Follow us

Aide-mémoire | Η μεγάλη έξοδος, τα outsiders & η πρόταση που αξίζει στους Μπόμπα- Τανιμανίδη

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για ό,τι συζητάει η τηλεοπτική πιάτσα (και οι τηλεθεατές)

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Μαρία Αναστασοπούλου

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Τι έξοδος η Μαρία Αναστασοπούλου από τον ΣΚΑΪ. "Δώσε ένα τέλος να αρμόζει, κάνε μια έξοδο μεγάλη. Να σε χειροκροτήσουμε όλοι τα πλήθη μάγεψε και πάλι" τραγουδούσε ο Notis και ταιριάζει γάντι σε αυτή την έξοδο. Η Μαρία Αναστασοπούλου ολοκλήρωσε την πορεία της στον ΣΚΑΪ με ψηλά το κεφάλι, έχοντας καταστήσει εαυτόν μια ακριβή μετοχή στην πρωινή ενημέρωση. Και προφανώς και έδωσε ραντεβού για το κοινό μυστικό του τηλεοπτικού της μέλλοντος. Επαγγελματισμός, ταλέντο, αξιοπρέπεια και επιτυχία. Αυτά τα τέσσερα συστατικά αποτελούν το μείγμα της τηλεοπτικής της παρουσίας.

- Ομολογώ πως τα νέα από το στρατόπεδο της ΕΡΤ, τουλάχιστον για το πρωινό του Σαββατοκύριακου δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο. Η Ζωή Κρονάκη (προερχόμενη από τις αρκετά επιτυχημένες "Μαμά-δες”) και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου ανακοίνωσαν ουσιαστικά μέσω των σόσιαλ τους την έλευσή τους στην ΕΡΤ1. Λίγο βαριά τη διαισθάνομαι αυτή τη ψυχαγωγία, εκτός αν γίνουν θαύματα. Τι να πω. Κάτι καλό θα έχουν στον νου τους.

- Τα ποσοστά τηλεθέασης πάντως μέχρι στιγμής (Δευτέρα με Πέμπτη δηλαδή) μάλλον ευνοούν την πρωινή ενημέρωση του MEGA στο δυναμικό κοινό, του ΣΚΑΪ στο σύνολο. Με αυτά και με αυτά πάντως το Μεγάλο Κανάλι δείχνει να κρατά τη σοβαρή δυναμική των Χασαπόπουλου- Βούλγαρη και με τους θερινούς αντικαταστάτες τους, δηλαδή τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού. Προερχόμενοι και οι δύο από τα δελτία τα βγάζουν πέρα μια χαρά, παρά τη μικρή τους εμπειρία σε ανάλογα προγράμματα πρώτης γραμμής. Νομίζω σας έχω αναφέρει και πέρυσι πάντως τον Νικήτα Κορωνάκη, χαίρομαι γιατί η ιστορία επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μου.

- Σημαντικές οι αλλαγές και στην ΕΡΤ με τα δελτία να αλλάζουν χέρια και τον Γιώργο Κουβαρά να αναλαμβάνει τελικά το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1. Δεν έχω παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε δελτίο, θα περιμένω να τον δω στην πράξη. Αναβάθμιση ή μετακίνηση απλή για την Αντριάννα Παρασκευοπούλου άραγε; Εγώ πάντως θα βλέπω με περισσότερη χαρά ΕΡΤ το μεσημέρι, μιας και στη δουλειά της απέδειξε πως είναι καλή. Παρά τον πολύ πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Η Σοφία Παπαϊωάννου μού ήταν συμπαθής και στον Alpha, γιατί όχι και εδώ;

- Σημασία έχει να βγαίνουν ωραίες εκπομπές στον αέρα. Όπως και η "Κεραία" με τη Ρέα Βιτάλη, που έτυχε να παρακολουθήσω τυχαία πριν λίγες εβδομάδες και με εξέπληξε ευχάριστα. Μπορεί να μην είναι παραγωγές που προορίζονται για... πρώτη γραμμή τηλεθέασης αλλά δεν σημαίνει πως δεν αξίζουν και την προσοχή μας. Στην ίδια κατηγορία και το σύγχρονο "Μονόγραμμα" της ΕΡΤ.

- Μιας και σήμερα το παίζω σοβαρός και εκλεπτυσμένος στα τηλεοπτικά μου γούστα να επισημάνω πως ήταν αισθητή η απουσία του Γιώργου Ευγενίδη από το μεσημεριανό δελτίο του STAR τις ημέρες των πυρκαγιών, λόγω μικρού προβλήματος υγείας. Περαστικά και καταλήγουμε πως οι νέες τηλεοπτικές συνήθειες, μιας και είναι κάτοικος Κηφισιάς ούτε ένα χρόνο, να που γίνονται απαραίτητες!

- Ούτε γιατί ούτε και πώς μπορώ να αντιληφθώ σκέφτηκε κάποιος να συνδέσει τη φήμη περί επιστροφής του Fame Story με τη συχνότητα του MEGA. Το Μεγάλο Κανάλι είναι Μεγάλο γιατί δεν καταπιάνεται με μικρά -και ίσως ανεπίκαιρα πια- πράγματα. Ας κάτσει σε αυτό που γνωρίζει πολύ πολύ καλά και ας αφήσει τα νοσταλγικά ριάλιτι, που είδαμε να ναυαγούν και πέρυσι. Όταν έχεις Μενεγάκη και Παπακαλιάτη, δεν επιτρέπεται να σκέφτεσαι Fame Story. Μακριά από μας, άλλο κακό να μη μας βρει.

- Τελικά παιδιά εγώ καταλαβαίνω γιατί μου αρέσουν ο Τανιμανίδης και η Μπόμπα. Μέσω των σόσιαλ είναι όλο αυτό τόσο ριαλιτοφάση, που άνετα θα μπορούσαν να κάνουν ένα ριάλιτι τύπου Kim. Απορώ γιατί δεν το έχουν βάλει στα σκαριά ήδη. Ωραία αυτή, ωραίος αυτός, ωραία οικογένεια και με τα παιδιά τους, φως φανάρι είναι το προτζεκτ. Τουλάχιστον να έχουμε και κάτι πραγματικά λαμπερό στη μικρή οθόνη μας και φάτε μάτια ψάρια φυσικά. Κάτι σαν τον Αντίνοο Αλμπάνη στο Instagram, αλλά στο πιο τηλεοπτικό.

- Τι ευχάριστα νέα, που το STAR αποφάσισε να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά το "Cash or Trash". Μια παραγωγή εξαιρετική, fun με χιούμορ και ποιότητα στην εικόνα και την αντίληψη της εμπορικής και pop τηλεόρασης. Έκανε και πολύ καλά νούμερα, φλερτάροντας με την πρωτιά στη ζώνη του.

- Αληθεύει πως τηλεοπτικό πρόσωπο απέρριψε πρόταση γιατί τη βρήκε πολύ κοπιαστική για τη συγκεκριμένη φάση που βιώνει; Δύσκολη η ζωή των ινφλουένσερζ.

- Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου. Ες αύριον τα σπουδαία.

- By the way, μιας και έρχονται μέρες αναψυχής, να θυμίσω: τις φωτογραφίες με μαγιό τις βγάζουμε ίσιες, με ωραίο focus στον καθαρό μας φακό. Αλλιώς κι αυτές θολές και βρώμικες βγαίνουν, είναι κρίμα. Ενημερώστε με για τα likes και λοιπές χορηγίες, αν βοήθησα.

Aide-mémoire | Η μεγάλη έξοδος, τα outsiders & η πρόταση που αξίζει στους Μπόμπα- Τανιμανίδη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα