Follow us

Αν το GNTM χρειάζεται παύση, θα πρέπει να "κοπεί" η μισή ελληνική τηλεόραση

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τα ποσοστά τηλεθέασης του GNTM

GNTM

Για να λέμε την αλήθεια, τις τελευταίες εβδομάδες, μας έπιασε όλους η μανία να αποφασίσουμε πως το GNTM πάει για... αγρανάπαυση. Και μπορεί να ισχύει, γιατί έχει κάνει σερί κύκλων. Ωστόσο, δεν είναι η χαμηλή τηλεθέαση που μπορούμε να πάρουμε ως αφορμή για την όποια απόφαση παρθεί για το μέλλον του.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος... Το GNTM φέτος κάνει από 12% μέχρι 17-18% στο δυναμικό κοινό. Με τεράστιο ανταγωνισμό που και του έκλεψε κοινό και έθεσε νέα δεδομένα στη βραδινή ζώνη. Το GNTM δεν έχει να ανταγωνιστεί ένα παρόμοιο ριάλιτι και μια σειρά, όπως πρόπερσι. Έχει να αντιμετωπίσει 350 σειρές και τελικά -why not- επιβιώνει με ποσοστά αντίστοιχα κάποιων εκ των ανταγωνιστών του.

Λόγου χάρη, οι "Παγιδευμένοι" που θεωρείται η "σειρά φαινόμενο με τους φανατικούς τηλεθεατές" του ΑΝΤ1 σημείωσε 15,6% στο δυναμικό κοινό, ενώ η πολυδιαφημισμένη "Αυτή η νύχτα μένει" του Alpha βρέθηκε στο 14,9%. Αυτά θεωρούνται "επιτυχίες", αλλά το GNTM με 11,7% χθες συζητάμε αν πρέπει να σταματήσει. Μια προηγούμενη Δευτέρα το GNTM έκανε 13,7%, περίπου δηλαδή όσο κι ο ανταγωνισμός του. Παρόλο που κάποιες σειρές έχουν διάρκεια μιας ώρας και αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο ανταγωνισμό, ενώ το GNTM κρατά από τις 21:00 μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα βρίσκοντας απέναντι την... τηλεοπτική Εθνική Ελλάδος.

Δεν θέλω να πω ότι το GNTM πάει καλά, αλλά αν ποσοστά της τάξεως του 12% είναι ποσοστά που οδηγούν ένα πρόγραμμα στην... παύση, τότε θα πρέπει να σταματήσει η μισή ελληνική τηλεόραση – μιας και οι περισσότερες εκπομπές κινούνται στο όριο του 10% με απόκλιση +- 2% ενώ ελάχιστες ζωντανές πρωινές εκπομπές και μια σειρά βλέπουν συχνά το 2Χ% στα ποσοστά τους.

Την ίδια στιγμή, το SURVIVOR που έχει... νεκραναστηθεί χίλιες φορές, λογικά θα έπρεπε να είχε κοπεί μετά τον αδιάφορο κύκλο του Ελλάδα- Τουρκία ή τους δεκάδες παίκτες που μπαινοβγαίνουν μήπως και δώσουν κάποιο ενδιαφέρον στους κύκλους που παίζουν ρελαντί από το 2017. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι μόνοι σοβαρά επιτυχημένοι κύκλοι του SURVIVOR ήταν αυτός του 2017 και αυτός του 2021. Εκεί; Δεν υπάρχει πρόβλημα; Μιλάμε για άλογο κούρσας;

Με λίγα λόγια, στο επικοινωνιακό παιχνίδι επιτυχίας και αποτυχίας μπορεί κάποιος να βρεθεί απλά ως το μαύρο πρόβατο ανάμεσα σε... ανθρακί κοπάδι. Σκεφτείτε το.

Αν το GNTM χρειάζεται παύση, θα πρέπει να "κοπεί" η μισή ελληνική τηλεόραση


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα