Follow us

Δηλαδή τι θες να απαντήσει κάποιος που του λες πως τον διώχνουν από την εκπομπή του;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε τα "πεσίματα" στους παρουσιαστές του "Breakfast@Star" και δεν αισθάνθηκε καθόλου ωραία

Γιώργος Καρτελιάς & Ελίνα Παπίλα Rnew

Σας έχω ξαναγράψει πολλές φορές για το όριο αυτού που μπορεί να ειπωθεί σε ένα πρόσωπο της επικαιρότητας. Πριν κάποιους μήνες είχα αναφερθεί στο περιβόητο "τι ευχή κάνατε στη Φοντάνα Ντι Τρέβι;” που είχε φωνάξει μια ρεπόρτερ στη Βανδή και τον Μπισμπίκη. Εκεί το έβρισκα χαζό σαν ερώτημα – και περιττό και αχρείαστο ήταν. Εδώ όμως έχουμε και το προσβλητικό στην εξίσωση.

Πώς ρωτάς κάποιον που σου δίνει μια μίνι συνέντευξη αν τον διώχνουν από την εκπομπή που παρουσιάζει;

Είδα τις προάλλες τα "πεσίματα", έτσι λέγονται τελευταία τα "μπλόκα" σε πρόσωπα της επικαιρότητας από κάμερες και εκπομπές, στους παρουσιαστές του "Breakfast@Star” από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. Είχε, που λέτε, στήσει ξόβεργες η ρεπόρτερ για να βρει την Ελίνα Παπίλα και τον Γιώργο Καρτελιά για να τους ρωτήσει εμμέσως πλην σαφώς αν συνεχίζουν μαζί στο πρωινό του STAR ή αν τον διώχνουν. Τόσο απλό και κυνικό ήταν το ερώτημα που κρυβόταν πίσω από τις κατά τα άλλα χαμογελαστές λεξούλες.

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις της Ελίνας Παπίλα. Και ενώ οι ερωτήσεις ξεκίνησαν με την ατάκα πως "ακούγεται" ότι η εκπομπή συνεχίζει και του χρόνου, η δεύτερη ατάκα ήταν πως "ίσως ο κ. Καρτελιάς δεν είναι συμπαρουσιαστής σας". Και ενώ η έρμη η γυναίκα η παρουσιάστρια, που είναι και πρωτάκι σε αυτά, συνεχίζει χαμογελαστή να ξεκαθαρίζει πως δεν ξέρει τις σκέψεις του καναλιού για την ερχόμενη σεζόν και τονίζει πως "δεν νομίζει" ότι θα υπάρξει θέμα αντικατάστασης του συνεργάτη της, η ρεπόρτερ επιμένει και πάει ένα βήμα πιο πέρα ρωτώντας τη πώς είναι η σχέση της με τον ίδιο τον κ. Καρτελιά (τι σικ που τα λέμε όμως). Και ενώ ξαναλέω η έρμη η Ελίνα Παπίλα επιμένει να λέει πως όλα είναι καλά, η ρεπόρτερ επιμένει: "Πάντως δεν έχει γίνει κάτι μεταξύ σας, όπως ακούγεται”. Και πάλι διάψευση. Και ξανά ερώτηση αν εκείνος αισθάνεται αδικημένος κλπ κλπ. Και αφού απάντηση αρεστή προς μαναφούκι δεν παίρνει, πάμε στο ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν την αρχισυντάκτρια για να λάβει η ρεπόρτερ επική απάντηση: "Εδώ δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ του χρόνου, θα ξέρω για την αρχισυντάκτρια;". Κάπου έλεος παιδιά.

Πάμε τώρα στα πιο hardcore. Ίδια ρεπόρτερ, ίδια εκπομπή, άλλος συνεντευξιαζόμενος. Ο Γιώργος Καρτελιάς. Πάνω κάτω οι ερωτήσεις οι ίδιες... "Θα είστε δεν θα είστε, θα είστε συμπαρουσιαστής, δεν θα είστε, θα είστε σε άλλο πόστο;", "Πώς είναι η σχέση σας με την κα. Παπίλα;", "Το ίδιο αγαπημένοι όπως ήρθατε από τη Χαλκίδα;", "Έχετε πικρία επειδή βλέπετε να γίνονται δοκιμαστικά για άλλους συμπαρουσιαστές όπως ακούγεται;", "Αν σας ζητηθεί να είστε σε άλλο πόστο στην ίδια εκπομπή, θα το κάνατε;", "Λέγεται ο κύριος Λεμπιδάκης ή ο κύριος Χατζηδάκης εμφανίστηκαν εν είδει δοκιμαστικού", "ακούγεται ότι θα αλλάξει και η αρχισυντάκτρια", "έχετε ένα "πιθανό” ότι συνεχίζετε στην εκπομπή στον ρόλο που είσαστε;", "έχετε αγχωθεί ακούγοντας αυτά που γράφονται;"... Σοβαρά τώρα; Ρωτάτε κάποιον αν τον διώχνουν από την εκπομπή του; Εκεί φτάσαμε; Ότι ο άνθρωπος δεν αντέδρασε και παρέμεινε ανενόχλητος και με ένα χαλαρό χιούμορ, το καθαγιάζει όλο αυτό;

Εν τω μεταξύ στην ίδια εκπομπή, την προηγούμενη μέρα, είχε παρουσιαστεί εκτενές "ρεπορτάζ" που έκανε λόγο για ψυχρότητα στη σχέση των δύο παρουσιαστών που οδηγεί σε επαγγελματικό διαζύγιο. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος που το μετέφερε έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση του σταθμού για ένα νέο μοντέλο εκπομπής με μία παρουσιάστρια και όχι δίδυμο. ΟΚ άντε πες αυτό ότι μπορεί να είναι ρεπορτάζ, φτάσαμε να ρωτάμε ευθέως τους ανθρώπους αν τους διώχνουν; Αν τσακώνονται; Αν μιλάνε; Πότε φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Αλήθεια, μήπως αυτό γίνεται γιατί εκεί μας παίρνει να το κάνουμε;

Αν αυτό προέκυπτε ως φήμη με άλλα πρόσωπα, θα γίνονταν οι ίδιες ερωτήσεις; Θα ρωτούσατε τη Ζήνα Κουτσελίνη κάτι τέτοιο; Τον Γιώργο Λιάγκα αν θέλει να τον διώξει από την εκπομπή τους η Φαίη Σκορδά; Θα καθόταν να σας απαντήσει η Φαίη Σκορδά αν θέλει να φύγει ο Γιώργος Λιάγκας από την εκπομπή τους; Υποθετικά τα σενάρια, αλλά ισάξιας αδιακρισίας.

Και πόσο ωραία αισθάνεται άραγε αυτός που μεταφέρει όλες αυτές τις φήμες σε τηλεοπτικά πρόσωπα; Και αν είναι μόνο φήμες; Και αν είναι αλήθεια; Η διακριτικότητα και η ενσυναίσθηση μας πιάνει μόνο υπό το φως του μιτουισμού; Αυτό μάλλον είναι ένα ιστορικό πρωτιάς τηλεοπτικής αδιακρισίας που μπαίνει στη φαρέτρα μιας εκπομπής που πίστευα πως είχε τελείως διαφορετικό παρονομαστή.

Υ.Γ. Καλά σας κάνει και πατάει γκάζι στη θέα σας ένας άλλος παρουσιαστής. Που δεν θα τολμούσατε βέβαια να τον ρωτήσετε ούτε το 1/5 αυτών που είπατε στους Χαλκιδαίους του "Breakfast”. Αλλά έτσι είναι η φάση.

Δηλαδή τι θες να απαντήσει κάποιος που του λες πως τον διώχνουν από την εκπομπή του;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα