Follow us

Μήπως ο σάλος με τη "Super Mammy" ένοιαζε μόνο τα social media;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος κάνει έναν απολογισμό της στάσης των τηλεθεατών απέναντι στον Μάρκο Σεφερλή

Super Mammy

Θυμάστε που στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας μιλούσαμε για την κατακραυγή που δέχθηκε (δικαίως) η "Super Mammy” του ΑΝΤ1 και του Μάρκου Σεφερλή για τα χοντροκομμένα αστεία; Ωραία τα γράψαμε, μια χαρά κάναμε το χρέος μας απέναντι στο σκεπτόμενο κοινό. Οι τηλεθεατές πώς αντέδρασαν;

Διαβάστε Επίσης

Μη σας τα πολυλογώ, η "Super Mammy” παρά τον σάλο όχι απλά δεν μέτρησε απώλειες, αλλά ανέβασε τα ποσοστά της. Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα της σειράς η τηλεθέαση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της μέρας ήταν 15% στο σύνολο των θεατών και 16,1% στο δυναμικό κοινό με μέσο όρο 740 χιλιάδες θεατές, ενώ το δεύτερο επεισόδιο κυμάνθηκε σε υψηλότερα ποσοστά με 16,1% και 15,4% με μέσο όρο 781 χιλιάδες θεατές. Αυτό σημαίνει πως ό,τι ηλεκτρονικό μελάνι και αν... χύθηκε στα πληκτρολόγια μας, ο Μάρκος Σεφερλής αύξησε το κοινό του 41 χιλιάδες θεατές. Απλά μαθηματικά.

Τελικά μήπως ο σάλος κάθε τόσο αφορά μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κοινό που ούτως ή άλλως νιώθει εύθικτο και δεν θα επέλεγε ποτέ να δει μια παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αν με ρωτάτε. Ο Σεφερλής, και ο κάθε Σεφερλής, δικαιούται να έχει το κοινό του. Το οποίο μπορεί να μετατρέπεται κάθε φορά σε μπετόν αρμέ και να τον υποστηρίζει. Γίνεται μια άυλη ασπίδα γύρω από το αγαπημένο του πρόγραμμα και το στηρίζει. Από την άλλη, κάθε έκθεση στην κρίση του κοινού προκαλεί μοιραία αντιδράσεις. Ειδικά αν αυτό που επιλέγεις να παρουσιάσεις δεν ταιριάζει πάντα και παντού σαν το γαλάζιο του ουρανού.

Καταλήγω πως εμείς που γράψαμε τους προβληματισμούς μας μάλλον δεν θα βλέπαμε ποτέ φανατικά τον Σεφερλή. Και μας έδωσε το πάτημα να τον κρίνουμε για ακόμα μία φορά αυστηρά. Για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, εμένα προσωπικά αν ήταν πιο ωραίο αυτό το "έργο", θα με κέρδιζε. Αλλά δεν τα κατάφερε. Σε αντίθεση με εμένα/ εμάς βέβαια, θες από περιέργεια, θες από φαν, θες από απλό θαυμασμό προς τον Μάρκο Σεφερλή, χιλιάδες θεατές συντονίστηκαν στον ΑΝΤ1 για το δεύτερο επεισόδιο, ακόμα αν δεν είχαν δει το πρώτο.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε και εμείς, οι κριτές του κάθε προγράμματος, πως η γνώμη μας αφορά και επηρεάζει μόνο αυτούς που είναι δεκτικοί και διαθέσιμοι να μας ακούσουν. Ή αυτούς που απλά η γνώμη τους ταυτίζεται με τη δική μας. Όλοι οι υπόλοιποι θα δουν αυτό που γουστάρουν. Κι αν αυτό που γουστάρουν είναι η "Super Mammy” εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω.

Το λαϊκό έρισμα, κύριοι. Μην το προσπερνάτε ποτέ.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα