Follow us

H άβολη αλήθεια πίσω από τη "Super Mammy" του Μάρκου Σεφερλή

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τη "Super Mammy", αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Super Mammy | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ - ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ - ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΒΑΛΙΑ

Να ξεκαθαρίσουμε πέντε πράγματα πια τον Απρίλιο του 2022. Ανόητες ατάκες με βιασμούς δεν θεωρούνται αστεία, υποτιμητικά σχόλια για το πόση βότκα χρειάζεται μια γυναίκα για να κατεβάσει το βρακί της δεν πρέπει να ακούγονται και με έναν παππού που κάθεται πάνω σε ένα θερμόμετρο που του μπαίνει στον πισινό δεν γελάει κανείς. Έχει κανείς αντίρρηση;

Δεν έχει να κάνει με τον Μάρκο Σεφερλή, ούτε με το αν είναι αστεία η "Super Mammy". Μια ανούσια τηλεοπτική φούσκα είναι, που με τη βιτρίνα της μυθοπλασίας ανοίγει πόρτα σε άκομψα και προσβλητικά αστεία για κάθε κοινωνική ομάδα που καταπιάνεται. Δεν υπάρχει χώρος για αυτά, όχι μόνο στην ελληνική τηλεόραση του '22, αλλά στην κοινωνία την ίδια.

Αν ο Μάρκος Σεφερλής, χεράκι- χεράκι με τον ΑΝΤ1, επέλεξε να βγάλει στον αέρα ένα κακόγουστο κωμικό σήριαλ του BBC, που γυρίζεται σαν θεατρικό με live κοινό στο στούντιο, εμένα δεν με αφορά και πολύ. Ωραία ιδέα, σεβαστική εκτέλεση ως παραγωγή, αλλά αυτά που ακούστηκαν την Κυριακή το βράδυ δεν ταιριάζουν στον αέρα του πιο ιστορικού πια ιδιωτικού σταθμού της χώρας, με 30+ χρόνια πορείας και με "επιτελικό" ρόλο για την επιστροφή της μυθοπλασίας, που ξεκίνησε με τις "Άγριες Μέλισσες".

Αλήθεια, τι έχει να πει το ευαίσθητο "Πρωινό" για τις κακόγουστες ατάκες της συγκεκριμένης εκπομπής; Η Φαίη Σκορδά; Ο Γιώργος Λιάγκας; Οι τιμητές της τηλεοπτικής δικαιοσύνης και λεπτότητας που μήνες τώρα διαλαλούν το καλό και το σωστό; Πού είναι; Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κάλεσε την... ηρωίδα και στο πλατό. Του άρεσε; Γιατί δεν λέμε ανοιχτά πως όσα υποστηρίζουν οι υπόλοιπες εκπομπές του σταθμού έρχονται σε αντίθεση με τα "αστεία" άβολα μηνύματα που περνά η "Super Mammy";

Η τηλεόραση προχώρησε αλλά η "Super Mammy" δεν ακολούθησε. Δυστυχώς.

Ναι, ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένα απίστευτο κωμικό ταλέντο. Στο ευρύ, λαϊκό κοινό έχει κάνει σχολή με την επιθεώρηση που παρουσιάζει στο "Δελφινάριο" κάθε καλοκαίρι. Προσωπικά τον έχω δει τόσο εντός έδρας, μέσω της τηλεοπτικής κυρίως μετάδοσης των παραστάσεών του, τον έχω δει και σε... φιλικά, όταν στα τέλη των 90s συμμετείχε σε μεγάλες επιθεωρήσεις, λόγου χάρη στο "Άλσος” με πολυπληθείς θιάσους με Σωτήρη Μουστάκα, Έλντα Πανοπούλου κλπ. Έχω γελάσει με τις ατάκες του, αλλά θέλω να πάψω να αισθάνομαι ενοχές πια για αυτά που επιλέγω να γελάσω.

Ο σταθμός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Από το τρέιλερ ακόμα φαινόταν πως η εκπομπή έχει ένα σκληρό χιούμορ για κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ομοφυλόφιλοι. Αλλά συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, ο μέσος θεατής ξέρει πια με τι κάνει πλάκα ο Σεφερλής και το γουστάρει. Αφού είναι θεατής του. Αλλά να φτάσουμε να λέμε τη βότκα λιπαντικό για να κατέβει το βρακί μιας γυναίκας ή πως δύο ηλικιωμένες χασκογελάνε με την ατάκα πως η μία συνάντησε έναν βιαστή και δεν τον πρόφτασε για να... περάσει καλά, ε πάει πολύ πια.

Ο Σεφερλής είναι ένας άξιος επαγγελματίας, που επέλεξε έναν ρόλο και τον κάνει ολόσωστα. Δεν έχω κανένα θέμα με εκείνον προσωπικά, ο ρόλος του μού φταίει. Αν αυτός ο ρόλος, με τις συγκεκριμένες ατάκες, είναι η ψυχαγωγία μας το 2022, δεν φταίει εκείνος, αλλά εμείς ως τηλεθεατές. Όσοι το διάλεξαν, να το χαίρονται. Και δεν είναι λίγοι, μιλάμε για 740 χιλιάδες θεατές κατά μέσο όρο.

*Το ότι το αυθεντικό σήριαλ του BBC έχει τα ίδια χοντροκομμένα αστεία στα αγγλικά δεν είναι δικαιολογία. Χιλιάδες ξένα concept είναι ανεπίκαιρα ή προσβλητικά για την κοινωνία σήμερα, δεν τα βγάλαμε στον αέρα ξανά και ξανά μιας και "έτσι είναι και το ξένο". Μπορούσαν να διαλέξουν και κάτι άλλο.

H άβολη αλήθεια πίσω από τη "Super Mammy" του Μάρκου Σεφερλή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα