζίκη για το "Πάμε Δανάη" ήταν ο μορφασμός της όταν ο εξαίρετος Άρης αναφέρθηκε -χωρίς ονόματα- στην άβολη δήλωση περί κατάθλιψης που έκανε η Κάτια Δανδουλάκη πρόσφατα για τον Χρήστο Πολίτη. Η αντίδρασή της ήταν όλα τα λεφτά και εκεί άξιζε να μείνουμε.

Δεν θα βγει η "Μάγισσα" ούτε τον Ιανουάριο στον ΑΝΤ1; Πιθανώς και η απάντηση να είναι θετική. Μέσα σε ένα τόσο "πηγμένο" τοπίο ανταγωνισμού, αλλά και ενόψει εκλογικής περιόδου, ίσως και να έχουν βάση οι πληροφορίες που θέλουν τη σειρά διάδοχο των "Άγριων Μελισσών" να βγαίνει την επόμενη τηλεοπτική περίοδο στον αέρα. Πάντως γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει παρόλο που οι συντελεστές είναι σε καθεστώς πυρετώδους προετοιμασίας. Δεδομένου πάντως πως η "Μάγισσα" ξεδιπλώνεται -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- σε 60 επεισόδια, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, και με τους "Παγιδευμένους" αυτή τη στιγμή να είναι το hot στοιχείο του προγράμματος του ΑΝΤ1, πολύ αμφιβάλω κι αν θα άξιζε να ριχτεί στη μάχη μια τέτοια σειρά. Άλλωστε βλέπουμε πως πολύ φιλόδοξα project, όπως το "Αυτή η νύχτα μένει" και το "Μαύρο Ρόδο" πολλές μέρες περιορίζονται σε ποσοστά με πρώτο ψηφίο τον άσσο, που καλό για τόσο ακριβώς παραγωγές δεν είναι. Οψόμεθα βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις.

Aide-mémoire | H Μποφίλιου στο Λονδίνο, η Καραβάτου στο "My Style Rocks" & η "Μάγισσα" στον αέρα

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/constantinosantonatos
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα