Follow us

Aide-mémoire | Ο ΣΚΑΪ σε κλίμα "Love Island", η Μπακοδήμου στο "Γεια σου" & οι σειρές που μάλλον δεν ενθουσίασαν τελικά

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Παρασκευή επιτέλους. Η σεζόν μπαίνει στα γράδα της, οι παρουσιάστριες έχουν νεύρα και όλα κυλούν μοναδικά στη φούσκα της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας.

Πρεμιέρα έκανε το "Love Island” και αν εξαιρέσεις την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, που είναι πάντα καλή και cool, όλο το υπόλοιπο ήταν στο πλαίσιο του κλασικού reality που ξέρουμε από τον ΣΚΑΪ και bonus είναι και love dating. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα προγράμματα, it's ok. Δεν έχει τίποτα λιγότερο από αντίστοιχα που έχουμε δει. Εγώ, ο φανατικός των reality, δεν θα κάτσω να αναλύσω αν οι παίκτες είναι περίεργοι ή αν η Τενερίφη έχει κακό φως. Μακριά από εμένα αυτά. Το "Love Island" είναι ακριβώς αυτό περιμέναμε, ένα dating fun reality και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Με τα τόσο συγκεκριμένα formats θα πρέπει να είναι και συγκεκριμένοι και οι τηλεθεατές. Τα ποσοστά τηλεθέασης αντιστοιχούν στην εισχώρηση που έχει αυτού του είδους το reality στην ελληνική τηλεόραση. Αν κάνει το "μπαμ” στα επόμενα επεισόδια δεν το ξέρω. Αλλά εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε και θα τα πούμε όλα.

Άστραψε και βρόντηξε η Κατερίνα Καινούργιου, όταν ο καλεσμένος στη "Super Katerina" τους είπε πως κάνει "κίτρινη δημοσιογραφία". Όχι δεν κάνει "κίτρινο" το πρωινό του Alpha, κάνει προκλητικά εμπορική τηλεόραση. Έτσι το λέμε στο χωριό μου, που είναι και σικ επτάνησο. Γι' αυτό και η ίδια η Κατερίνα Καινούργιου έσπευσε να κατηγορήσει άλλα reality και άλλα πρωινά για "κιτρινισμούς". Ηρεμήστε καλέ, πέρυσι παίζατε "Bachelor" σαν να έχετε στο κανάλι το "Άξιον Εστί". Να τον βάλεις στη θέση του για αυτό που είπε, όχι για την κατσίκα του γείτονα.

Είδα λίγο "Πρωινό" στην αναπαραγωγή και πέτυχα το κομμάτι του Γιώργου Λιάγκα που σχολίαζε τη φάση της Βίκυς Καγιά στο GNTM. Και αφενός χάρηκα γιατί τα είπε καλύτερα από εμένα, που παλεύω με κάποιες χιλιάδες λέξεις κάθε τόσο να σας αναλύσω τα δυσανάλυτα (αν υπάρχει αυτή η λέξη) αφετέρου γιατί θυμήθηκα πόσο to the point σχολιαστής είναι ο Γιώργος Λιάγκας όταν εκφράζει την άποψή του επί των τηλεοπτικών. Όχι όταν θέλει να σχολιαστεί η άποψή του, αλλά όταν ωραία, κομψά και premium την καταθέτει. Ο Λιάγκας που εγώ αγαπώ να βλέπω στην τηλεόραση είναι ακριβώς αυτός!

Αυτό το beef που προέκυψε μεταξύ Λιάγκα, Κουσουλού και Κουτσελίνη με φόντο την υπόθεση της Πάτρας καλύτερα ας μην έχει συμβεί ποτέ και ας το κλείσουν εδώ. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή για εκπομπές που παίζουν απέναντι.

Για να λέμε την αλήθεια πάντως υπάρχουν τόσες ωραίες σειρές να δεις πια στην ελληνική τηλεόραση. Η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα γιατί έχει και "Κόκκινο Ποτάμι" και "Μια Νύχτα του Αυγούστου" και "The Voice", που εγώ πια το έχω βαρεθεί αλλά εντάξει είναι εγγύηση. Και το Σάββατο βέβαια έχει bonus επεισόδιο "Σασμού" για να συμπληρωθεί ο αριθμός επεισοδίων της εβδομάδας και να "ζεσταθεί" η θέση του Νίκου Κοκλώνη που έρχεται με το "J2US" το επόμενο ΣουΚου. Σε αυτά να μένουμε, τα ωραία. Όχι στα άσχημα και τους τσακωμούς.

Αδικημένη, θα πω, συνεχίζει η "Σμύρνη" στον ΑΝΤ1. Το 12% που έκανε ξεκάθαρα είναι λίγο για την αξία της ως πρόγραμμα και δεν είναι δικαιολογία πως απέναντι έκανε πρεμιέρα το "Love Island" γιατί οι απέναντι δεν έκαναν και 30%. Normal πράγματα είχε να αντιμετωπίσει και τελικά... λύγισε. Κρίμα. Αξίζει περισσότερα. Ίσως αδύναμος προγραμματισμός; Μπορεί.

Συμπαθέστατη -φαίνεται- η "δική μας οικογένεια" του OPEN που αν καταφέρει τα ποσοστά και μια πορεία ανάλογη του "Έρωτα Φυγά" θα πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους στο κανάλι. Δεν είναι τόσο ότι πας για τα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης φέτος, όσο για την αίσθηση του κοινού πως δεν καταθέτεις τα όπλα απέναντι σε μεγαθήρια. Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο πράγμα να σταθείς αξιοπρεπώς με ένα μετριοπαθές πρόγραμμα, που κακά τα ψέματα δεν κάνει πρωταθλητισμό, μπροστά σε σταθμούς που είναι ορισμένοι να σπάσουν ρεκόρ τηλεθέασης. Καλή επιτυχία λοιπόν!

Δεν νομίζω πως πάει όπως τον περίμεναν ο "Παράδεισος των Κυριών". Μια τόσο φιλόδοξη και πολυδιαφημισμένη παραγωγή κάνει 17% - ΟΚ δεν είναι κακό αλλά μου δίνει την αίσθηση πως δεν είναι αρκετό κιόλας. Ειδικά αν ακολουθεί ένας "Σασμός" του 30% καθημερινά. Θέλει "μάζεμα" και πιστεύω πως θα ανεβάσει στροφές.

Τέλος κάτι πρέπει να γίνει με το "Γεια σου" της Μαρίας Μπακοδήμου. Μια τόσο δημοφιλής και κακά τα ψέματα καλή παρουσιάστρια είναι κρίμα να βγάλει σεζόν με τόσο μέτρια ποσοστά τηλεθέασης. Πάντως για να λέμε την αλήθεια δύο φορές θυμάμαι τη Ναταλία Γερμανού να εύχεται "καλή επιτυχία" τόσο ένθερμα και ελαφρά τη καρδία στον αντίπαλο, στη Σοφία Αλιμπέρτη που τότε ήταν με το "Καλομελέτα κι έρχεται" απέναντι από το "Μες στην καλή χαρά" και στη Μαρία Μπακοδήμου με το "Γεια σου". Σας θυμίζω πως και οι δύο εκπομπές κοιτούσαν τελικά τα ποσοστά με το κυάλι. Μήπως η Ναταλία ξέρει κάτι παραπάνω όταν ξεκινάει μια σεζόν; Λέω εγώ τώρα.

Aide-mémoire |  Ο ΣΚΑΪ σε κλίμα "Love Island", η Μπακοδήμου στο "Γεια σου" & οι σειρές που μάλλον δεν ενθουσίασαν τελικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα